Rețetele Juanitei | Năut cu vinete și iaurt – o tocană mediteraneeană cu arome grecești

tocana de naut Foto Paula Sapron

Acestă tocană de năut cu vinete în stil grecesc este un fel de mâncare savuros, sănătos și complet, ideal atât pentru prânz, cât și pentru cină. Îl putem servi alături de orez sau pâine, important este să avem ce înmuia în sosul delicios, cu arome de Grecia.

Ingrediente pentru tocana de năut

1 borcan de năut ( Dacă e năut uscat îl vom fierbe în prealabil)

2 vinete

1 ceapă

2 căței de usturoi

4-5 roșii pasate (Putem pune și roșii din conservă)

Oregano, după gust

Un pumn de măsline, Kalamata, fără sâmburi.

Ulei de măsline, câteva linguri

Sare, piper, după gust.

Iaurt și Ierburi

Pentru a completa gustul acestei tocănițe, punem deasupra un sos de iaurt grecesc, ulei de măsline, sare, piper, zeamă de lămâie și ierburi proaspete (după gust). Poate fi și tzatziki.

Preparare

În ulei încins punem ceapa, usturoiul mărunțite și le lăsăm 5-10 minute să se călească. Adăugăm vinetele tăiate cuburi mărunte (sau chiar coapte deja) până se înmoaie foarte bine. Punem și oregano, sare, piper, roșiile și mai fierbem 10 minute. La final se aruncă în cratiță și năutul fiert pentru încă 2 minute.

Servim cu sosul de iaurt și pâine proaspătă. Se poate consuma și cu orez alb sau integral.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *