Buchețele de conopidă la air fryer, una din cele mai simple și rapide metode de preparare a acestei legume de toamnă. Merge combinată cu carne, pește, ouă, leguminoase dar și carbohidrați

conopida la air fryer foto: allrecipes.com

Conopida este una dintre cele mai sănătoase și recomandate legume ale toamnei, plină de fibre, vitamine și săruri minerale dar cu un nivel scăzut de calorii. Sunt multe metode de a o găti, inclusiv într-un sos pentru paste sau într-o mancare scăzută pe flacăra aragazului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Dar una dintre mai simple și rapide modalități de a prepara o garnitură rapidă este cea de a o gratina rapid în friteuza cu aer cald. Ca și combinație rapidă pentru zilele aglomerate ale săptămânii, putem folosi un amestec aromatic din usturoi și paprika, cum propune portalul allrecipes.com.

Practic, nu avem decât să desfacem buchețelele, să le amestecăm într-un bol cu partea de condimente și să le așezăm în coșul friteuzei.

Ingrediente pentru 4 porții de conopidă la air fryer

  • circa 3-4 căței de usturoi

  • circa 2-3 linguri de ulei de măsline sau oricare alt ulei de gătit

  • puțină sare

  • 1 linguriță paprika, ideal amestec iute, dulce și afumat

  • 1 conopidă medie

Procedeu

Taie cățeii de usturoi în jumătate și zdrobește-i cu lama unui cuțit.

Transferă-i într-un bol împreună cu uleiul, sarea și amestecul de paprika.

Adaugă conopida desfăcută în buchețele mici și amestecă bine pentru a se acoperi uniform.

Preîncălzește air fryer-ul la 200°C și transferă conopida și gătește timp de aproximativ 15 minute, amestecând la fiecare 5 minute, până ajunge la gradul de rumenire dorit.

După 15 minute, conopida va avea încă o consistență crocantă. Dacă o preferi mai moale, continuă  încă 5 minute. Timpul de gătire poate varia în funcție de mărimea buchețelelor, de gradul său de prospețime și de puterea friteuzei.

Se servește caldă dar se poate și conserva în frigider până la trei zile, reîncălzind-o la moment tot în air fryer sau la microunde.

Citește și alte rețete cu conopidă:

Conopidă gratinată cu roșii și măsline

Broccoli și conopidă pané

Chifteluțe de conopidă

„Orez” de conopidă cu legume

Salată de iarnă cu conopidă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *