Cinci alimente cu mai mult resveratrol decât un pahar de vin / Potrivit nutriționiștilor, strugurii, nucile și afinele, în fruntea listei alimentelor care conțin din belșug acest antioxidant 14 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Băuturile răcoritoare dietetice ar putea crește, de fapt, riscul de diabet / Un studiu recent arată că îndulcitorii artificiali pot avea efect devastator asupra glicemiei, apa fiind cel mai bun înlocuitor 14 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 16-22 iunie 14 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Tartiflette, un preparat tradițional din bucătăria franceză, din cartofi, ceapă, bacon și brânză. Vara se poate servi cu o salată de roșii alături 14 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum să slăbești mâncând desert / Un studiu arată o strategie pentru reducerea poftelor, care are cele mai bune rezultate 14 iunie Redacția 0 comentarii
VIDEO | „Ladies&Business”, Episodul 4 | Ana Maria Mircea a ridicat cârnații de pleșcoi și babicul de Buzău la rang de fine dining: „Este păcat să nu valorifici tezaurul gastronomic local atunci când ieși la restaurant. Există un potențial nevalorificat în satele tradiționale” 14 iunie Otilia Serescu 1 comentarii
VIDEO | De ce a pierdut Europa 3 milioane de fermieri / Cristina Cionga (Forumul APPR): „Comisia Europeană impune standarde greu de respectat” 14 iunie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Pancakes cu mazare și iaurt, ideale la micul dejun sau ca gustare. Cu eventual adaos de parmezan sau cașcaval direct în compoziție 14 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
FOTO | Cercetătorul Emil Georgescu, semnal de alarmă: „De când activez în domeniu, nu am văzut un atac așa de mare de afide la grâu și la porumb. Ce se întâmplă în prezent este un avertisment pentru viitor” 13 iunie Adrian Bunea 1 comentarii
VIDEO | Cafeaua „arsă” – o specialitate din zona Valenciei și Tarragonei, din nord-estul Spaniei/ Se amestecă cu coniac, rom sau o băutură specială și devine un cocktail ușor alcolizat 13 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Curiozitate agri-food: Brazilia produce o treime din cafeaua lumii / Solul fertil și clima caldă sprijină dominanța globală care durează de peste un secol 13 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Salsa cocktail, o delicatesă din gastronomia internațională ideală pentru pește, carne sau legume 13 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un meniu obișnuit de la McDonald’s te obligă să alergi aproape 15 kilometri ca să arzi caloriile / Doi burgeri și cartofi prăjiți de la același restaurant cer o alergare aproape echivalentă unui maraton 13 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Tagliatelle cu creveți și roșii uscate. Un concentrat de gust și savoare rapid de preparat și care nu costă deloc o avere 13 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cât de sănătoase și sigure pentru consum sunt alimentele congelate? Reguli pentru cumpărare și conservare acasă 13 iunie Redacția 0 comentarii
Cerealele pentru copii sunt tot mai puțin sănătoase / Un studiu arată că au conținutul de grăsimi, zahăr și sare în creștere 13 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Celebrul tort Doboș a ajuns să fie la fel de iubit și la celălalt capăt al lumii. Adoptat de populația de la New Orleans, a devenit Doberge cake, desertul tradițional al imigranților din Caraibe 13 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum procedează italienii când fac salată de roșii. O metodă simplă și la îndemână concentrează gustul lor și se poate aplica și castraveților 13 iunie Mihaela Găneț 1 comentarii
Desertul recomandat de nutriționiști pentru reducerea riscului de demență 13 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Gem și sirop de căpșuni 2 în 1 / Rețeta rapidă pentru cei care vor să le producă în casă, dar nu au timp (nici chef) de stat în bucătărie ore în șir 13 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | „FÂNTÂNA DE SĂNĂTATE”. Andi Cârlan, pacient oncologic: Înainte de diagnostic, mă știau vânzătorii de la fast-food după numele mic. Mâncam foarte prost și nu-mi băteam capul cu dietele” / „Mersul pe jos a fost terapia mea” 13 iunie Tania Fântână 0 comentarii
Salată cu efect antiinflamator: conține căpșuni, kale și burrata / Gustoasă, benefică pentru sănătate și incredibil de ușor de preparat 13 iunie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Veste bună de la Bruxelles! Suma forfetară pentru micii fermieri s-a dublat și a ajuns la 2.500 euro pe an / Cristina Cionga (Forumul APPR): „Sigur că sumele astea pot fi și suplimentate” 13 iunie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Omletă cu … ce găsim prin frigider/ La mine au fost o bucățică de piept de pui, un crenvurșt și ciuperci/ Îi putem spune și mic dejun pentru combaterea risipei alimentare 13 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Cinci gustări de păstrat alături la birou, pentru o concentrare mai bună / Feliile de fructe, migdalele și ciocolata neagră, printre gustările care îți mențin creierul limpede și îți dau energie 12 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ardei gras crud sau gătit, care este mai sănătos?/ Ardeii grași cruzi sunt plini de vitamina C, dar te pot balona, iar cei gătiți sunt delicioși și se digeră mai ușor 12 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
La spitalul din Perugia, în Italia, pacientii pot sa aleagă ce mănâncă prin intermediul unei aplicații pe telefon 12 iunie Redacția 0 comentarii
Calitățile nebănuite ale salatei verzi. Este plină de vitamine și are un raport optim sodiu/potasiu 12 iunie Redacția 0 comentarii
Cum să-ți accelerezi metabolismul și să slăbești mai ușor / Unele alimente susțin un hormon natural care se eliberează după masă și te ajută să te oprești din mâncat 12 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Cartofi în stil gratin dauphinois, versiunea originală a ceea ce numim „cartofi franțuzești”. Se prepară cu unt și smântână fermentată, ideal pentru cină, simplu sau ca garnitură 12 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Lemon bar, un format ambulant pe care îl propune o companie italiană. Se pretează în zone de litoral, centre urbane sau comerciale 12 iunie Redacția 0 comentarii
14 preparate pe care trebuie să le încerci dacă ajungi în Spania: De la churros la jamon / Spaniolii consumă paella doar la prânz / Cum prăjesc laptele 12 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Supa de roșii rece pentru vară/ În sudul Spaniei îi spune salmorejo, în nord gazpacho 12 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Cum folosesc italienii noile tehnologii pentru a crește randamentul și calitatea plantațiilor de kiwi. Italia este al doilea producător mondial, după ce a adaptat cu decenii în urmă acest arbust din China 12 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Înghețata turcească se întinde ca o gumă de mestecat, iar în Istambul vânzătorii acestui deliciu dulce au tot felul de trucuri „magice” cu care își amuză clienții 12 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Motivul pentru care uleiul de măsline extravirgin n-ar trebui ambalat în plastic / Cătălin Adam (producător): „În ambalajele tradiționale, sticla sau tabla, uleiul extravirgin se păstrează bine până la 2 ani, dacă este stocat corespunzător și nu a fost deschis” 12 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
10 sfaturi pentru o digestie rapidă vara asta / Tania Fântână (nutriționist): Nu combina foarte mult alimentele, mănâncă încet și relaxat și ai grijă la gustările dese 12 iunie Tania Fântână 0 comentarii
VIDEO | Ce este și cum se prepară „Balik ekmek”, celebrul sandviș stradal din Turcia / Combinația de pește proaspăt și pâine promite o călătorie gustativă pe malurile Bosforului 12 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Patru băuturi care pot atenua durerile menstruale / Hidratarea și ceaiurile din plante pot ajuta în perioada menstruală, în timp ce alcoolul și zahărul agravează simptomele 11 iunie Angela Sabău 0 comentarii
La drum într-o migdală uriașă. Un vehicul de forma unei migdale, cu care își face publicitate un producator american distribuind în mod extrem de original mostre de produse si suveniruri 11 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Brânza de burduf, singura brânză românească din top 100 brânzeturi a Taste Atlas, alături de foarte alte puține brânzeturi din Europa de est și Balcani 11 iunie Redacția 0 comentarii
Există un număr mare de varietăți de ghimbir în lume, care mai de care mai aromate, dincolo de varianta omologată din comerțul european. Unele produc și flori ornamentale extrem de spectaculoase 11 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Fermierii din UE vor avea parte doar de un control pe an 11 iunie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
ABC în bucătărie | Secrete pentru o cremă de zahăr ars perfectă/ Se face rapid, dar trebuie să știi pașii 11 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Limonada cu castraveți murați creată în joacă de un lanț de fast food și promovată de ziarul New York Times / „E acid plus sare, plus dulce, iar elementul fermentat adaugă și umami” 11 iunie Redacția 0 comentarii
Orez chinezesc gata în 15 minute / Rețeta perfectă pentru o cină rapidă și gustoasă 11 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum se pregătește pâinea pentru bruschette. Trei combinații rapide de adăugat peste feliile de pâine prăjite, ideale la micul dejun, ca gustare sau aperitiv 11 iunie Redacția 0 comentarii
Cât de multe fructe ar trebui să mănânci, zilnic, pentru o îmbătrânire sănătoasă/ Printre cele mai bune sunt avocado, kiwi, pepenele roșu și afinele, potrivit nutritioniștilor 11 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
FOTO | Experiment de solidaritate: O stradă din Salonic devine anual o sufragerie comună, unde vecinii gătesc și iau masa împreună / „Am ajuns să avem aproape 400 de metri de mese și aproximativ 5.000 de participanți” 11 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cafeaua de dimineață: mai mult obișnuință sau mai mult nevoie reală? Explicațiile și recomandările unei specialiste, care detaliază avantajele și dezavantajele celei mai consumate băuturi din lume 11 iunie Redacția 0 comentarii