Știai că salata Caesar e, de fapt, inventată în Mexic de un bucătar italian? Orașul Tijuana sărbătorește cu un festival 100 de ani de la crearea ei

salata caesar mancare sanatoasa sursa foto: Unsplash/ Frames For Your Heart

Este cunoscută în întreaga lume, dar nu toată lumea știe că originea sa este mexicană. Este vorba despre salata Caesar, care a fost creată în urmă cu un secol în orașul Tijuana, scrie, NBC News.

“Salată verde, dressing și multă dragoste”.

Statele Unite erau în plină prohibiție, în 1924, când orașul Tijuana era un boom pentru vizitatorii în căutare de distracție. Avenida Revolución a surprins povestea unuia dintre noile repere ale gastronomiei internaționale: Salata Caesar.

“Primul nume pe care l-a avut a fost salata aviatorilor, deoarece primii oameni care au încercat-o au fost piloții aviatori care vizitau acest restaurant”, a declarat Ricardo Castro, preparator de salate Caesar la Hotel Caesars din Tijuana.

A fost salata casei care, trei ani mai târziu, a fost redenumită în onoarea creatorului său: César Cardini.

“Transmite o mulțime de istorie, transmite moștenire, transmite o parte din Tijuana, așa că îmi place foarte mult să o fac”, a spus Castro. “Îmi place foarte mult că oamenii cunosc istoria și știu că este o salată 100% mexicană”.

Este mexicană, dar cu atingerea italiană a creatorului său de acum 100 de ani.

Centenarul va fi sărbătorit în stil mare la festivalul care îi poartă numele și care, de mai bine de un deceniu, face parte din Plascencia Group, care caută să păstreze tradiția și să extindă moștenirea.

“Este un fel de mâncare iconic. Oriunde mergeți, veți găsi o salată Caesar. Ceea ce vrem să realizăm acum este să facem din rețeta originală un aliment de bază la nivel internațional.”

Este un fel de mâncare care este o atracție turistică și o necesitate pentru vizitatorii din întreaga lume, potrivit lui Chef Nadia de la restaurantul Caesar’s.

Dar rețeta originală are secretul ei. Ingredientele includ hamsii, muștar Dijon, ou, ulei de măsline și multe altele.

După patru zile de petreceri dedicate salatei în întregul oraș, festivitățile se încheie duminică cu un festival la care sunt așteptate peste 800 de persoane. Festivalul va include degustări de vinuri, mâncare pregătită de bucătari din întreaga regiune și muzică live.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *