Zero toxiinfecţii alimentare – obiectivul controalelor ANSVSA din minivacanţa de Sfânta Maria/Au fost aplicate 183 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 2 milioane de lei

ANSVSA a aplicat mai multe sancțiuni contravenționale foto: ANSVSA

În perioada minivacanţei de Sfânta Maria, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), prin structurile de control de la nivel naţional, a desfăşurat acţiuni de verificare pentru a asigura cetăţenilor un comerţ cu alimente sigure, transmite Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Acţiunile de control au avut drept scop protejarea sănătăţii consumatorilor, în contextul unei afluenţe mari de turişti şi al intensificării activităţii comerciale din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic.

În cadrul acţiunilor, inspectorii au urmărit respectarea cerinţelor de igienă în spaţiile de depozitare, preparare, prelucrare şi comercializare a produselor alimentare, verificarea igienei şi a stării de sănătate a personalului lucrător, conformitatea materiilor prime şi a ingredientelor utilizate, derularea programelor de autocontrol şi existenţa procedurilor bazate pe principiile HACCP. Totodată, s-a verificat trasabilitatea produselor şi s-au avut în vedere măsurile necesare pentru prevenirea practicilor frauduloase.

Echipele de inspectori au desfăşurat controale la festivaluri, târguri de vară, pelerinaje, hramuri bisericeşti, manifestări culturale cu specific gastronomic, festivităţi dedicate Zilei Marinei Române, precum şi în toate staţiunile de pe litoralul Mării Negre, urmărind atingerea obiectivului zero cazuri de toxiinfecţii alimentare.

În perioada 11 – 16 august, inspectorii ANSVSA au verificat 1.271 de unităţi înregistrate sau autorizate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi unităţi amplasate în zone cheie de interes turistic – în gări, autogări, porturi, pe faleze şi în alte locaţii intens frecventate de turişti. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 183 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.212.720 de lei, şi au fost emise 14 ordonanţe de suspendare temporară a activităţii şi 4 ordonanţe de interzicere a activităţii.

“Am fost prezenţi în toate zonele cheie de interes turistic. Prioritatea noastră a fost şi rămâne siguranţa alimentară a cetăţenilor, pentru ca fiecare să se bucure de zilele libere în deplină siguranţă.” a declarat dr. Alexandru Bociu, preşedintele ANSVSA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *