Chifteluțe de conopidă. Ușor de făcut, se pot lua la pachet, poți să servești și colegii. Sunt bune și acasă, simple sau cu sos

Mihaela Găneț 26 noiembrie 0 comentarii 5768 vizualizări
chiftelute de conopida reteta de chiftele de conopida idee de cina vegetariana cum se fac chiftelutele de conopida reteta vegetariana foto: freepik.com

Chifteluțele de conopidă sunt un preparat sănătos și verstatil, care se potrivesc în mai toate ocaziile și împrejurările: se pot prepara și în sos de roșii, precum cele din carne, dar se pot servi și cu oricare alt sos rece, de exemplu de iaurt, la prânz sau la cină. Merg și ca gustare, sunt foarte potrivite și ca mâncare la pachet, pentru că sunt comod de mâncat. Iar dacă cineva se gândea ce să mai prepare interesant să ducă la birou să își servească și colegii, e o idee potrivită.

Nu trebuie decât să fierbem rapid conopida, să o trecem printr-un blender și din ea să facem mai departe compoziția.

Ingrediente pentru circa 30 de chifteluțe de conopidă

1 conopidă medie, circa 600 g

Vezi detalii

1 cartof mediu, circa 150 g

1 ou

2 linguri de pesmet

50 g cașcaval ras

sare, piper, pătrunjel sau cimbru

pentru prăjit sau dat la cuptor:

2 linguri de făină

100 g pesmet

2 ouă

ulei

Procedeu

Se fierbe cartoful în coajă în apă cu sare, iar pe final adăugăm și conopida, desfăcută în buchețele. Cartoful are nevoie de circa 15 minute, conopida, doar 10.

După ce le-am scurs bine și lăsat la răcit, se transferă într-un blender și se mărunțesc, împreună.

Amestecul obținut îl transferăm într-un bol mare de lucru, peste care adăugăm cele două linguri de pesmet, cașcavalul ras și ouăle bătute puțin separat. Peste ele, sare, piper și pătrunjel proaspăt sau cimbru, chiar și uscat, puțin. Opțional, se poate folosi și paprika iute, dacă le vrem ceva mai spicy. Iar în loc de cașcaval putem folosi și o altă brânză cu grad ridicat de sapiditate, care să dea gust.

Se ia din compoziție câte o lingură și se dă formă. Le așezăm într-o tavă, iar după ce terminăm de modelat se trece fiecare dintre ele prin puțină făină și apoi prin ou bătut – făină doar cât să adere oul la compoziție.

Pregătim tigaia pentru prăjit, iar când uleiul este la circa 170 de grade le prăjim pe rând însă după ce le trecem prin pesmet.  Când devin ușor rumenite le scoatem pe hârtie absorbantă.

Alternativ, dacă nu vrem să le prăjim, le trecem în aceeași ordine prin făină, ou și pesmet și le așezăm pe hârtie într-o tavă. Le stropim cu puțin ulei, ideal cu un pulverizator, ca să nu consumăm în plus, și le coacem la circa 200 de grade timp de circa 10 minute. O altă alternativă care se poate testa folosind aceeași compoziție, la aiy fryer.

Se pot servi cu orice sos din seria guacamole, ketchup sau sos de iaurt, dar se pot prepara mai departe și cu sos de roșii, precum cele din carne.

O idee de optimizare: se poate prepara mai multă compoziție, li se dă formă și se congelează. La momentul potrivit, se scot și se pun direct la prăjit sau la cuptor.

Citește și: https://g4food.ro/orez-de-conopida-o-inovatie-care-ne-poate-ajuta-sa-reducem-caloriile-si-sa-mancam-mai-multe-legume/

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *