10 modalități de a elimina rapid toxinele din corp / Practic, o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos ajută organismul să se detoxifice singur

detoxifiereBUN Sursa foto: Pexels

O simplă căutare pe rețelele de socializare te-ar face să crezi că există milioane de metode diferite de a-ți detoxifia corpul, de la suplimente la consumul de oțet de mere și diete de detoxifiere. Dar adevărul este că organismul nostru se detoxifică singur și nu trebuie să faci prea multe pentru a-l ajuta, în afară de a adopta, potrivit today.com, un stil de viață sănătos.

Ce înseamnă detoxifierea și ce greșeli trebuie să evităm

Specialiștii ne sfătuiesc să evităm orice produse/diete care promit rezultate miraculoase sau rapide. De asemenea, trebuie înțeles ce înseamnă, cu adevărat, „detoxifierea” și cum o face corpul tău. Detoxifierea se referă, de obicei, la eliminarea toxinelor din corp, care pot fi fie produse de organism (precum materiile fecale), fie provenite din expunerea externă, cum ar fi poluarea sau pesticidele. Ficatul elimină toxinele din corp de unul singur.

Uneori, oamenii care doresc să se „detoxifice” își vor îndrepta atenția către metode care nu sunt susținute de știință, cum ar fi posturile, consumul doar de un anumit tip de băutură sau mâncarea unor alimente sau plante specifice, clisme, cheltuirea banilor pe produse scumpe și multe altele. Cercetările arată că dietele de detoxifiere pot duce, uneori, la pierderea în greutate, de obicei din cauza reducerii caloriilor, dar greutatea este de obicei recâștigată.

În loc să te stresezi cu restricții intense și să te aștepți ca acest sacrificiu să te facă să te simți mai sănătos ca niciodată, este mai bine să te concentrezi pe mici schimbări sustenabile ale stilului de viață, spun experții. De exemplu, consumul de alimente integrale cu antioxidanți și alți micronutrienți poate ajuta să te simți mai bine și să reduci balonarea.

Iată 10 strategii care te pot ajuta să îți detoxifici corpul și să te simți ca și cum ți-ai pune sănătatea pe drumul cel bun.

1.Începe ziua cu apă cu lămâie, dacă vrei să elimini toxinele

Fie apă caldă, fie rece, apa combinată cu lămâie poate ajuta la digestie, deoarece lămâia conține pectină, un tip de fibră solubilă. Alegerea apei calde în loc de rece poate ajuta să te simți mai sătul, dar adăugarea lămâii în orice băutură va avea același efect.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


2.Mănâncă un mic dejun sănătos

După apa cu lămâie, mănâncă un mic dejun care să beneficieze metabolismul tău – deci evită pâinea, cerealele sau orice mic dejun bogat în carbohidrați care va determina corpul să rețină apă și în schimb optează pentru proteine, care îți vor potoli foamea. De exemplu, o omletă cu ouă și somon este o combinație excelentă de proteine și omega-3 care stimulează metabolismul pentru a începe ziua. Sau, dacă ești pe fugă, poți opta pentru un smoothie ușor care să fie sănătos pentru intestin.

3.Mișcă-ți corpul, iar el va elimina toxinele singur

Pentru a ajuta corpul să elimine toxinele de unul singur, crește ritmul cardiac pentru a stimula fluxul de sânge. Cercetările arată că exercițiile fizice pot îmbunătăți sănătatea ficatului și pot chiar inversa unele daune ale ficatului. Pentru a face mișcare, nu trebuie neapărat să mergi la sală. Există exerciții ușoare, de tip cardio, pe care le poți face acasă sau în parc.

4. Curăță-ți dieta, dar nu sări peste mese

Unii oameni cred că o cură de detoxifiere înseamnă să nu mănânci, dar nu este vorba despre săritul peste mese. Consumul constant de alimente pe parcursul zilei va ajuta la crearea unei baze pentru o alimentație sănătoasă continuă. Mănâncă multe legume, proteine slabe (precum carne de vită hrănită cu iarbă, pui, pește și ouă) și grăsimi sănătoase din nuci, semințe, măsline, avocado sau nucă de cocos. În această detoxifiere, elimină alimentele ultra-procesate – chiar și versiunile „sănătoase”. Astfel, nu vei consuma sodiu în exces, ingrediente artificiale și zahăr. Evitarea sării și folosirea doar de ierburi și condimente pentru a da gust mâncării tale poate face o diferență semnificativă în cum arăți și te simți – chiar și după o singură zi.

5.Savurează o cană de ceai

Bea o cană de ceai de rădăcină de păpădie la gustarea de după-amiază. Păpădia poate ajuta la îmbunătățirea digestiei, iar hidratarea corespunzătoare este legată de totul, de la un metabolism sănătos la energie și o piele sănătoasă. Dacă păpădia nu îți place, încearcă ceaiul verde pentru un boost antioxidant și metabolic.

6. Încearcă mișcări de răsucire pentru a reduce tensiunea și a ajuta digestia

Majoritatea oamenilor petrec mult timp aplecați înainte, cocoșați. Ținem telefoanele în fața feței și ne întindem spre volan sau calculatoare. Practic, nu facem multe mișcări de răsucire în viața de zi cu zi. Și având în vedere că, fiziologic, coloana vertebrală a fost creată pentru a se răsuci, rezultatul poate fi tensiune în mușchii spinali – și o digestie lentă. Mișcările de răsucire ajută organele de digestie, precum intestinul, să funcționeze mai eficient. Practic, răsucirile ajută la mișcarea alimentelor prin tractul intestinal. Dacă vrei ca ceea ce ai mâncat să iasă rapid din corp, răsucirile sunt un bun început.

7.Fă exerciții de respirație

Dacă te simți prea plin sau simți că nu ai avut grijă de corpul tău așa cum ar trebui, stresul poate fi o reacție comună. Unul dintre cele mai rapide moduri de a te relaxa este să folosești exerciții de respirație. Un studiu recent a urmărit participanții unui workshop de respirație. Ce au descoperit este că învățarea tehnicilor de respirație calmante a ajutat oamenii să reducă imediat sentimentele de anxietate.

8.Încheie dușul cu un jet de apă rece

Deși poate nu pare prea confortabil, încheierea dușului cu apă rece este o modalitate instantanee de a te energiza. În plus, apa rece poate reduce inflamația, iar unii experți consideră că poate stimula sistemul imunitar.

9.Închide-ți telefonul

Mulți dintre noi suntem bombardați cu notificări constante. Toate acele sunete au un impact imediat asupra stării tale mentale și emoționale și un impact pe termen lung asupra sănătății. Un studiu care se desfășoară din 2015 – numit Provocarea „Nu Deranja” – le cere participanților să își închidă telefoanele pentru 24 de ore. Ce au descoperit este că mulți participanți au afirmat imediat că se simt mai puțin stresați când telefoanele lor erau oprite.

10.Încearcă meditația

Nu există un remediu universal pentru toate problemele tale, dar meditația pare a fi destul de aproape de acest ideal. Beneficiile meditației variază de la reducerea anxietății la ameliorarea simptomelor unor afecțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *