Ai nevoie doar de două ingrediente, respectiv bere și făină pe lângă creveți, pentru a-i prepara după această rețetă savuroasă recomandată de Eat this!.
Preparatul este bogat în proteine și este un aperitiv ideal, de care vă puteți bucura până când cina e gata. Creveți astfel rumeniți pot fi asociați cu un sos preferat, pentru o savoare completă.
Avem nevoie de:
1 cutie de bere
1 cană de făină
450-500 g creveți roz
ulei vegetal pentru prăjit
condimente după gust
Mod de preparare:
Decojiți creveții și scoateți vena principală, lăsând cozile atașate. Condimentați-i după gust.
Într-un bol mai mare adăugați făina și turnați încet berea, bătând ușor cu un tel până se încorporează.
Preîncălziți uleiul vegetal la 165 de grade C într-un vas mare pe aragaz.
Creveții uscați (pot fi șterși cu un prosop pentru a nu fi uzi) se înmoaie în aluat, având grijă să nu se acopere cozile. Apoi puneți cu grijă creveții în uleiul preîncălzit și prăjiți-i timp de 2-3 minute. Se scot din ulei și se pun pe un prosop de hârtie curat. Se lasă să se răcească ușor înainte de servire.
Valori nutritive pentru patru porții:
Calorii: 368
Grăsimi: 13 g (grăsimi saturate: <1 g)
Sodiu: 693 mg
Carbohidrați: 27 g (Fibre: <1 g, Zahăr: <1 g)
Proteine: 27 g