Povestea apicultorului grec care produce miere de lavandă sălbatică / A renunțat la un rol important în cadrul Uniunii Eleno-Americane din Atena și s-a mutat pe insula Serifos / Fotografiile macro în care a surprins albinele au ajuns pe o serie specială de timbre 26 ianuarie Ingrid Georgescu 1 comentarii
VIDEO ABC în bucătărie | Dacă am cumpărat prea multe citrice, le conservăm foarte ușor și le vom putea folosi, ulterior, în sucuri, ceaiuri și prăjituri 26 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO Cum facem o salată la borcan pe care o putem lua la pachet sau păstra câteva zile în frigider fără să își altereze proprietățile 26 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
M&M’s Adaugă un nou sortiment în linia sa de sandvișuri de înghețată / Untul de arahide este noua atracție 26 ianuarie Redacția 0 comentarii
Ce este gripa Keto, cum se manifestă și cum te poți lăsa păcălit de simptome/ Dacă mănânci supă de oase, avocado și legume cu frunze verzi poți scăpa de ea 26 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO: Pleșcavița, „hamburgerul sârbesc”, are succes și în România, mai ales în localităţile din Banat. De altfel, există deja un brand cunoscut, numit Pleşcaviţa bănăţeană 26 ianuarie Ștefan Both 0 comentarii
VIDEO | Langoșul, o gustare rapidă, făcută din aluat de pâine, prăjit în ulei încins. Preparatul este marcă înregistrată a bucătăriei maghiare 26 ianuarie Ștefan Both 0 comentarii
Cum ajunge pizza în farfuria clientului/ Am stat lângă pizzaiolo în timp ce prepara o hawaiană 26 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Cum scapi de grăsimea din jurul taliei/ Cinci sfaturi eficiente, susținute științific, pentru a pierde grăsimea abdominală 26 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Cel mai bun ceai antiinflamator, pe care să-l bei când te doare gâtul, pentru tuse sau când simți primele semne de răceală 25 ianuarie Redacția 0 comentarii
Trei băuturi naturale pe care, dacă le incluzi în alimentația zilnică, îți poți menține stomacul în formă 25 ianuarie Redacția 0 comentarii
Ghidul plantelor aromatice în bucătărie / Află cum să le folosești și cum să le depozitezi, pentru a le păstra aroma cât mai mult timp 25 ianuarie Redacția 1 comentarii
ABC în bucătărie | Cum ajuți aluatul să crească atunci când este mai răcoare în bucătărie/ Trucuri simple, dar eficiente, cu care nu vei da greș niciodată 25 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Milanesa napoletana/ Șnițel clasic și încă ceva, totul gratinat în cuptor 25 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
O băutură foarte populară în întreaga lume poate reduce riscul de boli de inimă / Pentru a obține beneficii maxime trebuie să bei patru cești pe zi și să mănânci fructe 25 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Ferma Cățean este la a șasea generație de fermieri / George Cățean: „Ceea ce înseamnă azi «Ferma Cățean» este rezultatul accesului la educație și la resursele financiare pe care UE ni le-a pus la dispoziție” 25 ianuarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 27 ianuarie – 2 februarie 25 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Bărcuțe de dovlecei umpluți, o rețetă pentru un prânz rapid și ușor / Chiar dacă nu e vară, dovleceii pot fi savurați cu mozzarela, carne de curcan și condimente italiene 25 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Florin Opriș, despre ținuta Ordinului European al Cavalerilor Vinului: „Aduce în prim plan și partea dogmatică, partea cavalerească, pentru că valorile cavalerești trebuie păstrate” 25 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO: Povestea tortului Doboș, una din cele mai cunoscute prăjituri din cofetăriile României. Reţeta originală a fost creată în 1884 de un cofetar maghiar 25 ianuarie Ștefan Both 0 comentarii
VIDEO | Accesoriile pentru cafea sunt câteodată la fel de importante ca și cafeaua în sine/ Trei locuri unde găsim accesorii de calitate pentru cafeaua de acasă sau to go 25 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Dialoguri pe toate gusturile | Actrița Raluca Aprodu: „Îmi place foarte mult să gătesc și nu am nicio problemă să mănânc singură în pat” / „Bunica făcea niște gogoși incredibile. Îmi pare rău că nu i-am cerut rețeta, înainte să se stingă” 25 ianuarie Otilia Serescu 0 comentarii
Ce este regula 40-30-30 pentru o cină sănătoasă? Rolul important al carbohidraților în alimentație 25 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cele mai bune soluții tehnologice pentru reglarea presiunii anvelopelor la tractoare / Cum se poate obține un randament mai bun, la costuri reduse 25 ianuarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Poridge cu cacao, pentru un mic dejun pe cât de dulce, pe atât de sățios / Nu-ți va fi foame timp de ore bune 25 ianuarie Redacția 0 comentarii
Ce este dieta Golo? Marketing sau sănătate? /Un meniu la modă printre americani, bazat pe reducerea aportului caloric, dar și administrarea unui supliment pe care îl poți cumpăra de la creatorii dietei, promite slăbire și vindecarea unor boli cronice 24 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cel mai bun mod de a curăța o placă de tăiat din lemn / Igienizarea acestora este mai importantă decât ai crezut 24 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Îți plac pastele subțiri? Încearcă ultimele modele realizate de oamenii de știință / Sunt de 200 de ori mai subțiri decât un fir de păr și nu pot fi văzute cu ochiul liber / Se crede că ar putea avea chiar efect vindecător, dar nu consumate ca aliment, ci folosite ca bandaj 24 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Curiozități agri-food 24 ianuarie: Există un tip de porumb cu boabe colorate, fără modificări genetice 24 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Supa de linte, mâncarea preferată a domnitorului Alexandru Ioan Cuza / „Această supă se face întocmai ca cea de fasole, cu deosebirea că trebuie să adaogi o bucată bună de unt și coajă de pâne prăjită” 24 ianuarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Cele mai dezgustătoare preparate din lume, conform Taste Atlas / Pe podium se află Suedia și Spania / Lista include și două rețete italiene 24 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Florin Opriș, despre activitatea Ordinului European al Cavalerilor Vinurilor: „Are mai multe direcții, printre care și cel de ajutorare al oamenilor în general, nu doar pe cei din viticultură” 24 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Aproximativ 150.000 de tone de avocado vor ajunge în America din Mexic, înainte de Super Bowl 2025 / Potrivit estimărilor, în timpul marelui eveniment, americanii vor consuma aproximativ 54 de milioane de avocado 24 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Un start-up din Olanda, susținut de Leonardo di Caprio, a cerut aprobarea UE pentru a comercializa grăsime de vită cultivată în laborator 24 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Spaghetti cacio e pepe. E suficient să cumpărați spaghetti și brânză pecorino când mergeți la cumpărături 24 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Nutriționista unui spital din Madrid spulberă un mit: „Dietele detox bazate doar pe lichide sunt foarte periculoase” 24 ianuarie Redacția 0 comentarii
POLITICO: Franța face presiuni pentru amânarea regulamentelor UE care obligă companiile să raporteze amprenta de mediu, riscurile climatice și să verifice respectarea normelor de mediu 24 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Pâinea făcută în casă este o invenție modernă, aproape un lux pe care în trecut oamenii nu și-l puteau permite, aflăm dintr-o carte dedicată istoriei celui mai vechi aliment al omenirii 24 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un cuplu din Marea Britanie a primit despăgubiri de aproape 4.000 de lire sterline, după ce a reclamat condițiile necorespunzătoare de la un hotel din Provence, Franța / „Nu este greu să faci croissante bune în Franța, dar ei au reușit să le greșească” 24 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Care ar fi primele trei măsuri pe care le-ar lua tânărul fermier George Cățean, dacă ar fi ministrul Agriculturii / „Ca tineri, avem nevoie de predictibilitate: să știm că, dacă facem azi un lucru, îl putem continua pe termen mediu sau lung” 24 ianuarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Ce mâncăruri se pregăteau pe timpul lui Alexandru Ioan Cuza / În perioada Unirii de la 1859 s-a tipărit o singură carte de bucate / Trei rețete din acea perioadă 24 ianuarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Ceva dulce. Canelé, un desert creat acum cinci secole la Bordeaux, în Franța, într-o mănăstire, a renăscut pe rețelele de socializare 24 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Alexandru Ioan Cuza, domnitorul „cafegiu” / Istoric: „O cafea băută în prezența sa la Constantinopol se leagă, simbolic, de încetarea suzeranității Porții Otomane asupra Principatelor Române” 24 ianuarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
FOTO-VIDEO | INTERVIU cu primul român care a traversat America de Nord și America de Sud pe bicicletă / Radu Păltineanu: „Mi-am făcut curaj și am încercat larve de viermi în piețele din Asia” / „Popoarele indigene simt că sunt cele mai apropiate de un stil de viață sustenabil” 24 ianuarie Otilia Serescu 0 comentarii
Ce este semolina, ce beneficii are și cum poți slăbi cu ajutorul ei / Sățioasă, bogată în proteine, nutrienți și fibre, semolina este un aliat în lupta cu kilogramele în plus 24 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
O idee de mic dejun cald din fulgi de ovăz cu turmeric și stafide, gătit la cuptor, servit cu fructe la alegere 24 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Dieta cu ouă fierte promite o slăbire rapidă, dar fără rezultate durabile / Actrița Nicole Kidman obișnuiește să urmeze această dietă, deși nutriționiștii sunt de părere că un regim echilibrat este mai sănătos/ Cum arată un meniu pentru șapte zile 23 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ceai digestiv la îndemâna oricui, dintr-o rădăcină pe care o găsim la tot pasul. Stimulează sucurile gastrice și ajută împotriva balonării 23 ianuarie Mihaela Găneț 1 comentarii
Ce este untul clarificat, cum se poate obține foarte ușor în casă și la ce îl putem folosi 23 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Activiștii de la Greenpeace au câștigat un proces împotriva guvernului olandez, prin care obligă autoritățile să implementeze măsuri mai stricte pentru reducerea emisiilor de azot / „Decizia aduce claritate. Statul olandez a eșuat în mod repetat să sprijine fermierii” 23 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii