Aliment-ideal: Peștele cu carne albă, sursa de proteine, vitamine și minerale care te ajută să slăbești / Se găsește în orice hipermarket

minerale,pește,peste cu carne alba,pestele ajuta la slabit, pestele sursa de proteine,slabit,vitamine Sursa foto: Pexels

Specialiștii în nutriție ne recomandă să mâncăm pește măcar o dată – de două ori pe săptămână, pentru beneficiile pe care acesta le aduce organismului, Însă, potrivit healthline.com, dintre toate speciile de pește, cel cu carnea albă ar fi ideal, nu doar pentru că este gustos, ci pentru că este o sursă de proteine ce nu aduce un aport caloric mare și este destul de sărac în grăsimi. Mai mult, peștele cu carne alba constituie o sursă natural de vitamine și minerale. Însă, atenție, nu avem liber la orice fel de pește, în cantități nelimitate, pentru unii au mult colesterol, iar alții, mult mercur.

Codul conține cel mai puțin mercur

Un pește cu carne albă și gust foarte bun este codul. Acesta aduce organismului iod, seleniu, fosfor, acizi Omega 3 și 6 și vitamin B12, în același timp fiind și cel mai sărac în mercur.

Calcanul trebuie mâncat mai rar pentru că are mult colesterol

Calcanul este un pește cu carnea albă care aduce o serie de beneficii organismului, dar trebuie să-l mâncăm mai rar pentru că este foarte bogat în colesterol. Calcanul este o sursă de proteine și vitamina A, dar și de acid folic, fosfor, potasiu și sodiu.

Șalăul, ideal pentru cei care vor să slăbească

Pește răpitor, de apă dulce, șalăul nu are multe grăsimi, dar aduce organismului un aport însemnat de proteine și grași Omega 3. De asemenea, șalău este foarte sărac în mercur. Pentru că el susține buna funcționare a metabolismului, șalău este recomandat mai ales în curele de slăbire.

Bibanul, bogat în acizi grași Omega 3 și 6 dar și în colesterol

Bibanul este foarte bogat în acizi grași Omega 3 și Omega 6 și constituie și o sursă de vitamina A, calciu, fosfor și potasiu. Totuși, trebuie mâncat cu moderație, nu foarte des, pentru că este un pește foarte bogat în colesterol.

Știuca, sursă de vitamine și minerale, dar și de colesterol

Știuca are foarte puțină grăsime, dar, din păcate, foarte mult  colesterol. Chiar dacă nu trebuie să mâncați foarte des știucă, nu uitați că ea aduce organismului proteine, vitamina B12, fosfor, seleniu și potasiu. De asemenea, carnea de știucă este o sursă importantă de acizi grași Omega 3.

Somnul, mâncat cu moderație, pentru că este bogat în mercur

Somnul este bogat în vitamina B 12, tiamină și niacin. De asemenea, el mai conține și  A, acid folic, vitamina B3 și riboflavin și este o sursă importantă de acizi grași Omega 3 și Omega 6. Totuși, nu uitați că somnul, deși este sărac în grăsimi, are un conținut ridicat de mercur, așa că trebuie mâncat cu moderație, nu foarte des.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *