9 alimente norocoase, de mâncat în prima zi a Noului An/ Dacă vrei să-ți meargă bine în 2025, mănâncă porc, rodie, struguri, pește și multe alte alimente ce simbolizează abundența și bunăstarea 31 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 36823 vizualizări
Ce să faci ca să reduci cât mai mult efectele alcoolului/ Trucuri la îndemâna oricui și sfaturi din bătrâni 31 decembrie Redacția 0 comentarii
Chiftele de somon, pentru o cină ușoară / Înainte de a ajunge la petrecerea pentru noaptea dintre ani, o mâncare ușoară poate fi ideală 31 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
Povești mai puțin știute | Ce a scris primul critic culinar străin, după ce a vizitat restaurantele din București: „Caviarul, cel mai cunoscut produs al ţării, este un fel de mâncare splendid” / „Prețurile de la Capșa sunt preţurile unui restaurant parizian bun” 31 decembrie Cosmin Dragomir 0 comentarii 4237 vizualizări
Istoria salatei de boeuf: de la rafinamentul moscovit la inovațiile românești / Povestea sa începe în Rusia anilor 1860, în inima luxosului Hotel Hermitage din Moscova / Preparatul original includea ingrediente sofisticate, precum limbă de vițel, fazan, caviar, crabi sau rață afumată 31 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Revelionul la români, de la Casa Regală la căminul cultural. Când a început moda petrecerilor la restaurante / Ce se mânca în perioada interbelică la petrecerea dintre ani: „Porcării tradiționale”, precum cârnați trandafir, caltaboși, tobă, sângerete, dar și „ouă tăiete felii, șunculiță afumată, frunzulițe de pastramă de ied, măsline lungărețe și tari zăcute în untdelemn, sardele la cutie”, icre negre sau roșii 31 decembrie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Ciorba de potroace, acrită cu zeamă de varză, te ajută să îți revii pe 1 ianuarie 31 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii 1342 vizualizări
Ceva dulce | Tortul Pavlova, bijuteria mesei festive de Revelion/ Acoperit de fructe proaspete merge perfect cu un pahar de șampanie, la trecerea în noul an 31 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii 6722 vizualizări
Ce este Cold Brew, cafeaua preparată la rece / Necesită mai mult timp, dar este cea mai apreciată / Specialiștii spun că este mai dulce și nu necesită zahăr 31 decembrie Angela Sabău 0 comentarii 3057 vizualizări
INTERVIU | Cosmin Dragomir, „colecționarul de sarmale”: „Gustul e format în copilărie și încercările ulterioare sunt tentative de a replica acele sarmale de la părinți și bunici. De multe ori nu ne ies așa pentru că acelea pe care ni le amintim au gust de nostalgie. Erau vremuri când nu aveam griji, aveau alții pentru noi” 31 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1551 vizualizări
Cum să te pregătești pentru seara de Revelion. Idei și sfaturi practice de la nutriționistul Tania Fântână pentru o petrecere reușită: „Masa de Revelion nu este doar despre mâncare. Activitățile și atmosfera sunt la fel de importante” 31 decembrie Tania Fântână 0 comentarii 1182 vizualizări
Specialistă în inginerie alimentară demontează un mit: Puii nu sunt injectați cu hormoni, ar fi foarte costisitor și ineficient și, în plus, este interzis în majoritatea țărilor 31 decembrie Redacția 0 comentarii
Ocolul pământului în zeci de tipuri de mic dejun, pe toate continentele 31 decembrie Redacția 0 comentarii
Trucurile unei nutriționiste pentru a evita problemele cu stomacul după mesele festive/ Ce ar trebui să faci înainte, în timpul și după cina prelungită de Revelion 30 decembrie Redacția 0 comentarii
VIDEO. Diferența dintre cozonacul însiropat și babka / Ana Consulea, chef cofetar Zelaterie: „E o combinație între cozonacul rusesc și cel românesc, peste care noi am turnat vin ars” 30 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Curiozități agri-food 30 decembrie: Sarmalele originare din Imperiul Otoman au fost adaptate local 30 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
