Ceva dulce. Budinca de cozonac, un dulce care îți permite să reutilizezi resturile de prăjituri de la Crăciun

budinca de cozonac

Dacă ai făcut prea mulți cozonaci de Crăciun și cauți o schimbare de gust, budinca de cozonac este exact ceea ce îți trebuie. Poți înlocui cozonacul cu chec, pandișpan, resturi de blat de tort, brioșe etc.

Tăiem cozonacul în bucățele . Ungem un vas de copt cu unt și punem cozonacul pe fundul vasului. Adăugăm nuci, stafide, rahat (tăiat în cuburi mici).

Batem 2-3 ouă (în funcție de cantitatea de cozonac pe care o avem și de mărimea tăvii) cu 100-200 de ml de lapte și 2-3 linguri smântână. Adăugăm un praf de sare și 2 lingurițe de esență de vanilie și rom.

Vezi detalii

Punem vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40-50 de minute (până budinca este rumenită) și o pudrăm cu zahăr.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *