Această rețetă delicioasă de bruschete cu ouă este gata în doar 30 de minute, iar ingredientele detaliate mai jos pot servi până la 4 persoane. Rețeta este propusă de foodnetwork și se prepară rapid. Bruschetele cu ouă și brânză de capră sunt delicioase și hrănitoare.
Ingrediente
Pentru toast și ouă
- 8 felii de pâine în stil toscan
- 12 ouă
- ¼ linguriță sare
- 60 ml apă
- ¼ lingură sos iute de ardei roșu (Tabasco)
- 25 g unt
- 150 g brânză de capră Montrachet, moale
- 40 g roșii uscate la soare, marinate, tăiate julien
- Frunze proaspete de busuioc, pentru decor
- Pesto de busuioc (găsești în comerț, sau ai rețeta mai jos)
- 1 strop de piper negru proaspăt măcinat
Pentru pesto de busuioc
- 2 căței de usturoi, tocați
- 1 linguriță sare
- 20 g muguri de pin
- 75 g parmezan ras
- 250 ml ulei de măsline
- 22 g frunze proaspete de busuioc, tocate
- 2 lingurițe suc de lămâie
Mod de preparare
Pasul 1 – Pregătirea pâinii și a ouălor
Prăjește feliile de pâine și păstrează-le deoparte în timp ce pregătești ouăle. Într-un bol, combină ouăle, apa, Tabasco și sarea. Amestecă cu un tel până devine un amestec omogen.
Pasul 2 – Gătirea ouălor
Într-o tigaie mare antiaderentă, topește untul și adaugă ouăle. Gătește, amestecând ușor cu o spatulă, până când ouăle sunt gătite lejer și devin cremoase.
Pasul 3 – Asamblarea
Întinde brânza de capră moale în mod egal pe feliile de pâine prăjită. Pune ouăle făcute omletă deasupra brânzei și taie fiecare felie de pâine pe jumătate. Pune câte 4 jumătăți pe fiecare farfurie și decorează cu roșii uscate, frunze proaspete de busuioc și un strop de pesto de busuioc. Vom obține, astfel, o porție de bruschete cu ouă delicioasă.
Pesto de busuioc
Într-un blender, combină toate ingredientele, cu excepția uleiului de măsline. Pornește blenderul și, în timp ce funcționează, toarnă treptat uleiul de măsline până când obții un sos cremos.