VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Amandina – visul dulce al românilor plecați de mulți ani în Spania/ „Mi-e dor de o prăjitură însiropată, cu cremă, așa…cum trebuie”

amandina e preferata romanilor din spania Foto: G4Food

Pentru mulți români stabiliți în Spania, o prăjitură nu e doar o prăjitură — e o amintire și o emoție. Amandine, eclere, savarine, cozonaci: toate spun povești cu miros de vanilie și de casa bunicii. Dintre toate, amandina pare să fie preferata. Și cel mai greu de găsit.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Carmen Dăneasă a început să facă prăjituri românești în urmă cu câțiva ani și să le vândă românilor de pe grupurile de rețele sociale.

Prima prăjitură românească pe care a făcut-o pentru vânzare, a fost amandina. „Eu am avut de fapt am o prietenă, Ioana, care este din Timișoara, locuiește în România, eu sunt aici și m-a încurajat practic să fac prăjituri acasă pentru că eu spuneam: „cine-mi cumpără mie prăjituri românești, cum o să mă fac eu cunoscută? Și am făcut o pagină de facebook, am început să pun anunțuri că fac prăjituri, că preiau comenzi de torturi, de prăjituri, de orice e românesc, plăcinte, merdenele, tot felul de pe chestii românești, sărățele…. Țin minte că la prima comandă m-a sunat o doamnă și m-a întrebat dacă fac amandine. Îmi zice: „atât timp… de 20 de ani sunt aici în Spania și de atât timp nu am reușit să găsesc o amandină bună, așa însiropată cu cremă… cum trebuie, și a făcut comandă și i-a plăcut.”

Proiectul „De la Sarmale la Tapas” este susținut de Ambasada Regatului Spaniei în România

Montaj video: Sergiu Ioana

Citește materialul integral pe

De la Sarmale la Tapas | „Prăjituresele” românce din Spania / Amandina este desertul care amintește expaților de gustul dulce al copilăriei / Spaniolilor le plac cremeșul și sărățelele / Esența de rom pentru prăjituri se aduce din țară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *