Este halloumi un aliment sănătos? Un nutritionist spune că acest tip de brânză este foarte sățios, plin de proteine, minerale și vitamine, dar recomandă consumul moderat, pentru că este foarte bogat în sare 3 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Curiozități agrifood – 3 iulie | Malțul uzat – rezultat din procesul de fabricare a berii- bogat în fibre și proteine/ Este refolosit în hrana pentru animale, compost sau îngrășământ 3 iulie Ioana Radu 0 comentarii
Apel de proiecte agrifood inovative în cadrul unei inițiative a companiei Barilla. Direcțiile pe care le vizează ediția 2025: reziliența culturilor de busuioc, controlul producției în industria alimentară și îmbunătățirea gestiunii în retail 3 iulie Laura Soare 0 comentarii
Reziduuri de produse fitosanitare în 10 din cele 24 de conserve de roșii de pe piață testate de o asociație a consumatorilor în Italia 3 iulie Laura Soare 0 comentarii 3771 vizualizări
Cine este fermierul Ciprian Olteanu, noul președinte al Clubului Fermierilor Români / Implicat în agricultura mare, el folosește combine cu senzori, drone și irigații inteligente 3 iulie Grigoriev Alexandru 0 comentarii 5553 vizualizări
VIDEO | Mitul „mănânc pentru doi” și riscul kilogramelor în plus în sarcină / Dr. Mihai Zaporojan: „Pofta este normală. Recomand mesele mai mici și mai dese” 3 iulie Tania Fântână 0 comentarii
Înlocuirea a 10 grame de unt, pe zi, cu o linguriță de ulei vegetal poate reduce riscul de cancer și boli de inimă / Descoperirea făcută de oamenii de știință în timpul unui studiu realizat pe o perioadă de 30 de ani 3 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
FOTO | Cum sunt pregătiți studenții pentru noile provocări ale agriculturii regenerative / Summitul „Agro Generația Nouă”, parteneriat între antreprenorii din Agricultura (CATA) și studenții de la Universitatea din Constanța 3 iulie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Ar putea fi cafeaua obținută în laborator o soluție la creșterea continuă a costurilor și provocările ambientale care complică lanțul său de producție? 3 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Bubble tea, băutura răcoritoare originară din Taiwan cucerește Europa. Conține o bază de ceai rece, peste care se adaugă fructe și perle de tapioca 3 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Dieta îți poate îmbunătăți IQ-ul? Există o legătură între ceea ce mâncăm și sănătatea creierului, explică o nutriționistă, care ne sfătuiește să includem în meniu pește gras, fructe de pădure, cereale și alte câteva alimente benefice 3 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Ce fel de ulei folosește la prăjit lanțul de fast-food KFC / Bogdan Cheța (Sphera Group): „E un mix cu performanțe superioare, care dă și gust foarte bun produsului după prăjire” 3 iulie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Sandvișul perfect de vară: Burrata Caprese, o rețetă rapidă și rafinată / Inspirat din celebra salată italiană, acest preparat este o opțiune ideală pentru micul dejun 3 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ce este dieta bazată pe sistemul Unani/ Echilibrarea organismului prin reglarea electroliților, pH-ului și microbiotei/ Un cunoscut actor spaniol a slăbit și se menține în perfectă formă la 50 de ani urmând aceste principii 2 iulie Ioana Radu 0 comentarii 1558 vizualizări
Un nou concept de experiență gourmet la restaurant: o cameră rezervată exclusiv unui grup, cu preț și meniu fix și atmosferă informală, propunerea unui chef cu trei stele Michelin 2 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Curiozități agrifood – 2 iulie | Istoria vinului începe în Georgia în urmă cu 8.000 de ani/ Puțini știu, dar de aici provin cele mai vechi dovezi arheologice de vinificație 2 iulie Redacția 0 comentarii
O anchetă în Franța încearcă să deslușească dacă o ciupercă pe care oamenii o consumă ar putea fi responsabilă de apariția mai multor cazuri de scleroză laterală amiotrofică 2 iulie Redacția 0 comentarii
ABC în bucătărie | Acum e momentul în care se pun castraveții la murat / Reguli de bază pentru a obține castraveți crocanți, gustoși și care țin bine peste iarnă 2 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii 58383 vizualizări
Rețetele Juanitei | Cuiburi sau minitarte sărate de mămăligă cu brânză și ouă de prepeliță/ O soluție pentru a refolosi inteligent resturile de mămăliga 2 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | Medic: „Nu este contraindicat ca o gravidă să bea un shake din fructe, dar nu trebuie să devină un obicei zilnic. Crește riscul de diabet gestațional” 2 iulie Tania Fântână 0 comentarii
Leguma despre care cercetătorii americani spun că e cea mai puțin sănătoasă / Nutriționiștii îi contrazic și afirmă că poate fi consumată într-o dietă echilibrată, fără probleme 2 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum va arăta o masă obișnuită în 2050? Un futurolog și un climatolog au elaborat un scenariu în care mâncarea va fi mult diferită dar devine mijloc de socializare. Masa în familie recâștigă teren grație valențelor sale afective 2 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Trei semne că nu consumi suficiente proteine / Nutriționist: „În primul rând, ți-e foame tot timpul” 2 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
România ajunge în finala celor mai bune companii bio din Europa, cu produse apicole și o companie de retail din Bucovina 2 iulie Andreea Drăghici 0 comentarii 1898 vizualizări
Cum combini tonul cu legumele: opțiuni pentru toate gusturile. Avocado, linte și portocale – mixuri fresh pentru un prânz echilibrat 2 iulie Redacția 0 comentarii
Cum să folosești cafeaua în deserturile reci? Câteva idei creative ale unor cofetari italieni. Plăcere, efect răcoritor și energie, la un loc 2 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Habitatele gonflabile, în care NASA vrea să călătorim și să trăim în viitor, au grădină și bucătărie 2 iulie Ioana Radu 0 comentarii
FOTO-VIDEO | „Ladies&Business”, Episodul 5 | După ani petrecuți în multinaționale din București, Iulia Blagu a ales să revină în Urziceni și să-și croiască propriul drum în agricultură: „Mergem înainte, dar cu bolovani legați de picioare!” 2 iulie Adrian Bunea 0 comentarii
Colesterolul „rău” se instalează discret după 40 de ani. Cum poți să îl controlezi fără medicamente / Tania Fântână (nutriționist): Dacă nu ți-ai pus prea mari întrebări legate de alimentație și mișcare poate că este timpul să o faci 2 iulie Tania Fântână 0 comentarii 1772 vizualizări
VIDEO | De unde provin cartofii de la KFC? / Lanțul de restaurante folosește 6.000 tone de cartofi congelați pe an / Bogdan Cheța (Sphera Group): „Suntem în curs de dezvoltare a unui produs cu un furnizor din Harghita” 2 iulie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Un toast cu pâine cu secară, cremă de brânză, felii de castravete și somon afumat. O idee de mic dejun rapid și rece, de vară 2 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un expert în longevitate, cunoscut pentru cercetările sale despre „zonele albastre”, anunță cele patru alimente pe care nu ar trebui să le avem în casă: „Sunt cele mai asociate cu obezitatea” 1 iulie Ioana Radu 0 comentarii 4616 vizualizări
Top 16 cele mai spectaculoase restaurante din lume ca arhitectură, conform clasamentului Prix Versaille 2025, un premiu înființat de UNESCO 1 iulie Redacția 0 comentarii
Curiozități agrifood – 1 iulie | Ciocolata provine dintr-un fruct/ Boabele de cacao, ingredientul principal al ciocolatei, sunt semințele unei păstai 1 iulie Redacția 0 comentarii
VIDEO / Dalai Lama, sărbătorit cu un tort supraetajat la a 90-a aniversare. Liderul spiritual al cultului budist urmează în general o dietă vegetariană dar mănâncă uneori și carne, din motive de sănătate 1 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Le confundă până și italienii, dar mozzarella și fiordilatte nu sunt același lucru. De unde vine confuzia 1 iulie Redacția 0 comentarii 1443 vizualizări
Parfum cu aromă de branză, pui fript, pizza sau paste? După cele dulci, pe val în ultimii ani, industria cosmetică începe să scoată pe piață parfumuri inspirate din gusturi și rețete sărate 1 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Carnea crudă și lactatele nepasteurizate, riscuri majore în sarcină / Dr. Mihai Zaporojan: „Dacă alimentul miroase sau arată suspect, mai bine îl evităm” 1 iulie Tania Fântână 0 comentarii
EXCLUSIV | Lanțul american de restaurante Chili’s intră pe piața din România la finalul anului 2025 / Prima unitate, deschisă în Mall Băneasa / Investiția se ridică la 1 milion de euro / 90% din produse provin de la furnizori locali 1 iulie Otilia Serescu 0 comentarii 2034 vizualizări
O alimentație sănătoasă poate prelungi viața cu peste un deceniu și reduce riscul de cancer, conform unui studiu / Diferența dintre dieta optimă și cea occidentală 1 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Tomatele galbene, mai nutritive decât cele roșii?/ Ambele sunt pline de fibre, vitamine și minerale, dar cele galbene sunt câștigătoare 1 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Ghiveci mediteraneean – un fusion, între ghiveciul românesc și aromele Mediteranei/ Combinație echilibrată de proteine și vitamine, într-un produs 100% vegan 1 iulie Ioana Costescu 0 comentarii 2788 vizualizări
Colivă în stil mediteraneean: Rețeta italiană care seamănă cu desertul tradițional românesc / O companie vinde grâu fiert la borcan, servit cu cremă de ricotta 1 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii 7000 vizualizări
FOTO VIDEO | De la Sarmale la Tapas | „Prăjituresele” românce din Spania / Amandina este desertul care amintește expaților de gustul dulce al copilăriei / Spaniolilor le plac cremeșul și sărățelele / Esența de rom pentru prăjituri se aduce din țară 1 iulie Ioana Costescu 0 comentarii 11393 vizualizări
Beneficiile pâinii cu maia/ Conform nutriționiștilor, pâinea cu maia crește imunitatea, menține sănătatea intestinală și ține în frâu glicemia 1 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Cum poți deveni furnizor de carne de pui pentru KFC / Bogdan Cheța (Sphera Franchise Group): „Totul pornește cu un acord de confidențialitate pe care îl semnăm cu furnizorul, după care i se prezintă cerințe de ordin cantitativ și calitativ” 1 iulie Aura Alexa Ioan 1 comentarii
Adolescenții care sar peste micul dejun riscă să se confrunte cu probleme fizice și emoționale, arată un studiu realizat în Spania / Tinerii care nu mănâncă regulat dimineața au niveluri mai ridicate de stres, anxietate și depresie 1 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
O nutriționistă dezvăluie secretele pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani: „Este esențial, dacă vrei să te menții în formă” 30 iunie Ioana Radu 0 comentarii 5733 vizualizări
Suntem cu toții mai mult sau mai puțin intoleranți la lactoză? Pe măsură ce înaintăm în vârstă, sensibilitatea poate crește, dar pentru majoritatea persoanelor e trecătoare 30 iunie Redacția 0 comentarii
Curiozități agrifood – 30 iunie | Există țări fără ieșire la mare care sunt printre cei mai mari exportatori de fructe de mare/ Etiopia și Uganda, de pildă 30 iunie Redacția 0 comentarii