Bucățele de somon cu miso / O cină pe care o poți servi fără teama kilogramelor care s-ar acumula

Somon cu miso FOTO: Wellseasonedstudio

Această rețetă este derivată dintr-o celebră rețetă de somon cu miso. Bucățelele de somon cu miso sunt perfecte pentru boluri de orez sau pot fi servite alături de garnituri inspirate din Asia, cum ar fi ardei shishito prăjiți sau varză de bruxelles asiatică, recomandă wellseasonedstudio.com.

De asemenea, poți adapta rețeta, transformând aceste bucățele de somon într-un preparat picant. Le poți prepara la air fryer, dacă ai în bucătărie un astfel de aparat.

Ingrediente

  • 680 g file de somon fără piele
  • 60 ml pastă de miso alb
  • 60 g zahăr granulat
  • 60 ml mirin sau oțet de orez
  • 2 linguri sos de soia cu conținut scăzut de sodiu
  • 1 lingură ulei de susan
  • 2 lingurițe pastă de ghimbir
  • 1 linguriță usturoi granulat
  • Orez fiert sau alt tip de cereale pentru servire
  • Garnituri opționale: semințe de susan, coriandru, ceapă verde, felii de castravete, ardei iute feliat subțire, ghimbir murat, avocado

Instrucțiuni

  1. Pregătește somonul. Spală bucata de somon, scoate-i pielea și taie cubulețe
  2. Pregătește somonul pentru marinare. Preîncălzește broiler-ul (partea superioară a cuptorului) la temperatura maximă cu raftul setat imediat sub acesta. Transferă cuburile de somon într-un bol mare.
  3. Pregătește marinada. Într-un bol mic sau într-o cană de măsurat, amestecă 60 ml pastă de miso alb, 60 g zahăr, 60 ml mirin, 2 linguri sos de soia, 1 lingură ulei de susan, 2 lingurițe pastă de ghimbir și 1 linguriță usturoi granulat. Rezervă 2 linguri de marinadă, apoi toarnă restul peste somon. Amestecă ușor pentru a acoperi uniform cuburile de somon. Lasă să stea timp de 20-30 de minute (deși îl poți găti imediat dacă nu ai timp).
  4. Gătește somonul. Transferă somonul marinat pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt sau folie de silicon. Poți turna somonul și marinada direct pe tavă, dar reține că marinada în exces s-ar putea să ardă puțin, dar nu somonul. Dacă preferi, poți folosi clești pentru a transfera somonul fără marinada în exces pe tava de copt. Coace sub broiler bucățelele de somon cu miso pentru 5-7 minute, rotind tava la jumătatea timpului pentru a te asigura că se gătește uniform.
  5. Garnisește și servește. Servește bucățelele de somon peste orez de sushi cu marinada rezervată aplicată deasupra, dacă dorești. Garnisește cu avocado, ceapă verde, coriandru, felii de castravete, ghimbir murat, semințe de susan și ardei iute, apoi servește imediat!

Citește și:

Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 7-13 aprilie/ Un meniu de post și de dulce, pentru toate gusturile

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *