Rețetele Juanitei | Mix de cartofi gratinați cu brânză cheddar/ O variantă de cartofi franțuzești, cu alte arome

mix cartofi gratinati Foto: Cookidoo

Cartofii sunt mereu o soluție pentru o cină apreciată de toată lumea. Se pot prepara la cuptor, adăugând diverse ingrediente, precum în cazul cartofilor franțuzești, un preparat clasic. Pornind de la această rețetă, vom înlocui o parte din cartofi cu cei dulci, iar brânza feta cu cheddar și vom obține un mix de cartofi gratinați cu brânză cheddar.

Ingrediente pentru un mix de cartofi gratinați cu brânză cheddar

2-3 cartofi

2 cartofi dulci

200 de gr de brânză cheddar

200 de gr de smântână pentru gătit

Unt pentru uns vasul

Sare, piper.

Preparare

Se spală și se curăță cartofii, se taie în felii mai groase. Se pun la fiert într-un vas cu apă și sare pentru 15 minute. Se scot cu grijă să nu se rupă.

Se unge un vas rezistent, pentru cuptor, cu unt, se pune un rând de cartofi, sare, piper, apoi unul de cartofi dulci, sare, piper, apoi smântână și se repetă până se termină ingredientele. Se introduc la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute. În ultimele 10 minute se pune deasupra brânza cheddar. Când este topită se scot, se lasă la răcit și se servesc imediat cum au ajuns la o temperatură de consum.

Se pot servi și garnitură la o friptură de porc la cuptor.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *