Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, organizează o nouă ediţie a Târgului de produse agroalimentare, eveniment ce va avea loc în curtea instituţiei, în perioada 20 – 22 martie.
Astfel, la târg vor fi expuse spre vânzare preparate din carne, lapte şi peşte atestate tradiţional, precum şi produse de patiserie şi panificaţie, ceaiuri şi o serie de fructe şi legume naturale uscate, toate pregătite cu grijă după reţete locale.
Producătorii din judeţul Suceava, prezenţi în Piaţa Volantă “Din Drag de Bucovina”, vor aduce preparate locale: lactate autentice, produse din carne, produse apicole, conserve din legume şi fructe, cosmetice şi uleiuri din lavandă, menite să încânte iubitorii de bunătăţi tradiţionale.
De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia de a achiziţiona produse recunoscute la nivel european pentru calitatea şi autenticitatea lor, contribuind astfel la promovarea tradiţiilor româneşti peste hotare. Printre acestea se află Magiun de prune Topoloveni – produs cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP), judeţul Argeş, şi Telemea de Sibiu – brânză maturată cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP), judeţul Sibiu.
În plus, nu vor lipsi produsele din sistemul agriculturii ecologice din România, cum ar fi diferite sortimente de miere şi preparate ale stupului de la Herţa Bio Apicole, dar şi produse atestate tradiţional: pâine şi produse de patiserie de la Boianul, realizate de familia Hegbeli în gospodăria din satul Boiu, judeţul Mureş, produse pescăreşti de la Victoriţa Pescăriţa, prune afumate sau uscate la lojniţă de Vrancea, de la producătorul Ionescu Daniel din comuna Vizantea-Livezi, judeţul Vrancea şi produse lactate şi din carne de la Ferma Istrate din Fundata, judeţul Braşov, dar şi binecunoscutul Cozonac Domnesc, din satul Tocileni, judeţul Botoşani.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Totodată, în cadrul târgului de profil vor putea fi descoperite produse cu potenţial de înregistrare pe un sistem de calitate european – Iaurtul de oaie din Câlnic, Răstăuţele maramureşene, Merele de Cândeşti din bazinul pomicol Voineşti şi Prunele afumate la lojniţă de Vrancea, care au impresionat vizitatorii la “Săptămâna Verde 2025” de la Berlin prin gustul autentic, datorat caracteristicilor arealului geografic şi metodelor tradiţionale de producţie, fapt ce contribuie la creşterea reputaţiei acestora.
„Pentru a aduce mai multă bucurie sărbătorii, având în vedere că este dezlegare la peşte pentru cei care ţin postul Paştelui, vizitatorii vor putea găsi la târgul din curtea MADR o varietate de preparate din peşte, precum salată de icre de crap şi ştiucă, zacuscă de peşte, atestate ca produse tradiţionale şi diverse specii de peşte la plită, iar din zona montană zacuscă din păstrăv, păstrăv afumat, păstrăv cu mirodenii ce reprezintă alegeri perfecte pentru sărbătoarea Bunei Vestiri. Totodată, cei interesaţi vor găsi la târg prăjituri şi cozonac de post, dar şi Doboş şi Albă ca Zăpada, alături de mucenici tradiţionali, rumeniţi şi aromaţi şi alivenci, perfecte pentru a completa experienţa gustului autentic românesc. Vizitatorii vor putea alege şi flori de sezon de la producătorii români. Primulele, panseluţele, garofiţele şi florile de Cyclamen, disponibile în diverse variante coloristice vor fi alegerea perfectă pentru a aduce bucurie celor dragi şi pentru a completa atmosfera de sărbătoare a Bunei Vestiri”, se arată în comunicat.
Târgul de produse agroalimentare din curtea MADR va fi deschis în intervalul 20 – 22 martie, între orele 9:00 – 19:00.