Un restaurant din oraşul Ardud a fost închis temporar de către Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare după un control efectuat ca urmare a unei reclamaţii, printre neregulile constatate fiind carne cu mucegai, păianjeni şi insecte, informează instituţia, joi, printr-un comunicat de presă, transmite Agerpres.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Potrivit sursei citate, acţiunea de control a avut loc ca urmare a sesizării din partea unui consumator şi s-a verificat modul în care este respectată legislaţia în vigoare la prestarea serviciilor de alimentaţie publică.
“În urma neregulilor constatate de comisarii sătmăreni, operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 35.000 lei, s-a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor şi retragerea definitivă a produselor care nu respectă condiţiile stabilite de producător”, precizează CJPC.
În timpul controlului, comisarii au descoperit produse cu data limită de consum depăşită, preparate din carne cu mucegai şi preparate culinare depozitate necorespunzător, materie primă şi meniuri depozitate direct pe pardoseală, în spaţiu necurăţat, cu păianjeni şi insecte, cântar neverificat metrologic şi agregate şi echipamente pentru gătit necurăţate, cu grăsimi arse.