Vremea bună pare că a sosit și o dată cu ea și destinațiile noastre de vacanță par tot mai atrăgătoare. Și pentru că destinațiile îndepărtate cer timp mult și bani și mai mulți, cel mai la îndemână este să facem vizite de câteva ore în natura din jurul nostru.
Am gândit că v-ar ajuta o listă cu ce să cuprindă coșul vostru de picnic, rucsăcelul sau geanta termoizolantă la o astfel de ieșire.
Ne dorim autonomie aproape totală, așadar, ar fi bine să avem la noi cam tot ce trebuie, dar musai alimentele esențiale.
Uite câteva idei simple, rapide și prietenoase cu digestia ta și cu silueta.
Sandvișuri mai altfel
Fără mezeluri pline de tot felul de chimicale. Cred că toți sunteți de acord că rareori ați cumpărat un sandviș gata făcut dintr-un supermarket și să vă fi și plăcut. Poți face sandvișuri delicioase cu:
-
pâine integrală sau lipie. Poți să folosești lipii integrale sau din acelea pentru tortilla. E bine să mănânci și diversificat, iar ditamai lipia poate constitui întreaga ta masă;
-
hummus + felii de avocado + baby spanac sau fasole bătută și roșii uscate și telemea de capră;
-
piept de curcan feliat + cremă de brânză + castraveți + pătrunjel și roșii cherry cu pesto;
-
ou fiert + pastă de avocado + roșii cherry + castraveți murați;
-
iaurt grecesc scurs + halloumi + castraveți decojiți și tăiați cuburi + ardei copți;
-
bucăți de friptură + salată tabbouleh + hummus.
Salata la borcan
O variantă foarte practică și potrivită atunci când ești plecat de acasă.
În felul ăsta nu faci rabat de la legumele pe care le dorești în viața ta, nu stai să pregătești prea mult la pachețelul de drum, mănânci proaspăt și salata chiar arată bine înainte să o mănânci.
Rețetă rapidă:
Jos: dressingul (ulei măsline, muștar, zeamă de lămâie). Sau iaurt, usturoi granulat și ierburi aromatice.
Apoi: morcov ras, năut, castravete, ardei sau fasole roșie sau câteva linguri de quinoa fiartă.
Sus de tot: frunze verzi (rucola, valeriană). Celebrele salate la pungă ce nu necesită spălare și au tot felul de frunze de salată și rădăcinoase rase cred că sunt cele mai potrivite.
Sunt doar câteva reguli simple de urmat pentru a realiza o salată la borcan:
-
dressingul trebuie pus primul;
-
primul strat după dressing trebuie să fie un ingredient ce nu absoarbe lichidul sau este deja fiert (quinoa, orez, paste, fasole, mazăre, linte etc), apoi alternaţi straturile după bunul plac;
-
ultimele straturi trebuie să fie ingredientele perisabile și salata;
-
înainte de servire, agitați borcanul și răsturnați conținutul într-un bol/platou sau, dacă vă aflați la iarbă verde, mâncați direct din borcan.
Recipientul cu gustări
Fie că pregătești de acasă o tartă cu fructe de pădure, cu piersici sau cu alte fructe de sezon, fie că faci niște brioșe sau un cheesecake fără blat, desertul o să fie cu siguranță unul dintre cele mai așteptate momente ale mesei, alături de cafeluța ta perfectă pregătită de acasă și luată în termos.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
În loc să iei pungi de chipsuri sau popcorn dintr-o benzinărie, uite câteva idei cu ce să pui într-o caserolă, eventual din aceea compartimentată:
-
brânză (cuburi de feta, cașcaval light), brânză cu mucegai, brie;
-
măsline, măsline verzi, măsline uscate natural, măsline umplute cu migdale;
-
nuci crude sau migdale sau caju;
-
morcov și țelină tăiate bețe, gulie, ardei capia, castraveți tăiați bețișoare;
-
biscuiți integrali, crackersi cu ierburi aromatice;
-
fructe de sezon (căpșune, felii de mere, struguri).
Ce bem?
Dacă tot ai făcut eforturi să ai mâncare sănătoasă la tine, nu strica totul bând căni întregi de băuturi carbogazoase, știi tu de care :).
Uite câteva idei cu ce să iei la tine:
-
apă plată sau minerală;
-
cafea;
-
ceai sau limonadă cu lămâie și puțină miere;
-
kombucha;
-
apă de cocos fără zahăr adăugat.
Păstrează totul sănătos, simplu, astfel încât să fii mândru de tine și mulțumit că poți face asta în ciuda a tot ceea ce vezi în exterior și a tuturor tentațiilor.
Un coș de picnic sănătos nu înseamnă plictisitor. Înseamnă că mănânci cu poftă, dar și cu grijă față de tine. Nu contează doar ce e în farfurie, ci și cum te simți după. Așa că bucură-te de soare, de companie și de o masă care te face să zâmbești, nu să cauți pastile de digestie.
Este important ca principiile noastre de mâncare sănătoasă să nu ne părăsească niciodată. Chiar dacă mai facem excepții, să știm totuși că nu folosim orice pretext ca să trișăm.
