Un antreprenor de doar 20 de ani investește 100.000 de euro în făina de greieri / Piața globală a proteinelor alternative este estimată la 25,2 miliarde de dolari până în 2029

Sursa foto: Alternative Food Sursa foto: Alternative Food

Alternative Food, o companie antreprenorială românească fondată de David Poduț (20 de ani),  investește aproximativ 100.000 de euro în dezvoltarea segmentului de proteine alternative. Această inițiativă aduce în prim-plan utilizarea făinii de greieri, un ingredient revoluționar inclus încă din 2023 pe lista alimentelor noi a Uniunii Europene de către Comisia Europeană, scrie Profit.ro.

„Compania a devenit unic importator și distribuitor în România al Sens Food, un producător european de produse naturale din proteine de greieri”, se precizează în anunțul Alternative Food. De asemenea, compania este în plină expansiune, dorind să atragă parteneriate cu mari retaileri și lanțuri de farmacii naturiste pentru a asigura o prezență puternică în piața locală.

Greierii, o soluție aprobată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a autorizat în februarie 2022 comercializarea greierilor de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană, aceștia fiind a treia insectă care primește aprobarea pentru consum. Anterior, începând cu 2021, au fost aprobate larva desiccată de Tenebrio molitor și lăcusta migratoare (Locusta migratoria).

Ulterior, în 2023, făina de greieri a fost adăugată în mod oficial pe lista alimentelor noi ale Uniunii Europene, oferind producătorilor oportunitatea de a dezvolta noi produse pe baza acestei proteine sustenabile.

Piața globală și potențialul făinii de greieri

Piața globală a proteinelor alternative este estimată la 25,2 miliarde de dolari până în 2029, o valoare care reflectă interesul tot mai mare pentru surse de alimentație sustenabile. Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), cel puțin 2 miliarde de oameni din întreaga lume consumă deja insecte într-o formă sau alta, inclusiv greieri.

Greierii de casă pot fi consumați integral încărcați sub diverse forme: congelați, uscați sau transformați în pudră. Făina obținută din această insectă este extrem de hrănitoare, având un conținut ridicat de proteine, grăsimi, vitamine, fibre și minerale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *