„Sunt un cardiolog cu niveluri perfecte ale colesterolului – iată cum arată o zi obișnuită de alimentație pentru mine”

Ioan Radu 18 august 0 comentarii 39328 vizualizări
cardiolog, colesterol, mese, boli cardiovasculare Sursa foto: Irada Pashayeva | Dreamstime.com

Relația dintre alimentație și sănătatea inimii este bine stabilită, zeci de ani de cercetare demonstrând că ceea ce mâncăm are un impact semnificativ asupra bunăstării noastre cardiovasculare. O dietă sănătoasă pentru inimă pune accent pe consumul de legume, fructe, leguminoase, cereale integrale și proteine slabe, minimizând în același timp alimentele ultraprocesate și băuturile zaharoase, ambele fiind asociate cu un risc mai mare de boli cardiovasculare.

Dr. Megan Kamath, cardiolog la UCLA Health, subliniază importanța dietei și a stilului de viață în prevenirea bolilor cardiovasculare, principala cauză de deces în multe țări, subliniind că acestea pot fi prevenite în mare măsură prin obiceiuri sănătoase, relatează revista Parade.

Dr. Kamath pledează pentru o dietă bazată în principal pe plante, bogată în fibre și antioxidanți, care sunt cruciale pentru reducerea inflamației și protejarea împotriva bolilor de inimă. Ea subliniază că, deși alimentația bazată pe plante este ideală, includerea cărnii slabe, cum ar fi peștele și carnea de pasăre, așa cum se găsește în dietele mediteraneene și DASH, poate fi, de asemenea, sănătoasă pentru inimă. Cu toate acestea, este esențial să se limiteze consumul de carne bogată în grăsimi saturate și sodiu, cum ar fi baconul și mezelurile.

Dr. Kamath oferă un exemplu practic despre cum arată o zi de alimentație sănătoasă pentru inimă.

Pentru micul dejun, ea consumă de obicei brânză de vaci sau iaurt grecesc cu fructe de pădure și miere, sau fulgi de ovăz cu migdale și piersici, ambele fiind bogate în proteine și fibre.

Prânzul constă de obicei în paste de năut cu pesto și legume, oferind un echilibru bun de proteine și grăsimi sănătoase pentru inimă.

Cina ar putea include burgeri de cartofi dulci și fasole neagră cu roșii, castraveți și piure de avocado, oferind o masă bogată în fibre și nutrienți care susțin sănătatea inimii.

Dincolo de alimentație, Dr. Kamath subliniază importanța hidratării cu apă și evitarea băuturilor zaharoase, care contribuie la o sănătate cardiovasculară precară. Ea remarcă faptul că o alimentație sănătoasă este esențială pentru menținerea unor niveluri sănătoase de colesterol, esențiale pentru sănătatea cardiovasculară generală.

În timp ce dieta sa servește drept exemplu, Dr. Kamath încurajează găsirea unor modalități adecvate din punct de vedere cultural și bugetar de a mânca sănătos, sugerând resurse precum cărți de bucate sănătoase pentru inimă și aplicații de rețete pentru a ajuta oamenii să încorporeze aceste principii în propria viață.

Citește și Ce mănânci dacă suferi de afecțiuni ale ficatului – sfaturile Fundației Americane pentru Ficat / Recomandări generale pentru boala ficatului gras

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Irada Pashayeva | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *