Un nou fruct cu potențial de superaliment a intrat pe rafturile supermarketurilor britanice, cpnform foodbev.com. Este vorba despre BoomBites Red Berry Grapes, struguri cu pulpă roșie, disponibili acum în magazinele Marks & Spencer din întreaga țară.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
BoomBites, un brand spaniol, afirmă că noul produs combină gustul clasic al strugurilor de masă cu aroma fructelor de pădure. Pulpa roșie și suculentă seamănă mai degrabă cu cea a unei cireșe sau a unui fruct de pădure. Oferă, totodată, o experiență diferită față de strugurii obișnuiți.
Culoarea roșie intensă se datorează conținutului ridicat de antociani – polifenoli puternici, responsabili și pentru reputația de „superfood” a afinelor, merisoarelor sau goji. Aceste substanțe sunt asociate cu beneficii pentru sănătate, precum îmbunătățirea nivelului colesterolului, susținerea funcției vasculare și echilibrarea florei intestinale.
Rezultatul a mii de încrucișări
Strugurii cu pulpă roșie nu sunt o invenție artificială, ci rezultatul a ani de selecție naturală. Echipa BoomBites a obținut fructul prin încrucișarea repetată a unor soiuri vechi de viță-de-vie cu pulpă roșie, folosite de obicei pentru vin, cu soiuri moderne de struguri de masă, mari, dulci și fără sâmburi.
Procesul a implicat „mii de combinații”, spun producătorii, până când s-a obținut echilibrul perfect între dulceață, textură crocantă și culoare intensă. Rezultatul este un fruct pe care compania îl descrie drept „luxos ca un produs premium și sănătos ca un superaliment”.
Beneficii nutriționale comparabile cu afinele
Analizele arată că BoomBites Red Berry Grapes au niveluri de antioxidanți comparabile cu afinele. În plus, conțin resveratrol – un alt polifenol cunoscut pentru efectele antioxidante și antiinflamatorii.
Un studiu realizat la Universitatea din Murcia arată că acești struguri au de trei ori mai mult resveratrol decât afinele. Totodată, cercetări efectuate de centrul AINIA din Valencia sugerează că zaharurile naturale din noua varietate sunt absorbite mai lent decât cele din strugurii clasici.
Impact asupra sănătății și dietei
„Deși sunt dulci la gust, combinația de compuși fenolici modifică modul în care zaharurile sunt absorbite în intestin. Acest lucru are implicații importante pentru controlul greutății și răspunsul la insulină”, spune Nichola Ludlam-Raine, nutriționist și membru al consiliului consultativ pentru Red Berry Grapes.
Ea subliniază că descoperirea ar putea schimba percepția asupra consumului de fructe dulci. Mulți oameni limitează aportul de struguri sau fructe bogate în antioxidanți de teama conținutului de zahăr. Însă această varietate ar putea fi o opțiune mai prietenoasă cu metabolismul.
Pachetele cu BoomBites Red Berry Grapes sunt deja disponibile în magazin, însă doar pentru o perioadă limitată. Producătorii mizează pe faptul că unicitatea și potențialele beneficii pentru sănătate vor transforma strugurii cu pulpă roșie într-o nouă vedetă a pieței fructelor.