Curiozități agrifood – 16 septembrie: Mănânci multe portocale când ești răcit? O legumă conține cea mai multă vitamina C

TN SITE- G4Food(2) colaj foto g4food.ro

Se apropie sezonul rece, și știm că vitamina C ajută și la prevenirea, și la tratarea răcelii și neplăcerilor de sezon. De cele mai multe ori, mâncăm portocale gândind că aduc cel mai important apor de acid ascorbic în organism, dar în realitate nu e așa.

Dintre fructe și legume, pe primul loc ca și procen de vitamina C e o legumă. Mai precis, ardeii. Sunt urmați în clasament de fructele de kiwi.

La capitolul legume, ardeii sunt urmați de rucola, broccoli, varză roșie și salată verde. Iar dintre fructe, cele de kiwi sunt urmate de clementine, căpșuni, și abia apoi urmează portocalele. Lămâine nu sunt nici ele în top 5.

Merită mereu amintit că vitamina C se distruge prin expunerea la căldură și la lumină. Aceste cantități corespund legumelor și fructelor crude, soluția cea mai la îndemână fiind să le alternăm, crude și gătite.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *