Studiu: Pisicile preferă aromele savuroase și alimentele mai grase

studiu, pisici, arome, alimente Sursa foto: PxHere

Cercetările publicate în Journal of Agricultural and Food Chemistry al Societății Americane de Chimie au arătat o preferință a felinelor pentru arome mai savuroase și alimente mai grase, transmite publicația Pet Food Processing.

Studiul a analizat compușii aromatici dintr-o serie de spray-uri pe bază de ficat de pui, arătând că pisicile preferă spray-urile care conțin un număr mai mare de aminoacizi liberi.

Se știe că pisicile au un simț al mirosului mai dezvoltat decât oamenii și sunt mai sensibile la aromele umami (sărate). De asemenea, ele nu pot gusta arome dulci.

Cercetătorii Yuyan Wei, Ling Xie, Bertrand Muhoza, Qian Liu și Shiqing Song au format un grup de 10 pisici adulte pentru a evalua spray-urile alimentare cu diferiți compuși aromatici. Wei, Xie, Liu și Song lucrează la Institutul de Tehnologie din Shanghai, iar Muhoza este de la Universitatea Agricolă din Nord-Est.

Echipa a dezvoltat patru spray-uri alimentare din ficat de pui omogenizat și tratat termic. Aceștia au descompus proteinele din pasta de ficat în diferite grade cu ajutorul enzimelor.

Pentru a efectua testul de gust, cercetătorii au acoperit mâncarea pentru pisici cu grăsime de pui și apoi au pulverizat-o cu unul dintre cele patru spray-uri. Pisicilor li s-a oferit și mâncare tratată cu un atractant disponibil în comerț.

Potrivit studiului, pisicile au preferat alimentele pulverizate cu atractanți care conțineau proteine mai descompuse de enzime și un număr mai mare de aminoacizi liberi.

Alimentele care aveau mai multe arome de ciuperci și grăsimi au fost preferate în detrimentul aromelor mai dulci și acide.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: PxHere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *