VIDEO | Exemple de meniu de iarnă cu alimente sezoniere / Tania Fântână (nutriționist): „Poate că nu ar strica să ne oprim puțin din goana asta de a mânca obsesiv de diversificat și să ne aducem aminte ca bunicii noștri nu mâncau caju” 2 februarie Redacția 0 comentarii 3640 vizualizări
Cinci lucruri din bucătărie pe care ar trebui să cureți cu oțet / Va elimina grăsimile mult mai repede decât orice detergent 2 februarie Angela Sabău 0 comentarii 7477 vizualizări
VIDEO | Motivul pentru care uleiul presat la rece nu se folosește la prăjit. Nick Harris Batin, producător de uleiuri presate la rece: „Devine nociv la temperaturi de peste 100 de grade Celsius. Îl recomand la salate și chiar consumat dimineața, pe stomacul gol” 2 februarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Istoria feței de masă: Prima mențiune datează din anul 100 d.Hr / Celebra pictură a lui Leonardo da Vinci, „Cina cea de Taină”, un moment-cheie / Cum a ajuns fața de masă de la simbol regal la obiect de uz comun 2 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Bucăți de friptură în unt cu usturoi / O masă de prânz ușoară și rapid de făcut, pentru o sursă bună de proteine 2 februarie Redacția 0 comentarii 3885 vizualizări
Cum se face tortul „Lepa Brena”, botezat de maestrul bucătar Uica Mihai după cea mai cunoscută cântăreață din Balcani 2 februarie Ștefan Both 0 comentarii 2618 vizualizări
Călătorii culinare prin Barcelona: Casa Battló și ou estrellat cu txistorra, Muzeul de Artă al Cataloniei și tortilla, plaja din Badalona și aroz caldozo / Idei de „pairing” între obiectivele de neratat și gastronomia locală (FOTO) 2 februarie Ciprian Rus 0 comentarii
De ce este dieta japoneză atât de sănătoasă / Este poporul cu cei mai mulți centenari și cele mai puține boli asociate vârstei 2 februarie Redacția 0 comentarii
Cele mai bune 10 alimente, pentru micul dejun, care îți pot reduce nivelul de acid uric/ Alege cafeaua, bananele și merele, dacă vrei să fii ferit de gută și probleme cu rinichii 2 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Friteuza cu aer cald a intrat deja în peisajul obișnuit al bucătăriilor/ Care sunt însă „păcatele” sale, despre care niciun vânzător n-o să-ți spună 1 februarie Redacția 9 comentarii 62244 vizualizări
Cum poți reduce cantitatea de zahăr în preparatele tale dulci / Cu ce îl poți înlocui, fără să compromiți aluatul 1 februarie Redacția 0 comentarii 8301 vizualizări
OMS a încercat să convingă guvernele să impună reducerea cu 30% consumului de sare pentru populație, până în 2025, dar planul a eșuat / Soluții simple pentru reducerea consumului de sare 1 februarie Otilia Ignat 2 comentarii 26797 vizualizări
ABC în bucătărie | Cum (pre)gătești hârtia de orez, pentru a prepara rețete asiatice și nu numai 1 februarie Ioana Costescu 0 comentarii 1201 vizualizări
Pui cu feta la cuptor / Rețeta cu care nu vei da greș, în special atunci când ești grăbit și nu vrei să petreci mult timp în bucătărie 1 februarie Angela Sabău 0 comentarii
10 mituri despre istoria mâncărurilor care sunt departe de realitate / Salata Caesar nu are nicio legătură cu Iulius Cezar, carnea vegetariană nu a fost creată pentru vegetarieni, Coca-Cola nu a conținut niciodată cocaină, iar croissantul nu este francez 1 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum a înmormântat o caracatiță personajul lui Garabet Ibrăileanu din romanul „Adela”, publicat în 1933: „Mireasma — ca orice emanaţie subtilă, de roze şi de caracatiţă — nu cunoştea bariere şi continua să îmbălsămeze împrejurimile” 1 februarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
VIDEO | Diferența dintre uleiurile presate la rece și cele rafinate / Nick Harris Batin, producător uleiuri presate la rece: „Aceste uleiuri păstrează proprietățile grăsimilor mononesturate, polinesaturate și chiar a celor saturate” 1 februarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 3-9 februarie 1 februarie Ioana Costescu 0 comentarii
Miere de pe acoperiș: Cum a devenit apicultura urbană un fenomen în Atena / La Paris, mierea produsă pe acoperișul Operei este considerată un lux / Deși pare o practică modernă, apicultura urbană datează din Antichitate 1 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Aripioare de pui la air fryer, cu lămâie și piper / Crocante și gustoase, sunt mai bune ca la restaurant 1 februarie Angela Sabău 0 comentarii 5849 vizualizări
Ceva dulce | Trufe de ciocolată ușor de preparat, cu doar patru ingrediente / Sunt fără gluten și îți poți folosi imaginația la decorat 1 februarie Redacția 0 comentarii 14524 vizualizări
Pe lângă sute de modele de cafetiere clasice, poți alege și câteva opțiuni portabile/ Iată trei variante pe care le poți achiziționa pentru birou, călătorii sau în mașină 1 februarie Redacția 0 comentarii
Alimentele ultra-procesate pe care ar trebui să le eviți / Cercetările sugerează că sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră / Află cum să le deosebești de cele procesate 1 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Fermele verticale și agricultura în mediu controlat, concepte tot mai actuale în viața noastră/ Universitatea Cornell explică ce sunt acestea și cum ne ușurează traiul 1 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Mic dejun englezesc, complet: carnați, ou, bacon și cartofi prăjiți, între felii de pâine 1 februarie Redacția 0 comentarii
Ce se întâmplă în corpul tău după șapte zile de post? Efectele merg dincolo de pierderea în greutate, iar știința explică exact ce se întâmplă 31 ianuarie Redacția 1 comentarii 2943 vizualizări
Oamenii de știință tocmai au descoperit ingredientul perfect pentru o porție de paste Cacio e Pepe perfectă / Cu această metodă vei obține întotdeauna un sos incredibil de bun 31 ianuarie Redacția 0 comentarii 6793 vizualizări
Curiozități agri-food 31 ianuarie: Vanilia este mai scumpă decât argintul 31 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
POLITICO: Taxele vamale pe îngrășămintele rusești ale UE vizează „mașinăria de război” a lui Putin, dar această măsură ar putea duce la creșterea costurilor de producție în sezonul următor, punând și mai multă presiune pe sectorul agricol 31 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Comisarul european pentru agricultură, Christophe Hansen, pledează pentru semnarea acordului comercial dintre Uniunea Europeană și statele sud-americane din Mercosur: „Are o importanță geopolitică imensă” 31 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii 12143 vizualizări
Grăsimile trans sunt responsabile pentru peste 270.000 de decese anual / Pentru o dietă sănătoasă, aportul recomandat de grăsimi trans trebuie să fie sub 1% din totalul energiei 31 ianuarie Otilia Ignat 0 comentarii
Pastele din leguminoase conțin mai puțini carbohidrați decât cele din grâu/ De ce sunt diferite, beneficiile și modul de gătire al acestor paste/ BONUS Paste din linte cu sos ragù 31 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii 1430 vizualizări
7 alimente pentru o îmbătrânire mai sănătoasă/ Nutriționiștii ne sfătuiesc ca acestea să nu ne lipsească din coșul de cumpărături 31 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Vrei să te încadrezi într-un plan alimentar, dar ai un anumit buget? Iată cum îți poți personaliza lista de cumpărături cu ajutorul inteligenței artificiale 31 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Vită mongolă, pentru un prânz rapid și delicios / Rețeta inspirată din bucătăria asiatică poate fi servită cu orez sau tăiței 31 ianuarie Redacția 0 comentarii 2111 vizualizări
VIDEO | Tania Fântână (nutriționist): Consumul de alimente sezoniere nu este bun doar pentru sănătate, ci și pentru buget 31 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Prăjitură cu lămâie și ulei de măsline, desertul preferat al actriței Jennifer Garner / Se prepară mai ușor decât crezi și e foarte plăcut la gust 31 ianuarie Redacția 0 comentarii 7861 vizualizări
Cum să alegi cea mai bună cafea? Sfaturi care te ajută să îți dai seama ce cafea e mai „pe gustul tău” 31 ianuarie Redacția 0 comentarii 2810 vizualizări
VIDEO | Brutarul Daniel Ion propune legiferarea producției alimentare artizanale: „La nivel de marketing, se folosește foarte mult maiaua. Există maia sălbatică sau maia vie. De parcă ar putea fi moartă. E nevoie de reguli” 31 ianuarie Cezar Ioan 0 comentarii
Pastele, cartofii și orezul sunt mai sănătoase dacă le mâncăm reci?/ Nutriționiștii spun că, în anumite condiții, carbohidrații din alimentele bogate în amidon pot aduce mai multe beneficii 31 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Impactul Inteligenței Artificiale asupra producției agricole: progres sau risc? Beneficii, provocări și amenințări 31 ianuarie Redacția 0 comentarii
De ce ar trebui să cumperi peștele întreg și nu doar file de somon ? Multe exemplare au fost bolnave înainte de a fi sacrificate 30 ianuarie Redacția 0 comentarii 1537 vizualizări
Partea cea mai benefică a portocalei ar putea fi tocmai cea pe care o arunci, susțin cercetătorii / Consumul ei sprijină sănătatea intestinală / Iată în ce preparate o poți include în meniu 30 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Curiozități agri-food 30 ianuarie: Orezul este cel mai consumat aliment din lume 30 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Ivanka Trump a servit mese calde victimelor incendiilor din Los Angeles: „I-a îmbrățișat și le-a ascultat poveștile” 30 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Studiu Harvard: Un ingredient extrem de popular poate îmbunătăți sănătatea creierului / Cum îl integrează zilnic în alimentație un medic 30 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
România se „usucă”: 10% din terenul arabil, amenințat de deșertificare, din cauza schimbărilor climatice 30 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
O nouă definiție a obezității și o altă interpretare a indicelui de masă corporală (IMC) / Raportul dintre talie și sold reflectă cel mai bine riscurile de sănătate 30 ianuarie Otilia Ignat 0 comentarii
Studiu: 47% dintre români își doresc o sănătate digestivă mai bună, dar nu știu cum să o obțină 30 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
10 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci: De la celebra „salată orientală” la cea cu ton și capere sau cu avocado 30 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii 19182 vizualizări