Grișul cu lapte era printre deserturile sau preparatele de mic dejun preferate ale copilăriei noastre. Acum îl pregătim pentru cei mici, care cu siguranță îl vor aprecia, chiar și fără zahăr.
Avem nevoie de:
- Un litru de lapte
- 110 g griș
- Fructe dulci (eu am pus două chirimoya, dar merge și cu fructe uscate precum curmale sau fructe: mere, pere, banane, mango etc)
- Coajă rasă de la o lămâie, o portocală bio
- Un baton de scorțișoară
- O linguriță de esență de vanilie sau o păstaie de vanilie (opțional)
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert, se adaugă un praf de sare și zahărul. Se pune și grișul, în ploaie și se amestecă permanent timp de cam 15 minute.
Scoatem batonul de scorțișoară și turnăm grișul fierbinte în boluri mici sau pahare. Nu se consumă fierbinte. După ce se va răci, se va întări ca o budincă.
Puteți decora grișul cu lapte cu câteva fructe proaspete, scorțișoară, ciocolată neagră topită sau o linguriță de dulceață sau gem de casă.