De ce salata verde devine roz când o tai și cât de sigură este pentru consum / Specialiștii în siguranța alimentară spun că e un fenomen natural 23 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Florin Opriș (director Ramada Plaza Craiova), despre proiectul „Craiova – capitală gastronomică”: „Zona de vin cu zona gastronomică funcționează întotdeauna foarte bine” 23 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Tu știi de ce se pune lapte în ceai? Iată povestea originilor acestui obicei și explicația științifică a combinației 23 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Trei giganți din retail – Tesco, Lidl și Co-Op – se alătură fermierilor britanici în lupta acestora împotriva taxei pe moștenire / Ei avertizează că „este în joc viitorul securității alimentare a Regatului Unit” 23 ianuarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Supă de sparanghel proaspăt, cu lămâie / Rețeta cu curry și lapte de cocos este pur și simplu delicioasă 23 ianuarie Redacția 0 comentarii
Celebrități care luptă cu diabetul/ Iată ce reguli alimentare și de stil de viață respectă Halle Berry, Tom Hanks și Nick Jonas, pentru a-și gestiona boala 23 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Există alimente care te ajută să-ți menții sănătatea intestinelor și să previi greața, dacă iei antibiotice / Nutriționiștii te sfătuiesc să eviți alimentele prăjite, picante, zahărul, alcoolul și grepfruit, pe durata tratamentului 23 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Micii comercianți reciclează „la gri” PET-urile: „Strâng PET-urile de la clienți și vin cu sacii respectivi la un mare retailer și își recuperează banii” 23 ianuarie Redacția 1 comentarii
Americanii se pregătesc să plătească mai mult pe avocado, cafea și alte mărfuri din afară, după promisiunea lui Trump de a taxa importurile. 15% din hrană provine din alte țări 23 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cartoful, pe cale de dispariție din culturile românești / Tot mai mulți fermieri aleg să renunțe la această cultură din cauza costurilor tot mai mari, care includ semințele și forța de muncă 23 ianuarie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Rețetele Juanitei/ Mâncărică de conopidă, un preparat vegetarian ușor/ Conopida este unul dintre alimentele recomandate în cura de slăbire 23 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Nou sortiment de biscuiți Oreo, realizat în colaborare cu artistul Post Malone. / Ce gust vor avea 23 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Doar 7% din totalul fermierilor din UE sunt tineri fermieri, adică sub 40 de ani. UE pierde, prin abandon, 1.000 de fermieri zilnic. George Cățean (tânăr fermier): „Europa de Est a avut 50 de ani de comunism, care încă se mai văd, în schimbul de generații” 23 ianuarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
„National Pie Day”, sărbătorită cu fast în SUA / Americanii au înființat și un Consiliu al Plăcintelor / Cum poți prepara rapid o plăcintă clasică de mere 23 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
„Sarmale și Serotonină. Despre un mainstream gastro-cultural”: O nouă carte descrisă drept un „fals tratat despre sarmale” care combină povești autentice din lumea satului cu reflecții culturale și analize ale tendințelor culinare 23 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Răstăuțele maramureșene, o afacere pornită de o băimăreancă din nevoia de a-și convinge copiii să consume legume / Anca Vălean: „La început, i-am stricat mamei mele vreo două aparate de frământat pâine” 23 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Un pahar de vin, în final, face bine sau face rău? Ce răspunde Valter Longo, specialist de renume internațional în domeniul longevității 23 ianuarie Redacția 1 comentarii
Cum au apărut fermele sociale în Italia și cum îmbină ele muncile agricole cu asistența socială și activitățile formative și de reinserție socială 23 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Lipie cu ou, pui și guacamole – un mic dejun care ține de foame/ Poate fi luată și la pachet 23 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Vrei să slăbești sănătos și în siguranță? Un nutriționist recomandă, ca alternativă la paste, rădăcina de konjac – un aliment natural, sățios și slab caloric 22 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
„Street-food de lux”: Cum a ajuns un banal toast cu avocado să se vândă cu 156 de dolari 22 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cea mai mică ciocolaterie din lume, într-o căsuță de grădină. Ce instrumente sunt necesare pentru a produce ciocolată? 22 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO ABC în bucătărie | Cum se taie și se frăgezește carnea de pasăre/ Bonus – cum pregătim șnițele de curcan 22 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Creveți cu nucă și miere / O cină ușoară și consistentă în același timp, bună și de luat la pachet dacă nu vei putea mânca tot la cină 22 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cu bucătăria la teatru. Un spectacol inedit, în care un bucărat-actor de la Milano încearcă să pună în valoare importanța gătitului, îmbinând dramaturgia cu miturile omenirii și vechi rețete 22 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Proteina vegetală care își dublează masa la fiecare 48 de ore / Nutriționist: „Conține de șapte ori mai multe proteine decât soia și este, de asemenea, o sursă excelentă de acizi grași omega-3, o alternativă pentru uleiul de pește” 22 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Simți foame după ce ai mâncat? Senzația poate fi generată de stres, deshidratare sau un meniu sărac în proteine, fibre și grăsimi sănătoase/ Iată ce poți face pentru a combate acest fenomen 22 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Vinul pe care să nu-l comanzi în avion / Din cauza altitudinii apar o mulțime de modificări, chiar și în ce privește gustul vinului 22 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Adevărul despre dieta Pescatariană/ Ce înseamnă și în ce constă dieta care te poate sprijini să slăbești și îți poate reduce riscul de boli cronice 22 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Americanii fac stocuri de vin și brânză din Europa înainte ca Donald Trump să impună taxe vamale / Exporturile de vin spumant din Italia către SUA au crescut cu 41% 22 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Rețetele Juanitei | Huevos estrellados sau rotos / Ouă explodate sau rupte – o farfurie cinstită, cu cartofi prăjiți, ouă ochiuri și jamon spaniol 22 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Comisarul UE pentru economie, Valdis Dombrovskis, de la Davos: Vom răspunde proporțional la orice taxă impusă de președintele Trump dacă va fi nevoie. 13% din exporturile agroalimentare UE merg în Statele Unite 22 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
„AgriPrenor de Viitor”: Liceenii, pregătiți să devină antreprenori în agricultură / Cele mai bune echipe vor primi micro-granturi pentru implementarea proiectelor 22 ianuarie Redacția 0 comentarii
„Prima Seră”: Fermierii din România ar putea beneficia de finanțări nerambursabile de până la 200.000 de euro / Fermier: „După ce ne-au dat în cap cu Ordonanța trenuleț, acum ne dau ajutoare pentru sere” 22 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
În timp ce cererea de cafea a scăzut cu 1% în 2024, piețele emergente precum China continuă să consume din ce în ce mai multă cafea. „În sezonul 2023-2024, China a importat 4,3 milioane de saci, comparativ cu 1,5 milioane acum patru ani” 22 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Sectorul agricol își poate reduce factura la energie prin utilizarea produselor energetice regenerabile în exploatații și gospodării/ Alianța între o cunoscută firmă de instalare a acestor sisteme și o organizație a agricultorilor din sudul Europei va contribui semnificativ la implementare 22 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | G4Food lansează seria „Agricultura în schimbare” – un proiect dedicat fermierilor din România / George Cățean, primul invitat: „La 7 ani, vindeam brânză în piață, cu mama. Atunci eram un piețar. Azi sunt un om de marketing!” 22 ianuarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
9 alimente pe care nu ar trebui să le consumi, dacă vrei să trăiești 100 de ani / O nutriționistă avertizează că mezelurile procesate se numără printre cele mai dăunătoare alegeri 22 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
ANALIZĂ | Războiul măslinelor și alte provocări în domeniul comerțului alimentar între UE și SUA, în contextul întoarcerii lui Trump la Casa Albă 22 ianuarie Redacția 0 comentarii
Idee de mic dejun: Omletă Boursin, aromată și cremoasă care te va cuceri pe loc 22 ianuarie Redacția 0 comentarii
Alimentul nr. 1 care ar lupta împotriva cancerului / Experții în sănătate spun că ar putea „încetini creșterea tumorilor” și ar bloca abilitatea acestora de a se răspândi în organism 21 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cinci beneficii ale uleiului de usturoi care te pot menține sănătos și fără infecții / Îți întărește imunitatea, ajută inima, previne accidentele vasculare cerebrale și ține în frâu glicemia 21 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum încearcă localuri de tradiție din Italia să se unească pentru a rezista asaltului din partea cui poate oferi o chirie mai mare. Se caută idei de finanțare a locațiilor comerciale mai vechi de 50 de ani 21 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Nu mai arunca apa în care ai fiert pastele / Este bogată în amidon și te va ajuta la rețete de sosuri sau pentru a îngroșa unele supe 21 ianuarie Redacția 0 comentarii
Idei de cină | Supă cremă de legume și linte, cu arome orientale/ O rețetă gata în 10 minute, cu produse din conservă/ Rețetele Juanitei 21 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO Cum să faci o tigaie antiaderentă dintr-una obișnuită, folosind ingrediente naturale / Gătitul va deveni mult mai ușor și mai practic 21 ianuarie Redacția 0 comentarii
4 alimente și băuturi inflamatorii care accelerează pierderea de colagen și distrug antioxidanții din piele / Dacă vrei un ten frumos, tânăr și fără riduri, ocolește, în primul rând, alcoolul și pâinea albă 21 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Brânzeturile sunt un univers care trebuie descoperit, cunoscut, înțeles. Un „affineur” italian propune un decalog esențial pentru a le putea degusta cum trebuie 21 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Supermarketuri fără case de marcat. Mai multe experimente au eșuat, dar altele merg înainte. Cum arată viitorul? 21 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Gătirea rădăcinoaselor | Nutriționistul Tania Fântână explică rolul lor în procesul de slăbit: „Rădăcinoasele crude au, în general, un indice glicemic mai mic datorită conținutului ridicat de fibre / Consumul excesiv de rădăcinoase gătite poate duce la creșteri ale glicemiei” 21 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii