Mars va cumpăra compania care deține Pringles pentru 36 miliarde de dolari

pringles, mars, tranzactie, kellanova Sursa foto: Pexels/Big Element

Gigantul de produse alimentare ambalate Mars, care deține mărci precum M&M și Snickers, a anunțat miercuri că va achiziționa producătorul Pringles, Kellanova, pentru aproape 36 de miliarde de dolari, în cea mai mare tranzacție din sectorul alimentelor ambalate, transmite Economedia.

Tranzacția vine la doar câteva zile după ce Reuters a raportat că Mars analizează o potențială achiziție a Kellanova.

Aceasta ar fi una dintre cele mai mari tranzacții din sectorul produselor alimentare ambalate, având în vedere că capitalizarea bursieră a Kellanova este de aproximativ 27 de miliarde de dolari, inclusiv datoria.

Acțiunile Kellanova au crescut cu aproximativ 20% după scindarea de WK Kellogg Co, în octombrie 2023, dar au încă o valoare mai redusă decât firme precum Hershey și Mondelez International, fiind astfel o potențială țintă de preluare.

În ultimii ani, numărul tranzacțiilor în sectorul produselor alimentare ambalate a crescut, pe măsură ce companiile caută să atenueze impactul inflației, în timp ce medicamentele pentru slăbit au afectat cererea. Între 2019 și 2023, prețurile alimentelor au crescut cu 25%, un ritm mai rapid decât în cazul altor bunuri de consum și servicii, conform statisticilor Departamentului Agriculturii din SUA.

Kellanova își fabrică produsele în 21 de țări și le distribuie în peste 180 de state.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels/Big Element

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *