La capitolul salate de vară vă propunem o combinație fresh, cu andive (gust puțin amărui, textură crocantă), ouă (proteină cu textură moale) și ridichi. Totul asezonat cu o vinegretă dulce-acrișor-picantă și textura nucilor.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Ingrediente
Salată de vară cu andive, ouă fierte și nuci
Ingrediente
3-4 andive
2-3 ridichi
3-4 ouă
O mână de nuci
Preparare
Se fierb ouăle (tari). Se spală și se curăță andivele și ridichile. Se taie în rondele. Ouăle se răcesc, se curăță de coajă și se taie în patru. Se amestecă totul într-un bol de salată.
Vinegretă cu muștar Dijon și miere
Ingrediente
1 linguriță de muștar Dijon
1 linguriță de miere
2 linguri de zeamă de lămâie
4 linguri de ulei de măsline extravirgin
Sare și piper proaspăt măcinat, după gust.
Opțional putem adăuga
Jumătate de șalotă tocată mărunt sau ceapă roșie
1 linguriță de oțet balsamic alb
Câteva picături de sos de soia.
Preparare
Într-un bol mic, amestecăm muștarul, mierea și lămâia.
Adăugăm treptat uleiul, amestecând energic cu un tel mic sau o furculiță până emulsionează.
Potrivim de sare și piper.
Servire
Se toarnă vinegreta peste salată chiar înainte de servire, amestecând ușor, ca să nu zdrobim ouăle.