Prejudecățile care interziceau femeilor să gătească sushi în restaurante / Acum stăpânesc meseria, iar femeile-chef schimbă regulile în arta acestui preparat 4 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Mammapack, start up-ul italian înființat în 2019 care mizează pe nostalgia italienilor rezidenți în străinătate și le trimite „pachetul de acasă”. Un posibil model inspirațional pentru românii împrăștiați prin Europa 4 iunie Redacția 0 comentarii
ABC în bucătărie | Cum prepari acasă „lapte” vegetal din fistic, migdale sau caju/ Nu adăuga zahăr, dacă vrei să-l îndulcești, pune-i curmale și arome 4 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Știai că poți slăbi mâncând paste? / Iată care este cel mai sănătos tip de paste, conform unui top alcătuit de experți în nutriție 4 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Acizii grași omega-6 din uleiurile alimentare sunt mai degrabă dăunători sau mai degrabă benefici pentru sănătate? Care uleiuri de semințe sunt mai recomandate 4 iunie Redacția 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Cum prepari socată cu puțin zahăr / Pentru fermentare se pot folosi smochine, curmale, stafide sau alte fructe uscate 4 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
O companie din Germania lansează pentru prima dată buchețele de broccoli fără cotor: „Mai puține deșeuri, mai puțin efort de pregătire și un consum mai rapid” 4 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Scăricică de porc pe pat de legume/ M-am inspirat din rețeta chef-ului Nicolai Tand 4 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
FOTO | Înghețată cu Biscoff: Un deliciu răcoritor și aromat, perfect pentru zilele toride de vară 4 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Vinurile Muntelui Athos: Un număr restrâns de persoane pot gusta una dintre cele 1.000 de sticle de vin roșu produse de părintele Benedict de la Mănăstirea Simonos Petra 4 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Președinta Asociației Producătorilor de Alune de Reus DOP (Spania): „Pentru ca alunele să își păstreze toate calitățile, ele trebuie să fie consumate acolo unde sunt produse, nu să călătorească mii de kilometri” 4 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Poți să consumi băuturi „light” sau „zero zahăr” în timpul postului intermitent? / Nutriționiștii spun că îndulcitorii din aceste băuturi pot influența secreția de insulină și pot chiar să ne îngrașe 4 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Castraveți murați pane crocanți, serviți cu sos de iaurt cu mărar / Preparatul cu ajutorul căreia poți „scăpa” de murăturile pe care le mai ai în cămară 4 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Atacuri repetate ale vulturilor la ferme zootehnice din Salamanca, Spania/ Păsările sunt flămânde și au devenit agresive, susțin fermierii 4 iunie Redacția 0 comentarii
Ai auzit de scorțonera sau „barba caprei”? Este o veche rădăcină comestibilă redescoperită, cu gust ușor amărui dar interesant și numeroase proprietăți 3 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Studiu alarmant: Microplasticele din alimente ar putea favoriza diabetul și bolile hepatice / Un nou studiu atrage atenția asupra acestor riscuri 3 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Scandalul pășunatului în comuna Vâlcele, Covasna: Tariful a crescut de la 93 lei la 535 lei/hectar / Fermierii contestă, iar politicienii se acuză reciproc 3 iunie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Estrogenul din plante, un aliat natural pentru sănătatea femeilor / Alimentele bogate în fitoestrogeni pot ameliora simptomele menopauzei și sprijini sănătatea inimii și a oaselor 3 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Midii cu sos de roșii: Rețeta care aduce un festin mediteraneean direct în farfurie 3 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Microplasticul din alimentele ultraprocesate s-ar putea acumula în creierul uman și ar putea contribui la creșterea globală a tulburărilor mintale, cum ar fi depresia și demența/ Se estimează că deja creierul unui om ar conține aproape „o linguriță” de astfel de substanțe 3 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Celebrul unt obținut „din aer” susținut de Bill Gates a fost lansat de curând pe piață. „Nu se eliberează gaze cu efect de seră, nu ocupă terenuri agricole și consumă mai puțin de o miime din apa utilizată în agricultura tradițională” 3 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Nutrientul numărul 1 pe care ar trebui să-l consumi mai mult dacă ai astm/ Experții spun că fructele de pădure, peștele gras, cerealele integrale și alte alimente conțin acest nutrient ce susține sănătatea plămânilor și poate reduce atacurile de astm 3 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ardei umpluți cu cartofi dulci și fasole neagră / Un prânz delicios și ușor de preparat 3 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Înghețată de banane cu rom și stafide / Nu face ace de gheață, este cremoasă și nu conține zahăr 3 iunie Ioana Costescu 4 comentarii
O gelaterie din zona de graniță dintre Italia și Franța a introdus degustarea contra cost. Proprietarii cer 50 de eurocenti invocând faptul că „unii clienți profită” 3 iunie Redacția 0 comentarii
Nou parteneriat strategic la fabrica de zahăr de la Țăndărei: Ingredion, furnizor Coca-Cola, Unilever, Nestle și Agrana investesc în producția de amidon 3 iunie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Daniel Toma a renunțat la viața agitată din București și s-a retras la țară, unde cultivă sparanghel: „E o cultură profitabilă, dar recoltarea trebuie făcută zilnic. Altfel, sparanghelul se ramifică și nu mai poate fi folosit” / Lipsa apei, cea mai mare provocare 3 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
Dieta fără zahăr: Ce alimente trebuie să eviți, dacă vrei să-ți reduci riscul de diabet și boli de inimă/Ai liber la fructe întregi, leguminoase, proteine și cereale integrale 3 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Mic dejun estival. Pancakes de dovlecei, alternativa mai elaborată la clasicele felii de dovlecei pané 3 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Carbohidrații care îți prelungesc viața / Un nou studiu arată că alegerea corectă a carbohidraților poate contribui semnificativ la longevitate și sănătate optimă 2 iunie Redacția 0 comentarii
Zece mâncăruri disprețuite care au devenit delicatese / De la hrană pentru săraci la simboluri ale rafinamentului culinar 2 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Un record de durată pentru regele brânzeturilor / O roată de Parmigiano Reggiano din 1998 stabilește un nou record mondial 2 iunie Redacția 0 comentarii
Curiozități agri-food: Unele fructe continuă să se coacă și după ce au fost culese / Procesul se numește coacere climacterică 2 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Cele mai bune opt alimente conservate pentru persoanele care suferă de hipertensiune / Recomandările nutriționiștilor 2 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Limonada cea mai revigorantă și cea mai aromată. Cum trebuie să fie apa? Ce facem cu lămâile înainte de a le tăia? Mici secrete pentru un maxim de efect 2 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Paste cremoase cu leurdă și sparanghel pentru cină / Un festin delicios de primăvară 2 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Carbondoro, carbonara „de aur” de 70 de euro porția pe care o propune un restaurant de la Milano. În plus față de rețeta tradițională conține caviar, șofran și foițe de aur 2 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum speli corect și eficient vasele dacă nu ai mașină de spălat. Cinci reguli de aur 2 iunie Redacția 0 comentarii
Păturata pe crumpi are propriul festival într-o localitate din Timiș. Preparatul e pe cât de simplu, pe atât de sofisticat / Ingrediente și mod de gătire 2 iunie Ștefan Both 0 comentarii
Parmezan vegan sau „nooch”: condimentul care aduce proteine, vitamine și gust de brânză / Fulgii de drojdie inactivă pot transforma mesele obișnuite în surse de nutrienți esențiali 2 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Prima miere creată în laborator de un startup american. Este un produs gândit pentru vegani și obținut din glucoză și fructoză îmbogățite cu extracte botanice adaugate 2 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un soi rar de mere: Black Diamond Apples sunt cultivate în zona Tibetului și se vând la un preț foarte ridicat 2 iunie Redacția 0 comentarii
„Am fost solicitat să trimit semințe în Norvegia, dar am refuzat” / Avertismentul cercetătorului Costel Vânătoru despre lipsa unei rețele naționale de bănci de semințe 2 iunie Andreea Drăghici 2 comentarii
Margarină sau unt / Un studiu arată care dintre ele ar putea fi opțiunea mai sănătoasă / Unele tipuri de margarină ar putea fi chiar mai dăunătoare decât untul, consumat cu moderație 2 iunie Daniela Arnăutu 2 comentarii
Aliment de bază pentru un mic dejun „sănătos”, asociat cu o creșterea accelerată a cazurilor de diabet / Specialiștii recomandă să consumați fructe întregi, în loc de suc de fructe, pentru a diminua riscul de diabet 2 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Bere de pus pe pâine. Creme tartinabile obținute din bere artizanală, într-o paleta de trei arome și culori. Ideea inedită a unui maestru cofetar italian 1 iunie Mihaela Găneț 1 comentarii
De ce creierul percepe senzația de amar și de acru ca neplăcute? Cum percepe limba cele 4+1 gusturi. Există zone mai receptive la fiecare dintre ele? 1 iunie Redacția 0 comentarii
Unele țări tratează apa potabilă cu fluor, altele, nu, altele au renunțat și ulterior au revenit. În SUA opoziția față de fluor este în creștere, dar în țările unde a fost eliminat din apă a crescut incidența cariilor 1 iunie Redacția 1 comentarii
ABC în bucătărie | Cum prepari Crème Anglaise, sosul de vanilie care dă aromă deserturilor/ Iată ce să faci și ce să nu faci ca să iasă perfect și să nu se taie 1 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Supa de roșii din doar patru ingrediente a actriței Kate Hudson, căreia îi adaugă un sandviș cu brânză pentru a completa un meniu ușor 1 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii