Pastele sunt o bună idee de cină (sau prânz) când vrei să gătești ceva repede sau când ești în pauză de idei. Le poți însoți de o salată de crudități ca să ai o masă echilibrată.
Eu fac paste o dată pe săptămână (deși fiul meu ar mânca în fiecare zi) și mereu încerc să găsesc rețete cât mai simple și mai apetisante.
Ingrediente pentru paste
Paste proaspete (câte 100 de gr de persoană)
1-2 conserve de tomate curățate și tăiate
Câteva linguri ulei de măsline extravirgin
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
2 căței de usturoi
Măsline verzi sau capere tăiate mărunt
Măsline negre kalamata
Sare, piper proaspăt, busuioc
Parmezan după gust (opțional).
Preparare
Răsturnăm conserva de roșii într-o tigaie, în care am încălzit uleiul de măsline. Punem măslinele verzi/caperele tocate, sare piper și lăsăm 10 minute la gătit la foc mic. În ultimele 2 minute presăm și usturoiul pisat, adăugăm și măslinele kalamata, să dea un clocot.
Între timp fierbem pastele câteva minute în apă cu sare și le adăugăm în sos, când acesta este gata. Mai lăsăm 1 minut pe foc, amestecând pastele în sos. Stingem aragazul și punem piper proaspăt râșnit și, dacă dorim, parmezan.
Poftă bună!