11 pelerini români, internați la spitale din Grecia după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare, în timpul unei drumeții pe Muntele Athos

Muntele Athos / Sursa foto: Flickr Muntele Athos / Sursa foto: Flickr

Un grup de 11 pelerini români a fost internat în spitale din Grecia după ce a consumat ciuperci sălbatice otrăvitoare în timpul unei drumeții pe Muntele Athos. Incidentul a avut loc marți seară, în timp ce grupul vizita comunitatea monahală ortodoxă din această regiune din nordul Greciei. Potrivit autorităților elene, toți cei 11 bărbați au suferit de toxiinfecție alimentară, însă viața niciunuia dintre ei nu a fost pusă în pericol, conform ABC News.

Oficialii greci au declarat că pelerinii români se aflau sub tratament, miercuri, în spitale din Halkidiki și Salonic, ambele aflate în apropiere de Muntele Athos. Grupul era cazat la Mănăstirea Sfânta Ana. Marți seară, aceștia au decis să plece într-o excursie pe munte, unde au cules și consumat ciuperci sălbatice.

Potrivit specialiștilor, consumul de ciuperci sălbatice poate fi extrem de periculos

După ce au mâncat ciupercile, pelerinii au început să se simtă rău și, odată întorși la mănăstire, miercuri dimineață, au fost transportați de urgență la spital.

Potrivit specialiștilor, consumul de ciuperci sălbatice poate fi extrem de periculos, chiar și pentru cei care au o anumită experiență în culesul acestora. Deși multe ciuperci sălbatice sunt comestibile, este nevoie de cunoștințe solide pentru a le deosebi de soiurile otrăvitoare, multe dintre acestea semănând foarte mult cu ciupercile inofensive, au avertizat autoritățile. Citește aici cum deosebești o ciupercă otrăvitoare de una comestibilă.

Muntele Athos, o destinație populară pentru pelerinii din întreaga lume ortodoxă, este cunoscut pentru mănăstirile sale medievale și pentru regulile stricte care guvernează viața monahală. Accesul femeilor a fost interzis de mai bine de 1.000 de ani, iar această regulă este încă menținută.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *