Există alimente care te pot ajuta să ții în frâu neuropatia diabetică / Dacă mănânci spanac, morcovi, nuci, ovăz, macrou și chiar melci, sistemul nervos va avea doar beneficii 30 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ziua Internațională a unuia dintre cele mai îndrăgite produse de patiserie din lume, croissantul/ Iată câte calorii are, în funcție de sortiment, dar și ce beneficii aduc organismului nutrienții din el 30 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Lichiul, desertul tradițional săsesc din zona Târnavelor, „vedetă” într-o revistă de gastronomie din Marea Britanie: „Au fost efectiv vrăjiți! Când l-am scos din cuptor, au zis că este un dulce extraordinar, nu și-au închipuit că poate ieși ceva atât de bun” 30 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Vacanță transformată în coșmar: O femeie și fiul ei, în vârstă de 8 ani, au murit din cauza unei toxiinfecții alimentare la un resort din Republica Dominicană / Familia cere despăgubiri în valoare de 10 milioane de dolari 30 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Fermierul Florin Pîrgaru susține că modificările fiscale impuse de guvern prin „Ordonanța trenuleț” i-au crescut cheltuielile salariale cu 180.000 de lei pe lună: „E foarte important să se păstreze bruma de capitalizare pe care o mai au unii fermieri” 30 ianuarie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Rețetele Juanitei | Pește alb „en papillote” – un prânz lejer și sănătos, care se pregătește și se gătește în jumătate de oră 30 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
Unilever închide fabrica de înghețată din Bulgaria / Producția ar putea fi mutată la Ploiești 30 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Nutriționistul Tania Fântână, despre importanța alimentației sezoniere: Alimentele consumate în sezonul lor natural au un gust mai bogat și o textură mai bună. Spre exemplu, roșiile de vară sunt mult mai aromate decât cele cultivate în seră în timpul iernii 30 ianuarie Redacția 0 comentarii
Ceva dulce | Prăjitura Almondy de la Ikea nu e greu de preparat nici acasă/ Crustă de ciocolată și crocant de migdale pentru o prăjitură care se topește în gură 30 ianuarie Ioana Costescu 1 comentarii 38318 vizualizări
Cafeaua chiar te deshidratează? Nutriționiștii doboară un mit și susțin că îndrăgita și aromata licoare nu are acest efect, dacă nu facem exces 30 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Fermier cu valoare adăugată: Andrei Cut a renunțat la munca în străinătate și s-a întors în România, unde a deschis o fermă de măgărițe / „Am început cu una singură, iar acum avem 120” / Planuri pentru livrare națională prin curier 30 ianuarie Andreea Drăghici 3 comentarii 3846 vizualizări
Mănâncă banane, dacă vrei să scapi de durerile articulare/Indiferent dacă le consumi ca atare, în smoothie-uri, clătite sau combinate cu iaurt, beneficiile vor fi aceleași 30 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
First Milk și Nestlé lansează un parteneriat pentru apă cu fermierii galezi / Proiectul se va concentra pe utilizarea practicilor de agricultură regenerativă, pentru a îmbunătăți sănătatea solului 30 ianuarie Redacția 0 comentarii
Huevos rancheros, un cuib din tortilla pentru un ou cu sos/ Mic dejun mexican pe care Clinica Mayo l-a înscris între propunerile sale sănătoase de a începe ziua 30 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Curățarea și întreținerea air fryer-ului / Cum să prelungești durata de viață a friteuzei cu aer cald 29 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii 21906 vizualizări
Adevăratul motiv pentru care alimentele ultraprocesate sunt irezistibile / Sunt gustoase, ieftine, ușor de mâncat și, cel mai grav, dau dependență / Cum identifici alimentele ultraprocesate cu ajutorul sistemului NOVA 29 ianuarie Otilia Ignat 0 comentarii
Curiozități agri-food 29 ianuarie: Căpșunile au mai multe semințe decât orice alt fruct 29 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Motivul pentru care un fermier din Buzău a renunțat să mai crească capre authtone în favoarea celor anglo-nubiene / „Acest lucru se reflectă și în prețuri” 29 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii 10221 vizualizări
ABC în bucătărie | Cum gătim corect legumele al dente/ De ce este de preferat să le consumăm așa 29 ianuarie Ioana Costescu 1 comentarii 1226 vizualizări
Supa de ouă Egg Drop, pentru o cină cu iz chinezesc / Rețeta inspirată din bucătăria asiatică este foarte ușoară și e gata în doar 15 minute 29 ianuarie Redacția 0 comentarii 1841 vizualizări
Trei lucruri surprinzătoare pe care ar trebui să le cureți cu ulei de măsline / De la electrocasnice de inox și până la lemn, sunt multe obiecte ce pot fi curățate astfel 29 ianuarie Redacția 0 comentarii 3637 vizualizări
Parisul a organizat prima competiție dedicată „celui mai bun mocktail”, marcând astfel inițiativa „Dry January”, luna în care oamenii sunt încurajați să renunțe la alcool / O băutură pe bază de morcov, miere, sirop de lămâie și rozmarin afumat a fost declarată câștigătoare 29 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
SONDAJ | Fermierii români, tot mai vulnerabili în fața schimbărilor climatice: Majoritatea agricultorilor afirmă că apa devine problematică, că numărul insectelor polenizatoare este în descreștere, iar ploile au devenit foarte acide și dăunătoare 29 ianuarie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Te-ai trezit balonat după masa de seară? Nutriționiștii te sfătuiesc ce să mănânci la micul dejun, pentru a fi ferit de boli de inimă și diabet, și NU recomandă să te cântărești la prima oră 29 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
ANALIZĂ | Un coș cu alimente sănătoase costă mai mult decât dublu față de unul cu produse nesănătoase / „Am avut atacuri de panică la casa de marcat” 29 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Despre consumul de zahăr și procesele inflamatorii din organism / Tania Fântână (nutriționist): Zahărul este adesea asociat cu inflamația cronică din organism, un factor de risc pentru multe boli cronice, inclusiv diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare și anumite tipuri de cancer 29 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Roșii umplute vegetariane, cu orez și ciuperci/ Un preparat vegan ușor de gătit și sățios 29 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | George Cățean (fermier): „Mulsul de mână este, din păcate, în pericol de abandon” / „Deși România este pe locul 2 în UE din punct de vedere al numărului de oi, țara noastră are o deficiență pe piața brânzeturilor. Telemeaua începe să fie greu accesibilă” 29 ianuarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Ceva dulce | Blondies Snickerdoodle cu Ciocolată Albă /Sunt delicioase și dau dependență 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Cupa Mondială a Cofetarilor, Lyon: Japonia și-a adjudecat titlul, învingând Cocoșul Galic/ Iată cum se prepară o astfel de operă de artă 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
Un berbec din rasa Merinizzata Italiana, vândut la licitație pentru suma de 2.050 de euro / „Creșterea raselor autohtone este un model de sustenabilitate teritorială” 29 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Sirena cu două cozi, logo-ul Starbucks, are mai mult de 50 de ani și a suferit modificări de design, fără a fi nicidată înlocuită pe paharele acestui celebru lanț de cafenele/ Care e legătura între Starbucks și romanul Moby Dick 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
Comisia Europeană propune taxe vamale pentru toate produsele agricole și pentru îngrășămintele din Rusia și Belarus / Maroš Šefčovič, comisar european: „Scopul nostru este să slăbim și mai mult economia de război a Rusiei” 29 ianuarie Filip Constantin 0 comentarii
VIDEO | Cooperativa agricolă care acoperă tot lanțul alimentar/ De la fermă la rețea de magazine și mâncare gata preparată sub marca unor chefi celebri 29 ianuarie Ioana Costescu 1 comentarii 1142 vizualizări
Sortiment de brânză, retras de la comercializare din magazinele Carrefour ca urmare a suspiciunii de prezenţă a bacteriei Escherichia coli / Clienţii, sfătuiţi să nu consume produsul achiziţionat 29 ianuarie Redacția 0 comentarii 1013 vizualizări
Cum funcționează „dieta lui Dumnezeu”- metoda bazată pe Biblie care a devenit noua modă în sălile de fitness/ Durează 21 de zile și permite doar consumul de apă și alimente cultivate din semințe 29 ianuarie Redacția 0 comentarii 21079 vizualizări
O companie dezvoltă o nouă soluție de vizualizare a calității alimentelor / O cerneală care își schimbă culoarea în timp va permite o altă abordare a deșeurilor de produse proaspete 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
Mic dejun rapid și sățios: Croissant cu ouă scrambled și avocado / Presară deasupra fulgi de ardei iute sau semințe de susan pentru un aspect spectaculos și o notă ușor picantă 29 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Oul, un aliat important pentru sănătatea corpului și minții copiilor/ „Este unul dintre alimentele cu cea mai mare densitate nutrițională, îi lipsesc doar vitamina C și carbohidrații” 28 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cele mai proaste 7 alimente, dacă ai ochii umflati/ Iată care sunt cele 5 alimente care pot ajuta 28 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Curiozități agri-food 28 ianuarie: Ciocolata albă nu este, de fapt, ciocolată 28 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | La 7 ani vindea brânză în piețele din Brașov, iar azi face parte din grupul de dialog al tinerilor fermieri europeni / Ascensiunea fermierului brașovean George Cățean 28 ianuarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Reducerea glicemiei, după mese, cu ajutorul matcha / O nutriționistă susține că antioxidanții din această băutură ajută și la piederea în greutate 28 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Strunga Winery, una dintre cele mai cunoscute crame din regiunea Moldovei, deschide un punct gastronomic turistic / Inițiativa combină tradițiile viticole locale cu producția proprie de carne de vită Angus 28 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cinci sfaturi ale experților în nutriție, pentru a elimina îndulcitorii artificiali din dietă/ Somnul suficient, alternativele alimentare și moderația, printre regulile de bază 28 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
15 idei de gustări delicioase și slab calorice. Tania Fântână (nutriționist): „Nu mereu avem timp să ne pregătim ceva și atunci e foarte bine să folosim de ce avem prin casă” 28 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii 23533 vizualizări
Experții în sănătatea creierului dezvăluie tipul de cereale care pot îmbunătăți cogniția / Despre cele cu zahăr spun că ar trebui să le evităm 28 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Madrid Fusion | Carnea care „crește” într-o roșie/ O plantă autonomă/ Robotul de bucătărie care îți știe preferințele culinare/ Impulsuri electrice pe limbă pentru a crea gusturi/ IA inovează pentru gastronomia viitorului 28 ianuarie Redacția 0 comentarii
Ministerul Agriculturii a acordat trei licențe pentru importul zahărului din Ucraina 28 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Viermi care se hrănesc cu plastic / Enzimele pe care le conțin ar putea fi soluția pentru reducerea poluării cu deșeuri din plastic, spun oamenii de știință 28 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii 3893 vizualizări