5 substitute sănătoase la maioneza clasică / Tania Fântână (nutriționist): Un fel de win-win cu corpul nostru, dar și cu papilele noastre gustative, care merită și ele să rămână fericite, chiar dacă talia noastră se subțiază 30 decembrie Tania Fântână 0 comentarii 3287 vizualizări
INTERVIU | Mircea Groza (arheolog culinar): „În tradiția rurală, în noaptea de Anul Nou, se mănâncă doar porc. Găina și curcanul sunt doar pentru Crăciun. Din porcul tăiat la Crăciun se mănâncă un an întreg.” 30 decembrie Otilia Ignat 0 comentarii 6455 vizualizări
De Revelion, mergi în vizită la un gurmand? 10 idei de cadouri accesibile pentru persoane pasionate de gastronomie sau care pur și simplu adoră mâncarea 30 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Superalimentul” care poate preveni demența și boala Alzheimer / Dietetician: „Cercetările arată că are efecte anticancerigene, în special împotriva cancerelor gastrointestinale și de sân, ajutând atât în prevenție, cât și în tratament” 30 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1058 vizualizări
Canapés – aperitive mici, simple și de efect pentru masa de Revelion/ Se consumă direct de pe platou, nu necesită farfurii și tacâmuri/ Perfecte pentru un bufet suedez 30 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii 2714 vizualizări
Beurre noisette (untul brun), ingredientul care este pe cale să devină un fenomen, în 2025 / Restaurantele încep să-l folosească din ce în ce mai des pentru a-și reinventa meniurile fără a crește costurile cu ingredientele sau forța de muncă / Generațiile tinere sunt deja fascinate de acest ingredient 30 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
30 de idei creative pentru masa de Revelion: Cum poți să asezi șervețele în formă de brad (VIDEO) 30 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Castraveți sclipitori, ultimul trend în bucătărie / Da, sunt exact castraveți murați cu sclipici și sunt ideali pentru a-ți impresiona musafirii de Anul Nou VIDEO 30 decembrie Redacția 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Roast beef slow cooked – prepari friptura din timp, iar când vin musafirii doar o aduci la masă/ Din resturi faci și sandvichuri pentru micul dejun a doua zi 30 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
De la vânzător de alune la președintele SUA: Jimmy Carter a murit la 100 de ani / După încheierea mandatului prezidențial, Carter s-a întors în localitatea unde s-a născut și a transformat terenurile agricole într-o fermă certificată pentru creșterea arborilor 30 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ceva dulce | Transformă un desert banal într-un preparat festiv. Tort din compoziție de salam de biscuiți (VIDEO) 30 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cafeaua te face să te îngrași? Iată ce are de spus un dietetician / Anumite băuturi pe bază de cafea conțin aditivi cu multe calorii 30 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
Program Kaufland de Anul Nou 2025. Intervalul orar în care va fi deschis Kaufland pe 31 decembrie și 1, 2 ianuarie 2025 30 decembrie Redacția 0 comentarii 6531 vizualizări
INTERVIU | Dana Tănase, director Asociația Română a Cărnii: Exporturile de carne de porc au scăzut cu 34% în acest an / În situația epidemiologică actuală, singura posibilitate de a plasa pe piața UE produse precum micii sau salamurile crud-uscate este ca acestea să fie obținute din materie primă eligibilă, provenită din alte state membre ale Uniunii 30 decembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Știai că trebuie să eviți anumite alimente, dacă urmezi un tratament cu Ozempic sau Wegory? / Medicii recomandă să mănânci pâine prăjită, biscuiți sărați și orez sau alimente care conțin apă, cum ar fi supele, dacă vrei să slăbești fără grețuri și alte afecte secundare 30 decembrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Brunch – soluția la îndemână când vrem să concentrăm două mese într-una singură/ În ajunul Anului Nou și în prima zi din ianuarie, alegând un brunch lejer, vom mânca mai puțin și mai echilibrat 30 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Consumul unui anumit desert, în fiecare zi, poate reduce riscul de cancer oral / Același desert delicios poate reduce și riscul de diabet tip 2 29 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 2884 vizualizări
Parcurile logistice, soluția viitorului pentru reducerea impactului asupra mediului în lanțurile de aprovizionare / De obicei amplasate în afara marilor centre urbane, acestea stimulează crearea de locuri de muncă și dezvoltarea economică în regiunile respective 29 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
ABC în bucătarie: Cum faci cea mai bună cremă pentru prăjituri/ Este ideală pentru orice tort, tartă sau cupcake 29 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii 15232 vizualizări
5 beneficii ale usturoiului copt care te pot ajuta să treci cu bine prin iarnă/ Are o aroma domoală, un gust dulce și untos și ajută la combaterea infecțiilor, reducerea inflamației și menținerea sănătății inimii 29 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1293 vizualizări
Rețetele Juanitei: Răcituri de pasăre pentru masa de Revelion și nu numai/ Piftia este cea mai bună variantă de a furniza organismului colagen natural 29 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii 1231 vizualizări
Ouăle sunt, probabil, cel mai versatil ingredient pe care îl aveți la dispoziție în bucătărie / Idei creative pentru micul dejun, prânz, cină sau desert 29 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 2896 vizualizări
ANALIZĂ LA RAFT | Cât costă „panettone”, celebrul desert originar din Italia, în magazinele din București / Unii comercianți îl vând cu mai puțin de 20 de lei 29 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii 1002 vizualizări
Motivul pentru care Sacramento este „capitala caviarului” din SUA. Totul a început cu un imigrant rus / Chef bucătar: „Este uimitor să fii într-o zonă care oferă nu doar caviar, ci și sturionii din care acesta provine” 29 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Wellington, friptura de sărbătoare, perfectă pentru un meniu de revistă 29 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii 1361 vizualizări
Blatul de tort – ce trebuie să faci ca să crească și să fie pufos/ Urmează acești pași și nu vei avea niciodată surprize 29 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii 5820 vizualizări
VIDEO Cafeaua eggnog, propusă de Lavazza, un deliciu de weekend friguros/ Este rețeta de șodou a bunicii, transformată în cafea 29 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii 1400 vizualizări
Marius Tudosiei, inițiatorul Asociației Lanțului Alimentar Scurt: „Dacă industria HoReCa se va deschide și va înțelege beneficiile produselor locale, iar consumatorii vor fi dispuși să plătească mai mult pentru ele, atunci acest lucru ar putea transforma complet peisajul gastronomic din România” (VIDEO) 29 decembrie Andreea Drăghici 1 comentarii 2658 vizualizări
Un studiu recent arată că unele gustări și băuturi comune te pot feri de multe boli/ Strugurii, merele, cafeaua și ciocolata neagră, printre alimentele ce reduc riscul de boli hepatice 29 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Acuzații grave la adresa producătorilor din Toscana: Faimoasele vinuri Chianti, Chianti Classico și Toscano IGT ar fi produse din vinuri din alte regiuni / „E timpul să punem capăt acestui comerț fals” 29 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 4563 vizualizări
Idee de mic dejun: Quiche cu spanac pentru o zi relaxată de duminică între Crăciun și Anul Nou / Simplu de preparat, dar cu un gust sofisticat care aduce familia în jurul mesei 29 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Trei experți în longevitate dezvăluie cum putem trăi mai mult și mai bine: Au optat pentru postul intermitent, dar nu renunță nici la „micile plăceri” alimentare / Care este, totuși, secretul? 28 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1769 vizualizări
Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp posibil / Unele nici nu au nevoie să fie puse în frigider 28 decembrie Angela Sabău 0 comentarii