Doina Levițchi a transformat o tradiție veche în artă culinară modernă. Cum a ajuns să facă pâine pentru bebeluși și pâine multicoloră din maia naturală: „Când am apărut pe lume, în casa noastră se cocea pâine. Cocea mămica, bunicile, mătușile, toată mahalaua, ba chiar tot satul” 6 noiembrie Otilia Serescu 0 comentarii
Tania Fântână: Ce nu cumpăr niciodată din supermarket ca nutriționist: Salamuri, napolitane, produse fără gluten sau light / Lista completă 6 noiembrie Tania Fântână 6 comentarii 5509 vizualizări
Ce înseamnă practicile dry farming în agricultură. Trei exemple din Italia 6 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Idei de mic dejun. Pain brioche în combinații dulci sau sărate. Este un tip de aluat la jumătatea distanței dintre pâine și cozonac, dar nu neapărat dulce 6 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
În curând începe numărătoarea inversă până la Crăciun: Calendarele de Advent și-au găsit deja loc pe rafturile magazinelor 5 noiembrie Redacția 0 comentarii
Excesul zilnic de sucuri carbogazoase și cafele pot crește riscul de accident vascular cerebral / Aliații sănătății tale pot fi ceaiul și apa, pentru că ele pot reduce acest risc 5 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Mâncarea preferată a britanicilor/Top 30 al felurilor de mâncare comandată prin Deliveroo, o companie de livrare la domiciliu 5 noiembrie Redacția 0 comentarii
Supa de pui a Reginei Camilla. Felul de mâncare preferat pentru prânzurile în familie. Rețeta e simplă, iar rezultatul e de-a dreptul gustos / Regele Charles urăște risipa alimentară și culege ciuperci 5 noiembrie Otilia Ignat 0 comentarii
Fattoria di Vignamaggio, un loc special în Toscana care propune mâncare și vinuri exclusiv din producție proprie, cu teatru, capelă, ateliere creative și spații de dormit. Produce vinuri începând cu 1400 și a fost recent renovată 5 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cheddar sau mozzarella? Dieteticienii au stabilit care dintre aceste două tipuri de brânză, destul de asemănătoare din punct de vedere nutrițional, este mai sănătoasă: Mozzarella, mai slab calorică, mai puțin procesată și mai săracă în sare 5 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum se menține în formă Bruce Springsteen la 75 de ani pentru concertele sale de peste 3 ore / Recent, „The Boss” a adoptat dieta OMAD, preluată de la el și de Chris Martin de la Coldplay 5 noiembrie Ioan Radu 0 comentarii
Piept de pui marinat, gătit la grătar pentru cină/Combinația de arome este desăvârșită, iar puiul merge perfect lângă o salată asortată/Bonus: secretul pentru o marinadă perfectă 5 noiembrie Redacția 0 comentarii
Passatelli, un fel de tăiței italieni, în supă sau cu sos. O rețetă tradițională antirisipă. Înlocuiesc pastele dar sunt făcuți din pesmet sau pâine uscată 5 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Tot ce poți să bei când ai probleme cu tranzitul intestinal, în afară de cafea 5 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Fermentarea, o soluție pentru a combate risipa alimentară și schimbările climatice / Ce este „koji”, mucegaiul japonez care produce enzime ce descompun nutrienții în zaharuri savuroase 5 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cinci accesorii utile în bucătărie pe care să le „vânezi” de Black Friday / Recomandările ANCOM pentru achizițiile online 5 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Idee de prânz delicios: Quiche Lorraine. Povestea controversată a tartei rustice germane cu nume francez / Se pune sau nu brânză? 5 noiembrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
VIDEO | Student în Reșița, grataragiu în Barcelona. Dacă trăiești în Catalonia și ți-e poftă de mici suculenți ca în Obor, cu muștar și scobitoare, mâncați la „botul calului”, e musai să-l cunoști pe Mădălin, omul cu foodtruck-ul „Transilvania” 5 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Starbucks dezvăluie noile modele de pahare pentru perioada sărbătorilor 2024 / Compania anunță și o schimbare majoră: nu va mai percepe un cost suplimentar pentru laptele vegetal pus în băuturi 5 noiembrie Redacția 0 comentarii
„Suntem construiți astfel încât metabolismul să funcționeze pe lumină” / Momentul ideal pentru masa de seară începe de la ora 17. Cum trebuie consumate proteinele și carbohidrații împreună 5 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Italia, cunoscută la nivel mondial pentru uleiul său extravirgin de măsline de înaltă calitate, a pierdut aproximativ 23% din suprafețele cultivate cu măslini în ultimii 10 ani / „Pact etic”, semnat la Puglia, pentru asigurarea prețurilor corecte și o distribuție echitabilă 5 noiembrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Patru idei de mic dejun cu lipii. Simplu de preparat, gustoase și perfecte de pus la pachet la școală sau de luat la birou 5 noiembrie Redacția 0 comentarii
Trei gustări cu zahăr la care nutriționiștii spun că ar trebui să renunți imediat/Sunt dăunătoare pentru digestie și îngrașă, plus că mai cresc și glicemia 4 noiembrie Angela Sabău 3 comentarii
Fructele și legumele ambalate, tot mai căutate de clienți, preocupați de igienă și siguranță alimentară, după pandemia Covid – 19/ Cota fructelor ambalate în vânzările cu amănuntul în Italia a fost anul trecut de aproape 38%, iar valoarea acestora, cu 45% mai mare 4 noiembrie Filip Constantin 0 comentarii
De ce se declanșează foamea nervoasă și care sunt alimentele care ajută să o evităm. Ovăzul este și el pe listă 4 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Sunt student, ce mănânc? Maria: „Nu respect nicio oră, uneori nici nu mănânc dimineața sau seara, uneori nu mănânc nici la prânz… E un haos absolut” / Tânăra face multă risipă de mâncare, pentru că atunci când merge la cumpărături achiziționează prea multe alimente 4 noiembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Șase beneficii majore ale consumului de spanac/Ajută la coagularea sângelui și protejează împotriva unor boli grave/Este contraindicat doar persoanelor care au predispoziție la calculi renali 4 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Cartofi copți, o rețetă ușoară pentru cină/Poate fi preparată din cartofii rămași, dacă ai fiert sau copt în cuptor prea mulți cu o zi înainte 4 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Metalele toxice din conservele de ton, „un risc colosal pentru sănătatea publică”: Analizele efectuate pe aproape 150 de conserve, achiziționate din Franța, Italia, Spania, Germania și Regatul Unit, au arătat că toate „erau contaminate cu mercur” 4 noiembrie Redacția 0 comentarii
Fanuc, robotul japonez programat de un inginer român să ridice baxuri de apă minerală/ ”E o concepție greșită la noi că robotul ia jobul omului. De fapt, robotul realizează un efort pe care muncitorii umani nu-l pot face” – Cătălin Bodeanu, inginer proiectant 4 noiembrie Filip Constantin 0 comentarii
David Beckham își laudă mierea din stupul său, iar Gwyneth Paltrow susține beneficiile laptelui crud. Totuși, cât de sănătos este consumul de alimente „raw”? Este doar o modă sau e, într-adevăr, o necesitate? / Avertismentul medicilor 4 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Plăcintă cu somon – O rețetă simplă și delicioasă pentru un prânz rafinat / A doua zi, e perfectă de luat „pachet” la birou 4 noiembrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Ceva dulce | Deliciu cremos cu banane și nuci, fără zahăr adăugat / Desertul perfect pentru cei care vor să își mențină silueta 4 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Turismul viticol din România prinde avânt: „Sunt mulți tineri care vor să aibă parte și de alte experiențe. Au început să apară și la noi mai multe facilități de cazare” 4 noiembrie Redacția 0 comentarii
Studiu: Rețelele sociale influențează negativ obiceiurile alimentare ale tinerilor și fidelitatea față de anumite branduri 4 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Laptele cu banană, trucul pe care îl utilizează coreenii pentru a îmbogăți savoarea cafelei/ Este mult mai bun decât scorțișoara sau praful de cacao pe care îl adaugă acestei băuturi europenii 4 noiembrie Redacția 0 comentarii
Un studiu demonstrează că exercițiile fizice intense reduc hormonul foamei și ajută în procesul de slăbire/ Rezultatele sunt mai relevante pentru femei 4 noiembrie Redacția 0 comentarii
Christophe Hansen, propus comisar pentru agricultură și alimentație, va fi audiat, luni, 4 noiembrie, de Comisia pentru Agricultură din Parlamentul European / Dacă va fi validat, va prelua mandatul în jurul datei de 1 decembrie 2024 4 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
5 variante de sendviș, vegan sau ovo-lacto-vegetarian, perfecte pentru micul dejun sau pentru luat la pachet 4 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Copiii născuți după război, în timpul raționalizării zahărului în Marea Britanie, au fost sau sunt adulți mai sănătoși/ Studiu recent 3 noiembrie Redacția 0 comentarii
Cel mai eficient aliment pe care să îl consumi pentru a câștiga masă musculară într-un timp record/ Nu este nici puiul nici oul, ci soia 3 noiembrie Redacția 1 comentarii
Ce alimente ar trebui să eviți și care sunt cele care te vor ajuta în reducerea inflamației din organism/Inflamația cronică a fost asociată cu o mulțime de boli cronice/Explicațiile unui nutriționist 3 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
ABC în bucătărie: Cum prăjești corect cartofii, ca să iasă crocanți la exterior și pufoși la interior 3 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Paste cu dovleac și cârnați. Un comfort food perfect de toamnă și o cină delicioasă de weekend 3 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
3 noiembrie, Ziua Mondială a Sandvișului. Cu cât se vând o baghetă rustică, un panini cu șuncă și cașcaval și o foccacia cu salam italian, în Aeroportul Otopeni / O gustare rapidă poate ajunge să coste cât un prânz în oraș (GALERIE FOTO) 3 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Studiu: „Mofturile” alimentare ale copiilor sunt moștenite genetic. Orientarea către alimentația echilibrată va da roade abia după vârsta de 7 ani 3 noiembrie Otilia Ignat 0 comentarii
Cum să transformi un sandwich într-un preparat „cu clasă”. Chef Alex Burcă: „Poate deveni gourmet în multe moduri, din ingredientele premium, de calitate, sau din modul de preparare” 3 noiembrie Otilia Serescu 0 comentarii
Prânzul de duminică/ Fajitas la airfryer – legume și carne preparate în 30 de minute, toate odată/ Rețetele Juanitei 3 noiembrie Ioana Costescu 1 comentarii
Ceva dulce de duminică/ Tartă de mere cu aluat simplu, cu puțin unt și zahăr dar cu aromă de toamnă. Merge și de luat luni la birou 3 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la cofeină sau o reduci/ Vei merge mai puțin la toaletă, vei dormi mai bine și îți va scădea tensiunea arterială 3 noiembrie Redacția 0 comentarii