Tocăniță de pui „Marry Me”, cu sos cremos de roșii uscate, pentru o cină gustoasă și, de ce nu, romantică

Rețetă de tocăniță de pui „Merry me” Foto: Eating well

Un piept de pui, niște roșii uscate, un pahar de vin și niște ulei aromat pot face dintr-o cină un moment savuros. Dacă mai folosești niște smântână, succesul este garantat. Această tocăniță de pui cu sos de cremă de roșii uscate, alias „Marry Me Chicken”, îți va face iubita (sau iubitul) să te ceară în căsătorie imediat. Cel puțin așa promit bucătarii de la Eatingwell, care propun această rețetă pentru o cină romantică.

Mai mult, ei ne dau și câteva sfaturi suplimentare pentru această rețetă de tocăniță de pui.

  • – Folosiți doar ½ cană de vin alb sec în această rețetă, așa că restul este pentru voi. Un Pinot Grigio sau Chardonnay ar merge bine, sau orice varietate doriți.
  • – Puteți înlocui vinul alb cu o cantitate egală de supă de pui sau de legume cu conținut scăzut de sodiu plus ½ lingură de oțet de vin alb sau suc de lămâie pentru o notă de luminozitate și aciditate pentru a echilibra preparatul.
  • – Sunt de preferat roșiile uscate la soare umplute cu ulei pentru că sunt mai aromate. Pentru a economisi timp și ingrediente, folosim o parte din uleiul din borcan pentru a face sosul, care adaugă și mai multă aromă preparatului. Dacă aveți soiul uscat fără ulei, le puteți folosi și pe acestea. Doar folosiți o lingură de ulei de măsline extravirgin în locul uleiului din borcan.
  • – Această rețetă nu include legume, dar puteți adăuga unele, cum ar fi varză proaspătă, spanac sau ciuperci.

Ingrediente

  • 1 kilogram de piept de pui
  • ¼ linguriță sare, împărțită
  • ¼ linguriță de piper măcinat, împărțit
  • ½ cană de roșii uscate, în ulei, plus 1 lingură de ulei din borcan
  • ½ cană de eșalotă tocată mărunt
  • ½ cană de vin alb sec
  • ½ cană smântână grasă
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat

Cum procedăm:

Presărați puiul cu jumătate din cantitatea de sare și de piper. Se încălzește ulei de la roșii într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați puiul tăiat în felii și gătiți, întorcând pe ambele părți, până când se rumenește, aproximativ 5-6 minute în total. Transferați puiul pe o farfurie.

Adăugați roșiile uscate și eșalota în tigaie. Gătiți, amestecând, timp de 1 minut. Măriți focul și adăugați vinul. Gătiți, răzuind bucățile rumenite, până când lichidul s-a evaporat în mare parte, aproximativ 2 minute. Reduceți apoi focul la mediu și adăugați smântâna, orice sucuri acumulate de la pui și restul de sare și piper. Se fierbe timp de 2 minute, apoi readuceți puiul în tigaie și acoperiți-l cu sos. Puteți presăra pe deasupra pătrunjel pentru servire

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *