Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești măncarea pe câteva zile sau o săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.
Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.
Mai jos aveți meniul pe care vi-l propunem pentru săptămâna 6-12 ianuarie.
După atâtea zile de sărbători, mâncare multă și grea, ne putem bucura de un meniu lejer, cu multe legume, fructe și pește. Fiecare prânz și cină îl puteți completa cu o porție de fructe de sezon: banane, portocale, mandarine, rodii, mere sau pere.
Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză.
Lista mea de cumpărături
Fructe de sezon: banane, portocale, mandarine, rodii, mere, pere sau alte fructe exotice, ananas
Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe, curmale, smochine.
Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, anghinare, vinete, sparanghel, broccoli, castraveți, conopidă, fenicul.
Lămâi
Cartofi
Legume conservate: bulion roșii, năut, mazăre
Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
Piept de pui, prosciutto, șuncă
Pește: somon, pește alb, anșoa în conservă
Lapte, lapte vegetal, iaurt grecesc, brânză, unt, parmezan
Pâine toast, fulgi de ovăz
Paste, orez
Ouă
Măsline
Condimente, sare, piper
Rețetele se găsesc pe g4food.