Budincă de chia cu mango și fulgi de migdale – un mic dejun sănătos și răcoritor, pentru un început de săptămână plin de energie

Sursa foto: Pexels Sursa foto: Pexels

Dacă îți dorești un mic dejun lejer, dar hrănitor, budinca de chia este alegerea perfectă. Se pregătește în doar câteva minute, iar peste noapte semințele absorb lichidul și capătă o textură gelatinoasă. În combinație cu mango și migdale, vei avea parte de o explozie de arome și nutrienți.

Ingrediente:

  • 3 linguri de semințe de chia
  • 200 ml lapte de migdale (sau orice alt lapte vegetal)
  • 1 lingură de miere sau sirop de arțar
  • 1 mango bine copt
  • 1 lingură de fulgi de migdale prăjiți
  • 1 linguriță de extract de vanilie

Mod de preparare:

  1. Amestecă semințele de chia cu laptele de migdale, mierea și extractul de vanilie într-un bol.
  2. Acoperă și lasă la frigider peste noapte (sau cel puțin 3-4 ore) pentru a obține o textură densă.
  3. Înainte de servire, curăță mango-ul și pasează-l cu o furculiță sau un blender pentru a obține un piure.
  4. Pune budinca de chia într-un pahar, adaugă deasupra piureul de mango și presară fulgii de migdale.
  5. Servește rece pentru o experiență răcoritoare și energizantă.

Această budincă de chia este ideală pentru un început de zi sănătos și delicios!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *