Topigs a răscumpărat acțiunile Vion și a devenit o superputere mondială/Festivalul Gourmet din Köln, între 26-28 iulie/Pesta Porcină Africană, cel mai mare inamic – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 29

carne de porc, Topigs, industria porcului, Pesta Porcina Africana foto: pexels.com/@Matthias Zomer

”Dragi cititori,

mai întâi, câteva motive de optimism în industria noastră:

  • Topigs a cumpărat toate acțiunile Vion, făcând din aceasta, împreună cu societatea sa soră Norsvin, a doua cea mai mare organizație de creștere a porcilor din lume și cea mai mare deținută exclusiv de fermieri. Achiziția a scăzut capitalul social al cooperativei de la 80,8 milioane de euro la 67,1 milioane de euro. Potrivit organizației de creștere a animalelor, capitalul propriu va fi majorat rapid din nou. Aceasta este dovada puterii pe care o poate atinge o cooperativă.
  • Concurența „verde” nu o duce prea bine… Grupul de proprietari deține mai mult de 1,1 miliarde de dolari din obligațiunile convertibile ale Beyond Meat. Acum, Beyond Meat a luat legătura cu un grup de deținători de obligațiuni pentru a discuta posibilitatea restructurării datoriei restante, după cum a relatat Wall Street Journal. Vestea a făcut ca acțiunile BYND să scadă cu 13% la Bursa din New York.
  • U.S. Home Market Foods a anunțat o nouă investiție de 70 de milioane de dolari în activitatea sa de producție de carne. Compania a achiziționat fosta unitate de producție Carla’s Pasta din South Windsor, Connecticut, și va transforma spațiul într-o „unitate de producție de carne de ultimă generație”. HMF este primul procesator de chiftele din Statele Unite și furnizor pentru magazinele de proximitate și operatorii de servicii alimentare.
Tiberiu Abraham, Dr.Abraham, Analiza Industriei Porcului
foto: Inquam

Calendarul evenimentelor:

  • FHI Food & Hotel Indonesia este un prestigios târg internațional pentru industria ospitalității, axat pe domeniile alimentației, gastronomiei și ospitalității. Evenimentul este găzduit la International Expo din Jakarta timp de 4 zile, de marți, 23.07.2024 până vineri, 26.07.2024.
  • Wright County Fair, înființat în 1870, este un eveniment anual care are loc pe pitorescul Wright County Fairgrounds din Howard Lake, Minnesota, S.U.A. Târgul prezintă agricultura și meșteșugurile din regiune, atrăgând vizitatori în principal din domeniile agriculturii, horticulturii și creșterii animalelor. Târgul Wright County va avea loc pe parcursul a 5 zile, de miercuri, 24. iulie până duminică, 28. iulie 2024.
  • Festivalul Gourmet din Köln, Germania, este un târg culinar anual, parte a unei serii de evenimente, care are loc, de asemenea, în Düsseldorf și Mönchengladbach. Festivalul oferă o platformă pentru delicii culinare rafinate și produse unice. Târgul are loc în inima orașului Köln, chiar în fața Muzeului Ciocolatei și de-a lungul Rheinauhafen. Cea de-a opta ediție a Festivalului Gourmet are loc pe parcursul a 3 zile, de vineri, 26.07.2024 până duminică, 28.07.
  • IITER vă invită să participați la Conferința internațională privind pesta porcină africană ( P.P.A.), factorii socio-economici și impactul asupra industriei (ICASFSEDI -2024) în perioada 24-25 iulie 2024 la The Alex Hotel Dublin , Irlanda.

Cunoaște-ți inamicul!

Să continuăm de la ultimul eveniment menționat. Irlanda se află pe o insulă, teoretic ar fi ușor de controlat introducerea și răspândirea unei boli precum P.P.A. Evoluția recentă a P.P.A. în zone îndepărtate, în locuri situate la mare distanță unele de altele și fără nicio legătură aparentă ne arată contrariul.

Aveam mari speranțe de la faimoasa eficiență și serozitate germană, atunci când P.P.A. a ajuns în turma de porci. Acum, după aproape 4 ani, a fost infectată o a doua fermă de porci, cu 1100 de porci grași, în landul Hesse din vestul Germaniei, lângă Stockstadt, în districtul Groß-Gerau. 

Atunci când Vietnamul a autorizat 2 vaccinuri comerciale împotriva P.P.A., vestea s-a răspândit rapid și la fel și optimismul. Avem leacul, protecția!

Dar ce s-a întâmplat în țara de origine a vaccinurilor ?

Într-un document datat 14 iulie, citat de Reuters, guvernul vietnamez și-a exprimat îngrijorarea că focarele de pestă porcină africană din țară ar putea afecta aprovizionarea cu alimente și ar putea pune presiune pe inflație. „Riscul de răspândire mai largă a bolii este foarte ridicat și poate afecta aprovizionarea cu alimente, prețurile de consum și mediul”.

Potrivit documentului, 660 de focare de P.P.A. au fost confirmate în țară în acest an, comparativ cu 208 focare în aceeași perioadă a anului trecut, fiind sacrificați 42 400 de porci infectați, de aproape cinci ori mai mult decât anul trecut. Având în vedere situația, guvernul a ordonat provinciilor să pună în aplicare măsuri de limitare a răspândirii, inclusiv să acorde prioritate fondurilor pentru vaccinarea porcilor împotriva bolii.

Nu v-ați aștepta ca fermierii să opteze în mod voluntar pentru vaccinare? De ce nu se întâmplă acest lucru? Chiar mă întreb! Evident, P.P.A. este inamicul numărul 1 al industriei. Trebuie să studiem mai mult, trebuie să schimbăm mai multe informații. Cunoaște-ți inamicul!”

22 iulie 2024, Dr. Abraham

Vezi prețurile europene la porci și purcei, C= carcasă; V= viu, în articolul postat de Dr. Abraham pe site-ul cooperativei de crescători de suine din Ungaria, Alföldi Sertés.

Tiberiu Abraham este director de vânzări la Alföldi Sertés.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

foto: pexels.com/@Matthias Zomer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *