În 1900, un inginer de căi ferate, curator al Muzeului de Tehnologie Mecanică din SUA, pe numele său John Elfreth Watkins Jr., a scris un articol pentru The Ladies Home Journal intitulat „Ce se poate întâmpla în următoarea sută de ani”. Printre predicțiile sale se numără și câteva despre mâncare, iar ceea ce își imagina inginerul în urmă cu peste o sută de ani este normalitate astăzi.
„Mesele gătite gata vor fi cumpărate de la unități similare cu brutăriile noastre de astăzi. Acei antreprenori vor achiziționa materiale în cantități extraordinare en-gros și vor vinde alimentele gătite la un preț mult mai mic decât costul gătitului individual. Mâncarea va fi servită fierbinte sau rece la case private din tuburi pneumatice sau autovehicule”, scria Watkins.
„Iarna va fi transformată în vară și noaptea în zi de către fermier. Pe vreme rece, el va plasa fire electrice termice sub solul grădinii sale și astfel va încălzi plantele sale în creștere. El va crește și grădini mari sub sticlă. Noaptea, legumele sale vor fi scăldate într-o lumină electrică puternică, servind, ca lumina soarelui, pentru a grăbi creșterea lor”, descria inginerul viitoarele sere încălzite.
Watkins mai scria că plantele vor fi îmbunătățite împotriva microbilor la fel de ușor „precum este omul pregătit în zilele noastre împotriva variolei”.
„Frigidere care se vor deplasa rapid pe uscat și pe mare vor aduce fructe delicioase din tropice și din zona temperată sudică în câteva zile. Agricultorii din America de Sud, Africa de Sud, Australia și Insulele Mării de Sud, ale căror anotimpuri sunt direct opuse față de ale noastre, ne vor furniza astfel iarna alimente proaspete de vară, care nu pot fi cultivate aici”, mai anunța, acum peste 120 de ani, inginerul american.
Cea mai injositoare meserie din lume: livratori de mancare cu bicicleta…fara sa mentionez si conditiile de calitate