Ce poți pune în cafea ca să „gândești mai bine”. Suplimentul secret care „stimulează performanța creierului” –  Recomandarea unui neurocercetător

Unele medicamente nu se iau niciodată cu cafea Foto: Freepik

Mulți dintre noi nu ne putem imagina ziua fără o cafea savuroasă dimineața, iar unii preferă alternativele fără lactoză pentru a-și completa băutura. Starbucks a decis să nu mai perceapă taxe suplimentare pentru laptele vegetal, reducând astfel costul fiecărei băuturi cu peste 10%. Pe lângă acest beneficiu, adăugarea unui supliment sănătos în cafea ar putea îmbunătăți și performanța creierului, conform The Focus.

Suplimentul recomandat care îmbunătățește sănătatea creierului

Pentru cei care preferă alternativele non-lactate, Dr. Robert Love, un reputat neurocercetător, recomandă un supliment gustos care te ajută să „gândești mai bine”. El utilizează personal uleiul de MCT (trigliceride cu lanț mediu) derivat din cocos, despre care spune că este „excelent atât pentru creier, cât și pentru corp”. În plus, acest supliment sănătos îmbunătățește gustul cafelei.

Potrivit medicului, consumul a trei linguri de ulei de MCT zilnic este considerat benefic pentru performanța cerebrală. În organism, acest supliment este „transformat în corpi cetonici” de către ficat, oferind astfel energie creierului și alte avantaje pentru sănătate.

Cafeaua pe stomacul gol și efectele sale

Consumul cafelei pe stomacul gol poate provoca simptome neplăcute, cum ar fi insomnie, nervozitate, agitație, greață și ritm cardiac accelerat. Totuși, Dr. Robert sugerează că poți bea cafea chiar și în timpul postului, adăugând în ea ulei sau pudră de MCT.

Greșeli frecvente în prepararea cafelei

Deși cafeaua, consumată moderat, poate avea efecte benefice pentru sănătate, Dr. Love avertizează asupra unor greșeli comune care pot influența negativ sănătatea creierului. Una dintre ele este alegerea cafelei cultivate cu pesticide, aceasta fiind pe locul al doilea în topul culturilor tratate cu aceste substanțe. Prin urmare, Dr. Love recomandă utilizarea cafelei organice, de tip Light Roast, care conține mai mulți antioxidanți.

În ceea ce privește metoda de preparare, deși Espresso și French Press sunt cele mai populare, neurocercetătorul sugerează metoda de preparare prin picurare, considerând-o mai eficientă decât celelalte.

Dr. Robert Love este un neurocercetător specializat în prevenirea bolii Alzheimer. El conduce o echipă de cercetători care investighează un nou medicament aprobat de FDA, menit să ajute la inversarea efectelor Alzheimerului și altor forme de demență.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *