4800 de gnocchi făcuți manual. Meniu și vinuri italiene la ceremonia premiilor Emmy de azi noapte

augusto-pasini-sottolatoque foto:italiaatavola.net

Pentru ceremonia din acest an a celor mai importante premii din industria muzicală din Statele Unite a fost ales un chef italian – Augusto Pasini și echipa sa, de la un restaurant de lângă Brescia. Au preparat, printre altele, pentru lunga serie de staruri care s-au perindat la premii, impresionanta cifră de 4800 de gnocchi de cartofi, a scris ziarul La Repubblica înaintea începerii evenimentului, azi noapte.

Mai precis, gnocchi a la plancha, în dialect local. În traducere liberă, gnocchi cu sos de vin Franciacorta și trufe negre. Franciacorta este una din cele mai importante zone viticole din Italia, la sud de lago d Iseo, în regiunea Lombardia.  Este un  fel pe care autorul l-a creat și introdus în mod special în meniul restaurantului său cu această ocazie.

Cum a fost recrutată echipa italiană

„E ca și cum aș visa. Cu câteva luni în urmă, una dintre organizatoare a venit să mănânce la mine la restaurant. Eu nu vorbesc bine engleză. M-am exprimat cu ajutorul felurilor de mâncare”, spune Pasini.

La scurt timp, a ajuns la el invitația oficială, prin intermediului consorțiului Franciacorta, care de patru ani este sponsor oficial al evenimentelui, singurul din Italia.

”Și așa am ajuns aici. Această săptămână plină de evenimente și de întâlniri importante fac să merite tot sacrificiul, toate duminicile petrecute la muncă, toate arsurile și toți munții de cartofi curățați”, glumeste el.

Pasini a început să gătească de cand era copil, iar recunoașterea actuală vine după o lungă carieră în care talentul și dedicarea s-au împletit și cu ceva noroc. El povestește că atunci când era mic prefera să stea acasă cu mama lui să gătească decât să meargă la școală, atât de mult îi plăcea.

Dar a continuat să meargă la școală însă a ales de mic acest tip de carieră, din pasiune. A ajuns, apoi, să fie unul dintre colaboratorii unui chef francez cu două stele Michelin de la Brescia.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *