Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 6-12 ianuarie/ Preparate ușoare ca pentru perioada de după sărbători

Ioana Costescu 4 ianuarie 0 comentarii 3308 vizualizări
meniu saptamanla Foto: G4Food

Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești măncarea pe câteva zile sau o săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.

Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.

Mai jos aveți meniul pe care vi-l propunem pentru săptămâna 6-12 ianuarie.

meniu saptamanal

După atâtea zile de sărbători, mâncare multă și grea, ne putem bucura de un meniu lejer, cu multe legume, fructe și pește. Fiecare prânz și cină îl puteți completa cu o porție de fructe de sezon: banane, portocale, mandarine, rodii, mere sau pere.

Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză.

Lista mea de cumpărături

Fructe de sezon: banane, portocale, mandarine, rodii, mere, pere sau alte fructe exotice, ananas

Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe, curmale, smochine.

Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, anghinare, vinete, sparanghel, broccoli, castraveți, conopidă, fenicul.

Lămâi

Cartofi

Legume conservate: bulion roșii, năut, mazăre

Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui

Piept de pui, prosciutto, șuncă

Pește: somon, pește alb, anșoa în conservă

Lapte, lapte vegetal, iaurt grecesc, brânză, unt, parmezan

Pâine toast, fulgi de ovăz

Paste, orez

Ouă

Măsline

Condimente, sare, piper

Rețetele se găsesc pe g4food.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *