Zece motive pentru care să adaugi scorțișoară în cafea: Poate ajuta la întărirea imunității, ține în frâu glicemia și poate preveni infecțiile

cafea scortisoaraBUN Sursa foto: Pexels

Deși este posibil să fi încercat o mulțime de lucruri pentru a îmbunătăți gustul cafelei, există un aditiv pe care poate l-ai ratat și ar trebui să îl încerci: scorțișoară. Potrivit prestocoffee.com, să adaugi scorțișoară în cafea poate face mult bine și poate scoate în evidență aroma cafelei.

Iată câteva dintre beneficiile care vin odată cu adăugarea de scorțișoară la ceașca de cafea.

1.Scorțișoara face cafeaua să aibă un gust mai bună

Aceasta este cea mai bună parte a adăugării de scorțișoară în cafea și îi va schimba aroma. De asemenea, vei îndulci băutura fără a folosi ingrediente zaharoase, care distrug dieta. Doar o linguriță de scorțișoară este suficientă, dar poți folosi și un baton de scorțișoară pe care va trebui să îl pui în ceașcă.

2.Scorțișoara te poate ajuta să slăbești

Deși adăugarea de scorțișoară în cafea este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți pentru a-i îmbunătăți gustul, aceasta are și reputația de a fi un bun supresor al poftei de mâncare. S-ar putea să te ajute să te simți sătul mai rapid și chiar îți poate reduce pofta de mâncare.

3. Scorțișoara îți întărește imunitatea

Pe lângă beneficiile oferite de scorțișoară, cum ar fi ameliorarea durerii în gât și a sinusurilor înfundate care însoțesc o răceală, scorțișoara te poate ajuta să rămâni sănătos, întărindu-ți sistemul imunitar și prevenind îmbolnăvirile. Numeroșii antioxidanți ai scorțișoarei inhibă creșterea microorganismelor, scad colesterolul și mențin organismul sănătos în general.

4. Scorțișoara îți va pune creierul la treabă

Majoritatea oamenilor folosesc cafeaua pentru a a-și intra în ritm, dimineața, și pentru a-se menține active. Însă, adăugarea de scorțișoară în cană va crește procesarea cognitive și va stimula funcția generală a creierului.

Studiile efectuate la Wheeling Jesuit University au arătat puterea pe care o are scorțișoara și faptul că doar mirosul ei poate îmbunătăți capacitatea de procesare cerebrală. Când participanții la studiu au mâncat scorțișoară, au fost mai capabili să îndeplinească sarcinile și au avut o atenție generală mai mare. Acest lucru face din scorțișoară cel mai bun aditiv pentru ceașca de cafea de dimineață.

5. Este bogată în antioxidanți

Când auzim despre antioxidanți, aceștia sunt de obicei legați de fructe și alte alimente. Dar scorțișoara are o cantitate surprinzătoare de antioxidanți și este un condiment minunat pentru dietă. Se spune că o linguriță de scorțișoară are exact aceeași cantitate de antioxidanți care poate fi găsită într-o jumătate de cană de afine.

6. Scorțișoara te poate ajuta să-ți ții în frâu glicemia

Pentru cei cărora le plac alimentele dulci, adăugarea de scorțișoară în cafea este o alternativă ideală, deoarece ea poate fi folosită în locul zahărului, în cafea.

Scorțișoara oferă o aromă dulce și te ferește de toate caloriile și efectele nocive care vin împreună cu zahărul.

Un alt beneficiu adus de scorțișoară este că ajută întregul organism prin scăderea glicemiei, după mese, creșterea sensibilității la insulină și evitarea și calmarea inflamației în țesuturi și articulații.

7. Scorțișoara îți dă energie

Potrivit Huffington Post, un strop de scorțișoară îți crește vitalitatea, atunci când este amestecat în cafea. Scorțișoara are avantajul de a menține în limite nivelul de zahăr din sânge și de energie, evitând creșterea glicemiei și daunele care pot apărea ca urmare a meselor și gustărilor. Ceea ce se întâmplă în culise este că o cană de cafea îți oferă toată energia de care ai nevoie pentru a rămâne activ, iar scorțișoara este un foarte bun energizant.

8. Scorțișoara este grozavă pentru inimă

Scorțișoara, potrivit experților, reduce riscul de a dezvolta afecțiuni cardiace. Totuși, nu abuzați de cafea cu scorțișoară, deaorece consumul  excesiv de cofeină a fost legat de probleme cardiovasculare.

9. Este plină de vitamine și nutrienți

Scorțișoara are o gamă largă de vitamine și nutrienți, pe lângă toate celelalte elemente și caracteristici benefice și sănătoase.

Nutrienții dintr-o lingură de scoțișoară:

  • 4 grame de fibre
  •  68% mangan
  • 8% calciu
  • 4% fier
  • 3% vitamina K

10. Scorțișoara poate ajuta la tratarea infecțiilor

Candida poate provoca disbioză în intestine, loc care găzduiește până la 80% din celulele imunitare. Când se întâmplă acest lucru, bacteriile probiotice benefice devin mai puțin eficiente în combaterea bacteriilor periculoase, ciupercilor și virușilor care intră în organism. Este posibil să devii mai predispus la îmbolnăvire, ca urmare a acestui fapt.

Unul dintre numeroasele motive pentru care scorțișoara a fost folosită în medicina tradițională atât de mult timp este tocmai acela că are proprietăți antibacteriene. Are activități naturale antibacteriene, antifungice, antibiotice și antivirale, conform studiilor. Uleiurile esențiale de scorțișoară sunt, de asemenea, bogate în substanțe chimice care stimulează imunitatea.

Uleiul de scorțișoară este frecvent utilizat ca remediu pentru persoanele cu sistemul imunitar compromise, pentru a preveni bolile bacteriene comune, cum ar fi răceala, faringitia streptococică și pneumonia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *