Cât de mult timp poți păstra peștele în frigider / Află cum alegi peștele cel mai proaspăt din magazin 1 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Curiozități agri-food 01 ianuarie: Pâinea are o zi națională în Suedia 1 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Crezi că dacă mănânci orez vei depune imediat grăsime pe burtă? Mâncat în mod corect, acesta nu îngrașă / Un dietetician dezvăluie câteva trucuri despre cum să incluzi orezul în alimentație fără să te alegi cu kilograme în plus 1 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
„Ferestrele vinului” din Florența, o tradiție renăscută după 500 de ani / Astăzi, aproximativ 10 astfel de ferestre sunt funcționale în Florența, servind nu doar vinuri toscane, ci și espresso, gelato și alte delicii (VIDEO) 1 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum salvezi resturile de la masa de Revelion / Nu trebuie să arunci mâncarea bună, o poți transforma în alte feluri de mâncare 1 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Grâul, asociat cu divinitatea încă din perioada precreștină / În vechiul sat tradițional era considerat sacru, la fel și pâinea și toate preparatele din grâu 1 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Dezvoltată de un profesor de nutriție, de la Universitatea din Toronto, dieta Portfolio te ajută să slăbești și îți poate reduce nivelul colesterolului și al glicemiei/ Iată ce alimente trebuie să mănânci, zilnic, și ce să eviți 1 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
FOTO | Cele mai fascinante tradiții culinare de Anul Nou / Ce mănâncă popoarele lumii în prima zi a anului, pentru a avea parte de noroc: De la tăiței și mazăre la hering și porc 1 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Unul dintre cele mai frecvente remedii pentru mahmureală folosit de români este ciorba de burtă. Rețete de ciorbe, supe, zămuri cu burtă din toată lumea 1 ianuarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
VIDEO Gogoși cu cartofi, un desert delicios, moale și pufos. O rețetă simplă de la Sânnicolau Mare 1 ianuarie Ștefan Both 0 comentarii
Care este legătura dintre cafea, Sfântul Vasile și boierii români din perioada fanariotă 1 ianuarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Trendurile Gastronomice din 2025: Ce vom mânca și cum se schimbă lumea bucătăriei / Tehnologia continuă să transforme modul în care gătim / Alimentele fermentate și tehnicile tradiționale de conservare, precum murăturile și alimentele afumate, vor reveni în prim-plan 1 ianuarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Cum ne revenim după petrecerea de Revelion / Tania Fântână (nutriționist): „Alcoolul și alimentele sărate consumate la petrecere pot cauza deshidratare. Apa este cea mai bună soluție pentru a te reface” 1 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
7 idei creative de mic dejun cu preparatele rămase de la masa de Revelion: Omletă cu friptură sau cârnați rămași, sandvișuri cu brânzeturi și mezeluri sau budincă de cozonac 1 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Strugurii de la miezul nopții, tradiția care aduce un pic de magie în noaptea dintre ani / Obiceiul vechi de secole a fost împrumutat de la spanioli 31 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Revelion în Maramureș: Gazdele pensiunilor au pregătit bunătăți tradiționale pentru noaptea dintre ani: „Am făcut pâine în cuptor, curechi umplut (sarmale), am fiert ciolan, prăjituri specifice zonei” 31 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
Cu ce încheie italienii meniul de Anul Nou, la miezul nopții. O combinație aducătoare de noroc și prosperitate, dar care e și un fel complet, care se consumă și în primele zile din an 31 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Curiozități agri-food 31 decembrie: Francezii consideră brânza un desert 31 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Ana Consulea, chef cofetar Zelateria: „Cele mai multe prăjituri sunt consumate în cofetărie. Excepție fac torturile. De Revelion, e nebunie” 31 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
9 alimente norocoase, de mâncat în prima zi a Noului An/ Dacă vrei să-ți meargă bine în 2025, mănâncă porc, rodie, struguri, pește și multe alte alimente ce simbolizează abundența și bunăstarea 31 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce să faci ca să reduci cât mai mult efectele alcoolului/ Trucuri la îndemâna oricui și sfaturi din bătrâni 31 decembrie Redacția 0 comentarii
Chiftele de somon, pentru o cină ușoară / Înainte de a ajunge la petrecerea pentru noaptea dintre ani, o mâncare ușoară poate fi ideală 31 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
Povești mai puțin știute | Ce a scris primul critic culinar străin, după ce a vizitat restaurantele din București: „Caviarul, cel mai cunoscut produs al ţării, este un fel de mâncare splendid” / „Prețurile de la Capșa sunt preţurile unui restaurant parizian bun” 31 decembrie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Istoria salatei de boeuf: de la rafinamentul moscovit la inovațiile românești / Povestea sa începe în Rusia anilor 1860, în inima luxosului Hotel Hermitage din Moscova / Preparatul original includea ingrediente sofisticate, precum limbă de vițel, fazan, caviar, crabi sau rață afumată 31 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Revelionul la români, de la Casa Regală la căminul cultural. Când a început moda petrecerilor la restaurante / Ce se mânca în perioada interbelică la petrecerea dintre ani: „Porcării tradiționale”, precum cârnați trandafir, caltaboși, tobă, sângerete, dar și „ouă tăiete felii, șunculiță afumată, frunzulițe de pastramă de ied, măsline lungărețe și tari zăcute în untdelemn, sardele la cutie”, icre negre sau roșii 31 decembrie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Ciorba de potroace, acrită cu zeamă de varză, te ajută să îți revii pe 1 ianuarie 31 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Ceva dulce | Tortul Pavlova, bijuteria mesei festive de Revelion/ Acoperit de fructe proaspete merge perfect cu un pahar de șampanie, la trecerea în noul an 31 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Ce este Cold Brew, cafeaua preparată la rece / Necesită mai mult timp, dar este cea mai apreciată / Specialiștii spun că este mai dulce și nu necesită zahăr 31 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
INTERVIU | Cosmin Dragomir, „colecționarul de sarmale”: „Gustul e format în copilărie și încercările ulterioare sunt tentative de a replica acele sarmale de la părinți și bunici. De multe ori nu ne ies așa pentru că acelea pe care ni le amintim au gust de nostalgie. Erau vremuri când nu aveam griji, aveau alții pentru noi” 31 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum să te pregătești pentru seara de Revelion. Idei și sfaturi practice de la nutriționistul Tania Fântână pentru o petrecere reușită: „Masa de Revelion nu este doar despre mâncare. Activitățile și atmosfera sunt la fel de importante” 31 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Specialistă în inginerie alimentară demontează un mit: Puii nu sunt injectați cu hormoni, ar fi foarte costisitor și ineficient și, în plus, este interzis în majoritatea țărilor 31 decembrie Redacția 0 comentarii
Ocolul pământului în zeci de tipuri de mic dejun, pe toate continentele 31 decembrie Redacția 0 comentarii
Trucurile unei nutriționiste pentru a evita problemele cu stomacul după mesele festive/ Ce ar trebui să faci înainte, în timpul și după cina prelungită de Revelion 30 decembrie Redacția 0 comentarii
VIDEO. Diferența dintre cozonacul însiropat și babka / Ana Consulea, chef cofetar Zelaterie: „E o combinație între cozonacul rusesc și cel românesc, peste care noi am turnat vin ars” 30 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Curiozități agri-food 30 decembrie: Sarmalele originare din Imperiul Otoman au fost adaptate local 30 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
5 substitute sănătoase la maioneza clasică / Tania Fântână (nutriționist): Un fel de win-win cu corpul nostru, dar și cu papilele noastre gustative, care merită și ele să rămână fericite, chiar dacă talia noastră se subțiază 30 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
INTERVIU | Mircea Groza (arheolog culinar): „În tradiția rurală, în noaptea de Anul Nou, se mănâncă doar porc. Găina și curcanul sunt doar pentru Crăciun. Din porcul tăiat la Crăciun se mănâncă un an întreg.” 30 decembrie Otilia Ignat 0 comentarii
De Revelion, mergi în vizită la un gurmand? 10 idei de cadouri accesibile pentru persoane pasionate de gastronomie sau care pur și simplu adoră mâncarea 30 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Superalimentul” care poate preveni demența și boala Alzheimer / Dietetician: „Cercetările arată că are efecte anticancerigene, în special împotriva cancerelor gastrointestinale și de sân, ajutând atât în prevenție, cât și în tratament” 30 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Canapés – aperitive mici, simple și de efect pentru masa de Revelion/ Se consumă direct de pe platou, nu necesită farfurii și tacâmuri/ Perfecte pentru un bufet suedez 30 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Beurre noisette (untul brun), ingredientul care este pe cale să devină un fenomen, în 2025 / Restaurantele încep să-l folosească din ce în ce mai des pentru a-și reinventa meniurile fără a crește costurile cu ingredientele sau forța de muncă / Generațiile tinere sunt deja fascinate de acest ingredient 30 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
30 de idei creative pentru masa de Revelion: Cum poți să asezi șervețele în formă de brad (VIDEO) 30 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Castraveți sclipitori, ultimul trend în bucătărie / Da, sunt exact castraveți murați cu sclipici și sunt ideali pentru a-ți impresiona musafirii de Anul Nou VIDEO 30 decembrie Redacția 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Roast beef slow cooked – prepari friptura din timp, iar când vin musafirii doar o aduci la masă/ Din resturi faci și sandvichuri pentru micul dejun a doua zi 30 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
De la vânzător de alune la președintele SUA: Jimmy Carter a murit la 100 de ani / După încheierea mandatului prezidențial, Carter s-a întors în localitatea unde s-a născut și a transformat terenurile agricole într-o fermă certificată pentru creșterea arborilor 30 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ceva dulce | Transformă un desert banal într-un preparat festiv. Tort din compoziție de salam de biscuiți (VIDEO) 30 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cafeaua te face să te îngrași? Iată ce are de spus un dietetician / Anumite băuturi pe bază de cafea conțin aditivi cu multe calorii 30 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
Program Kaufland de Anul Nou 2025. Intervalul orar în care va fi deschis Kaufland pe 31 decembrie și 1, 2 ianuarie 2025 30 decembrie Redacția 0 comentarii
INTERVIU | Dana Tănase, director Asociația Română a Cărnii: Exporturile de carne de porc au scăzut cu 34% în acest an / În situația epidemiologică actuală, singura posibilitate de a plasa pe piața UE produse precum micii sau salamurile crud-uscate este ca acestea să fie obținute din materie primă eligibilă, provenită din alte state membre ale Uniunii 30 decembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii