Pufoși, aromați și ușor de făcut acasă, bagelii pot fi alegerea perfectă pentru micul dejun, în locul chiflelor sau al pâinii obișnuite. Originari din bucătăria evreiască din Europa de Est, acești colăcei cu gaură în mijloc sunt fierți rapid înainte de a fi copți, ceea ce le oferă textura specifică – coajă crocantă la exterior și miez elastic, dar aerat.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Rețetă simplă de bagels
Ingrediente (pentru 8 bucăți):
-
500 g făină albă
-
7 g drojdie uscată
-
300 ml apă călduță
-
2 linguri zahăr
-
1 linguriță sare
-
1 lingură ulei
-
Semințe de susan sau mac, pentru decor
Mod de preparare:
-
Amestecați făina cu sarea. Dizolvați drojdia și zahărul în apă călduță și lăsați 10 minute, până când devine spumoasă.
-
Turnați amestecul peste făină, adăugați uleiul și frământați până obțineți un aluat elastic. Acoperiți și lăsați la dospit o oră, până își dublează volumul.
-
Împărțiți aluatul în 8 bucăți, modelați bile și faceți o gaură în mijlocul fiecăreia.
-
Fierbeți bagelii în apă clocotită, câte 1 minut pe fiecare parte.
-
Scoateți pe o tavă, presărați cu susan sau mac și coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 20-25 de minute, până devin aurii.
Se pot servi calzi, cu unt, cremă de brânză, somon afumat sau avocado, fiind o opțiune hrănitoare și versatilă pentru începutul zilei.