TABEL: Câte calorii trebuie să consumi zilnic pentru a-ți menține greutatea. Date pentru femei, bărbați și în funcție de vârstă și nivelul de activitate / Pentru a slăbi, se recomandă un deficit zilnic de 500 kcal

femeie oglinda Sursa foto: Dreamstime

Pentru a pierde în greutate în mod eficient, înțelegerea caloriilor este esențială. O calorie este o unitate de energie pe care corpul o utilizează pentru a îndeplini funcții esențiale, cum ar fi menținerea bătăilor inimii și mișcarea mușchilor, transmite publicația Health. Pentru a pierde în greutate, trebuie să creați un deficit caloric – să consumați mai puține calorii decât ardeți. Acest lucru se poate realiza fie mâncând mai puțin, fie crescând activitatea fizică, fie printr-o combinație a ambelor.

Numărul de calorii de care aveți nevoie depinde de factori precum vârsta, sexul, nivelul de activitate și starea generală de sănătate. Cea mai precisă modalitate de a determina necesarul de calorii este calorimetria indirectă, care măsoară consumul de oxigen și producția de dioxid de carbon. Cu toate acestea, această metodă este disponibilă doar în mediile de cercetare.

Citește și: Am slăbit – asta a fost partea ușoară. Urmează partea grea: cum mă mențin pe termen lung? / Sfaturile nutriționistului Tania Fântână

Pentru pierderea în greutate, se recomandă în general un deficit zilnic de 500 kcal, dar acesta variază în funcție de circumstanțele individuale. Consumul unui număr prea mic de calorii poate duce la riscuri pentru sănătate, cum ar fi deficiențele nutritive și pierderea masei musculare, astfel încât este esențial să vizați un deficit moderat.

Numărul de calorii recomandat zilnic pentru un bărbat, în funcție de vârstă și nivelul de activitate (sedentar, moderat, activ):

Sursa: Health.com

Numărul de calorii recomandat zilnic pentru o femeie, în funcție de vârstă și nivelul de activitate (sedentară, cu activitate moderată, activă):

Sursa: Health.com

Numărarea caloriilor vă poate ajuta să vă urmăriți aportul și să vă controlați greutatea. Aplicații precum MyFitnessPal vă permit să urmăriți cu ușurință caloriile și macronutrienții. În plus, reducerea aportului caloric prin mici schimbări, cum ar fi renunțarea la băuturile zaharoase și gătitul acasă, poate fi eficientă. Asocierea acestor schimbări cu exerciții fizice regulate – 150 de minute de activitate moderată pe săptămână – sporește eforturile de pierdere în greutate.

Pe scurt, pierderea în greutate în condiții de siguranță necesită un echilibru între aportul și consumul de calorii, cu accent pe menținerea sănătății și nutriției generale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *