Rețetele Juanitei | Cartofi cu sos de iaurt tzatziki, garnitura perfectă pentru friptura de miel/ Aduce pe masă un aer de Grecia

Ioana Costescu 20 aprilie 0 comentarii 3087 vizualizări
Rețetele Juanitei Cartofi cu sos de iaurt tzatziki foto freepik.com

Cum deja ai pus la făcut friptura și te pregătești să faci salata, aș vrea să-ți sugerez o garnitură care se potrivește perfect cu amândouă, e fresh și îți aduce și gustul preparatelor grecești pe masa de Paște. Cartofii cu sos de tzatziki.

Iată ce ai de făcut

  1. Prepararea tzatziki-ului:
    Rade castraveții, pune-i într-o strecurătoare deasupra chiuvetei și stoarce-i bine pentru a elimina excesul de apă.
    Transferă-i într-un bol mare și amestecă cu iaurtul, uleiul de măsline, sucul de lămâie, o lingură de miere (opțional), usturoiul zdrobit sau usturoi verde tocat mărunt, ¾ linguriță de sare și ¼ linguriță de piper.
    Gustă și ajustează cu sare, piper, miere sau lămâie dacă este necesar – trebuie să fie acrișor și ușor dulce.

  2. Fierberea cartofilor:
    Pune o oală mare cu apă și sare la fiert.
    Adaugă cartofii tăiați felii sau cuburi și fierbe-i la foc mediu-mare timp de 12-15 minute, până când devin fragezi, dar rămân fermi.
    Scurge-i și lasă-i să se răcească 8-10 minute, până devin călduți.

  3. Asamblarea cartofilor:
    Într-un bol mare, combină cartofii fierți cu tzatziki, castraveți tăiați rondele, măsline, mărar și mentă.
    Condimentează generos cu sare și piper.

  4. Servire:
    Stropește totul cu ulei de măsline, adaugă sucul de la o jumătate de lămâie și servește.

Dacă mai rămâne ceva, ceea ce nu cred, poți păstra resturile într-un recipient închis, la frigider, timp de o zi – două.

Poftă bună și Paște Fericit!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *