Rețetele Juanitei: Năut a la jardinera, un preparat veggie cu iz mediteranean/ Se poate lua și la pachet pentru un prânz la birou

legume Foto: G4Food

Spaniolii iubesc leguminoasele, iar de când locuiesc în Spania, m-am adaptat și eu la rețetele lor delicioase. Legumele a la jardinera (să-i zicem pe românește „legume din grădină”) este de fapt un ghiveci, în care poți pune orice legume îți plac. Acest gen de tocănițe cu mai mult sos se numesc în spaniolă „platos de cuchara”, adică „feluri de mâncare de consumat cu lingura”, ceva care nu e nici supă, nici mâncare.

Eu am făcut astăzi năut a la jardinera, cu un plus de proteină adăugat legumelor.

Ingrediente

1 morcov

1 dovlecel

1 ceapă

2 căței de usturoi

1 cartof dulce

1 borcan de năut gata fiert de 400 de gr

Câteva linguri bulion roșii

Câteva linguri ulei de măsline extravirgin

Câteva măsline și roșii uscate (opțional)

Sare, piper, boia, pătrunjel verde.

Prepararea legumelor a la jardinera

Se spală și curăță morcovii, dovlecelul, ceapa și usturoiul. La fel și cartoful dulce. Taie legumele în cuburi foarte mici („brunoise”) și cartoful dulce în cubulețe.

Încălzim uleiul de măsline într-o oală și călim legumele la foc mic timp de 4-5 minute. Începem cu ceapa, usturoiul, cartofii, morcovii, dovlecelul. Adaugăm năutul. Condimentăm cu sare, boia dulce și piper după gust. Acoperim amestecul cu supă de legume (sau apă) și gătim totul la foc mic timp de aproximativ 20 de minute, să fie fiert cartoful, morcovul.

Punem măslinele, roșiile uscate și bulionul și mai dăm un clocot. Stingem focul și adăugăm pătrunjelul tocat.

legume
Foto: G4Food

Se servește în farfurii adânci sau castroane. Poți însoți cu o salată de sfeclă cu hrean sau murături.

Citește și Rețetele Juanitei: Curry vegan. Un fel de tocană de toamnă din cartofi dulci cu multe condimente aromate. Se poate mânca și rece, este excelentă la pachet la birou

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *