Antreprenorii care dezvoltă tehnologie cu aplicabilitate în HoReCa sau retail se pot înscrie la cea de-a 15-a ediție a F&B Business Accelerator. Programul este organizat de Hospitality Culture Institute, cu sprijinul UniCredit Bank și Bocado. Înscrierea în program este deschisă până pe 23 noiembrie, accesând site-ul F&B Business Accelerator.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Statisticile arată că 75% dintre businessurile din HoReCa vor accelera investițiile în digitalizare, în special în inteligență artificială, eficiență operațională și experiențe personalizate pentru client. În același timp, peste 50% dintre operatorii din retailul alimentar consideră lipsa personalului și risipa alimentară drept principalele probleme. Ambele provocări pot fi adresate cu ajutorul tehnologiei. „Există, în momentul de față, o fereastră de oportunitate pentru startupurile care își propun să digitalizeze retailul modern și HoReCa. Mânați de provocările sistemice cu care se confruntă, antreprenorii din aceste industrii sunt, astăzi, mult mai deschiși spre adopția tehnologiilor emergente”, afirmă Robert Agarici, Program Director F&B Business Accelerator.
Tehnologiile emergente pot ajuta operatorii să adreseze provocări precum creșterea costurilor operaționale, criza de personal și schimbarea comportamentului de consum. Tocmai de aceea, se lansează un nou program de accelerare. Acesta sprijină fondatorii de startupuri de tehnologie să înțeleagă mai bine particularitățile din HoReCa și retail. Să încheie parteneriate, să-și testeze soluțiile și să poată scala într-un mod sustenabil.
Program dedicat soluțiilor tech
Cea de-a 15-a ediție a programului este creată special pentru startupuri tech care dezvoltă soluții pentru HoReCa și retail. Sunt incluse de la software de gestiune, rezervări sau eficientizări în supply chain, până la platforme de recrutare, marketing, plăți, livrare, training digital sau feedback operațional.
Echipele acceptate în program vor beneficia de trei zile de workshopuri offline în București. Fondatorii vor lucra cot la cot cu mentori din industrie, investitori, operatori de restaurante și lanțuri de retail, iar în cadrul workshopurilor, participanții vor afla mai multe despre validarea problemelor reale, structurarea unui business plan și drumul de la produs minim viabil la potrivire produs-piață.
De asemenea, vor învăța cum inteligența artificială poate eficientiza eforturile de marketing. Vor afla ce caută investitorii care pariază pe tehnologie în ospitalitate și retail, vor participa la sesiuni de mentorat individual pentru calibrarea produsului și dezvoltarea de parteneriate.
Programul include și workshopuri online de grup. Printre temele abordate se numără autocunoaștere și profilare, dezvoltarea unui profit and loss, strategii de optimizare financiară, strategii de email marketing, storytelling și marketing, dezvoltare prin intermediul fondurilor europene, drepturi de proprietate intelectuală și fuziuni și achiziții.
Participanții beneficiază de acces garantat la F&B Innovation Camp, singurul bootcamp de inovare în industria alimentară din România. În perioada 25-27 mai 2026, la Teleferic Grand Hotel din Poiana Brașov, peste 100 de antreprenori, furnizori, specialiști din industrii conexe și investitori își dau întâlnire.
Timp de trei zile, aceștia lucrează împreună pentru a adresa problemele sistemice ale sectorului alimentar și a facilita inovația. Se testează idei, se validează modele și se generează parteneriate reale. Echipele de fondatori acceptate în F&B Business Accelerator beneficiază automat de participarea la F&B Innovation Camp.
Acces la investitori și comunitate
Absolvenții programului F&B Business Accelerator își vor putea prezenta startupul în fața fondurilor de investiții și investitorilor de tip angel din plan intern și internațional. Aceștia vor participa la F&B Innovation Camp în cadrul unei zile dedicate prezentărilor de tip pitching.
Peste 130 de antreprenori au absolvit programul F&B Business Accelerator. Fac parte din comunitatea de alumni. Facilitarea de noi parteneriate și accesul preferențial la resursele și la evenimentele Hospitality Culture Institute se numără printre principalele beneficii ale membrilor comunității de alumni.
„Prin F&B Business Accelerator, ne propunem să conectăm startupurile tech cu realitatea din teren a industriei ospitalității și retailului modern. Căutăm fondatori care vor să înțeleagă piața și să scaleze rapid, prin soluții care rezolvă probleme reale”, adaugă Robert Agarici.
Programul reprezintă o oportunitate unică pentru antreprenorii tech de a penetra piața HoReCa și retail. Oferă acces direct la operatori din industrie, mentori experimentați și potențiali investitori. Contextul actual de transformare digitală accelerată creează condiții favorabile pentru adoptarea rapidă a soluțiilor inovatoare care adresează provocările sistemice ale sectoarelor ospitalitate și retail alimentar.

FOTO: F&B Innovation Camp





