Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești măncarea pe câteva zile sau o săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.
Mai jos aveți meniul pe care vi-l propunem pentru săptămâna 6-12 ianuarie.
După atâtea zile de sărbători, mâncare multă și grea, ne putem bucura de un meniu lejer, cu multe legume, fructe și pește. Fiecare prânz și cină îl puteți completa cu o porție de fructe de sezon: banane, portocale, mandarine, rodii, mere sau pere.
Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză.
Lista mea de cumpărături
Fructe de sezon: banane, portocale, mandarine, rodii, mere, pere sau alte fructe exotice, ananas
Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe, curmale, smochine.
Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, anghinare, vinete, sparanghel, broccoli, castraveți, conopidă, fenicul.
Lămâi
Cartofi
Legume conservate: bulion roșii, năut, mazăre
Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
Piept de pui, prosciutto, șuncă
Pește: somon, pește alb, anșoa în conservă
Lapte, lapte vegetal, iaurt grecesc, brânză, unt, parmezan
Pâine toast, fulgi de ovăz
Paste, orez
Ouă
Măsline
Condimente, sare, piper
Rețetele se găsesc pe g4food.

Foto: G4Food
