Un cardiolog consideră acest fruct ca fiind cel mai sănătos/ „Are de opt ori mai mulți nutrienți decât un măr și de două ori mai multă vitamina C decât o portocală”

Fruct Foto: Pexels

Consumul de fructe și legume este esențial pentru o alimentație sănătoasă. Este bine cunoscut faptul că includerea lor în dieta zilnică și respectarea cantităților recomandate contribuie la reducerea riscului de boli cardiovasculare, obezitate și anumite tipuri de cancer. Studiile recomandă ca adulții să consume cel puțin două porții de fructe pe zi.

De aceea, fructele sunt puternic recomandate de profesioniștii din domeniul sănătății. Sunt bogate în vitamine, minerale, apă și fibre și au un conținut scăzut de calorii și grăsimi, ceea ce le face extrem de benefice. Dintre toate fructele, există câteva care ies în evidență datorită potențialului lor ridicat. Dar cardiologul spaniol Aurelio Rojas susține că există o opțiune mult mai sănătoasă decât portocala, mărul sau ananasul, cele mai cunoscute fructe cu potențial nutritiv.

Fructul cel mai sănătos este kiwi

Cardiologul spaniol Aurelio Rojas, popular pe TikTok sub contul @doctorrojass, a publicat recent un videoclip în care dezvăluie care este fructul considerat cel mai sănătos, în conformitate cu dovezile științifice. În postarea sa, care a adunat peste 450.000 de vizualizări, menționează fructe precum avocado, afinele, mărul sau ananasul pentru beneficiile lor, dar subliniază că „există un fruct care le depășește” și acesta este kiwi, scrie ABC.

„De două ori mai multe vitamine decât o portocală”

Doctorul dezvăluie abia spre finalul videoclipului despre ce fruct este vorba, dar înainte de a-l numi, menționează beneficiile sale variate. „Are de opt ori mai mulți nutrienți decât un măr. Este foarte bogat în fibre, ceea ce facilitează digestia, iar indicele său glicemic scăzut ajută la reducerea vârfurilor de insulină”, explică el.

Dr. Rojas adaugă că acest fruct „este bogat în vitamine precum E, K și C” și subliniază că „are practic de două ori mai multă vitamina C decât o portocală”. Vitaminele E și K sunt „antioxidanți și antiinflamatori puternici, care previn formarea plăcilor de colesterol pe artere”, contribuind astfel la reducerea riscului unui spectru larg de boli.

Consumul regulat de kiwi scade cantitatea de grăsime din organism și reduce colesterolul

„Dacă nu ai ghicit deja, fructul este kiwi-ul. Conform mai multor studii, consumul regulat de kiwi scade cantitatea de grăsime din organism și reduce colesterolul”, explică Rojas. Postarea sa a primit numeroase comentarii de la urmăritori, mulți mulțumindu-i pentru recomandare, în timp ce alții au remarcat prețul ridicat al fructului. Un utilizator a amintit că este sănătos „mai puțin pentru cei care suferă de gastrită”, avertizând astfel că există și reacții adverse și nu ar trebui sa fie consumat chiar de toată lumea.

Diferența dintre kiwi-ul verde și cel galben

Printre comentarii s-a aflat și o întrebare despre diferențele dintre kiwi-ul verde și cel galben. Conform răspunsurilor, kiwi-ul galben este „mai dulce” și, prin urmare, conține mai multă fructoză. În plus, un utilizator a menționat că „are mai multă vitamina C, aproximativ 30 mg, dar, în general, ambele au același număr de calorii”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *