Animale de companie vegane? Inteligența artificială le poate decodifica gusturile și preferințele, iar industria poate crea produse noi din alimente vegetale

petfood vegetal petfood vegan PawCo Foods altenative cruelty free petfood cruelty free AI pentru petfood foto: https://www.mypawco.com/

Niciodata ca până la apariția sistemelor de inteligență artificială nu era luată în calcul posibilitatea ca animalele de companie să ajungă să consume mâncare din surse vegetale. În condițiile în care tot mai multe persoane consideră animalele de companie ca membri ai familiei și în contextul în care dietele vegetale câștigă popularitate, și producătorii de mâncare pentru animalele de companie încep să ia în considerare aceste tendințe.

Potrivit analizei unei companii irlandeze în domeniul nutriției, Kerry, în prezent piața globală de mâncare pentru animalele de companie din surse vegetale este estimată la 26 miliarde de dolari. Iar estimările de creștere țintesc spre 57 de miliarde dolari în 2032.

Până în prezent, principalele surse de proteine vegetale din pet food erau cele din soia, porumb, grâu, iar recent au fost incluse și cele din mazăre, cartofi, orez. O paletă care tinde să se lărgească, potrivit analizei citate anterior. Așteptările vizează ca în mâncarea pentru animale să pătrundă și proteine din cânepă, ovăz, fasole, floarea soarelui etc.

InstaBites și LuxBites, primele produse petfood vegane create cu AI

Prima companie la nivel mondial care folosește AI pentru a crea pet food din surse vegetale este PawCo Foods, o companie inovativă din domeniu, cu sediul la San Francisco, lansată în 2022. Deocamdată, doar pentru câini.

Cele mai recente două produse petfood lansate la începutul acestui an au fost create folosind algoritmi de calcul în scopul de a îmbunătăți hrana pentru animalele de companie din punct de vedere nutrițional, dar și pentru a se apropia mai mult de preferințele și gustul preferat al acestora. Este vorba de două produse, unul pentru targetul mediu, altul, premium.

Primul, InstaBites, este un produs proaspăt dar cu termen de valabilitate lung (shelf life) destinat câinilor. Este un produs low cost alternativă la crochete dar cu caracteristicile unui aliment proaspăt și se poate conserva la temperatura camerei.

Al doilea, LuxBites, este o formulă premium care conține proteine fermentate și postbiotice. Țintesc la menținerea sănătății intestinale, o mai bună imunitate și absorbția optimală a nutrienților.

PawCoFoods a fost fondată de o angajată a Impossible Foods, prima companie americană care a produs așa zisa carne de sinteză. Mai mult, expertiza PawCoFoods a fost folosită de fondatorii GreenMeat, o altă companie din domeniul alimentației din plante pentru oameni.

„Misiunea noastră la PawCo este de a asigura accesul fiecărui câine și proprietar de câine la alternative sănătoase și accesibile fără a sacrifica viețile altor animale. Folosim AI în diverse părți ale procesului de producție pentru a ne asigura că hrana este optimizată pentru câini, îmbunătățind în același timp plăcerea de a le mânca și gustul produselor noastre”, a declarat Mahsa Vazin, fondator și CEO al PawCo Foods.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

foto: https://www.mypawco.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *