„Asta e una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac bucătarii amatori” / Sfatul unui celebru chef cu două stele Michelin

Sursa foto: Gabriel Kreuther (Facebook) Sursa foto: Gabriel Kreuther (Facebook)

Să cumperi aceleași ustensile și echipamente de bucătărie ca un chef cu stele Michelin nu te va ajuta neapărat să gătești ca unul. Acesta este avertismentul lui Gabriel Kreuther, bucătarul-șef al restaurantului său omonim, distins cu două stele Michelin și considerat unul dintre cele mai bune din New York, conform CNBC.

Într-un interviu acordat CNBC Make It, cu ocazia promovării noii sale colaborări cu brandul de vase din oțel inoxidabil Cristel, Kreuther a subliniat că una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac bucătarii amatori este să-și echipeze bucătăria ca pe una profesională.

Deși poate fi tentant să achiziționezi aceleași echipamente utilizate în bucătăriile restaurantelor, acestea nu sunt întotdeauna utile în gătitul de acasă. Dimpotrivă, dacă nu prepari porții mari, aceste aparate pot deveni mai degrabă o bătaie de cap decât un ajutor real.

„Dacă producția nu este suficient de mare, vei ajunge să petreci ore întregi curățând, pentru că nu ai avut suficient produs și totul s-a lipit de pereții procesorului de alimente sau ai altor aparate”, explică Kreuther. „Rețeta nu va fi suficient de mare decât dacă gătești pentru șase sau opt persoane”.

Sursa foto Gabriel Kreuther (Facebook)
Sursa foto Gabriel Kreuther (Facebook)

„Când gătesc în bucătării private, observ că oamenii au tot felul de roboți de bucătărie și aparate, iar multe dintre ele sunt abia folosite”

Chef-ul spune că vede mereu bucătari amatori cheltuind sute de dolari pe ustensile și echipamente scumpe, care depășesc cu mult necesitățile lor reale.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


„Când gătesc în bucătării private, observ că oamenii au tot felul de roboți de bucătărie și aparate, iar multe dintre ele sunt abia folosite sau chiar deloc”, spune el. „Devine doar mobilier în bucătărie”.

„Aceste aparate sunt, de multe ori, doar o vanitate în bucătărie”, adaugă Kreuther.

Dacă vrei să îți îmbunătățești bucătăria, chef-ul recomandă să începi cu un tocător de lemn de calitate și cu câteva cuțite bune. În loc să investești într-un set scump cu mai multe tipuri de cuțite, el sugerează achiziționarea a „unu sau două cuțite foarte bune”.

„Pot să îți spun din experiență, după atâția ani în bucătărie, că oamenii ajung să folosească același cuțit 80% din timp”, explică el.

Ideal ar fi să ai un cuțit de dimensiune medie și unul mai mic. Dacă vrei să faci o achiziție suplimentară, Kreuther recomandă o pilă de oțel pentru a menține lama ascuțită.

„La începutul carierei, ca bucătar, ai tendința să ai multe cuțite pentru că crezi că mai multe înseamnă mai bine”, spune el. „Dar pe măsură ce avansezi, îți dai seama, ca în multe aspecte ale vieții, că mai puțin înseamnă mai mult”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *