Rutina zilnică pentru o viață sănătoasă a „părintelui medicinei funcționale”, acum în vârstă de 79 de ani: legume colorate, alergare-mers și altele 7 iulie Ioan Radu 0 comentarii 1716 vizualizări
FERMIER CU VALOARE ADĂUGATĂ | De la vaci Jersey la brânzeturi artizanale / Ferma „Zarița”, botezată după celebra piesă a lui Mihai Mărgineanu / Artistul român este acționar în cadrul firmei: „El susține mâncarea naturală și tinerii fermieri” 7 iulie Andreea Drăghici 1 comentarii 3239 vizualizări
Ce fructe și legume poți mânca în dieta ketogenică / Potrivit nutriționiștilor, trebuie să alegi variante sărace în carbohidrați, precum avocado, zmeură, măsline, kiwi, castraveți sau dovlecel 7 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Fermele piscicole pot fi și ferme horticole. Și reciproc! / În mai multe ferme piscicole din Italia, Elveția, dar și SUA, piscicultorii au avut ideea de a folosi apa și pentru a practica agricultura în sistem hidroponic 7 iulie Grigoriev Alexandru 0 comentarii
Mic dejun inspirat din cultura mediteraneeană / Ce mănâncă italienii, grecii și spaniolii 7 iulie Otilia Ignat 0 comentarii 3815 vizualizări
De ce scade apetitul atunci când e cald și cum să mănânci echilibrat când nu îți e foame / Răspunsul nutriționistului Tania Fântână 6 iulie Tania Fântână 0 comentarii
Ce este dieta Mayr, cu care ar fi reușit să slăbească Rebel Wilson? / Nutriționiștii consideră că această dietă, ce impune eliminarea unor grupe alimentare, este mult prea restrictivă și poate declanșa comportamente alimentare nesănătoase 6 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
„Oul absolut” pe care îl produce și îl vinde de peste două decenii o fermă italiană. Găinile sunt crescute în aer liber și hrănite cu lapte proaspăt 6 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii 3159 vizualizări
Ce tip de carne conține cea mai multă proteină? / Recomandarea medicilor 6 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
ABC în bucătărie | Cât zahăr se pune la dulceață și cât la gem? Diferențe esențiale de preparare 6 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Rulouri din aluat simplu cu ceapă, sos de roșii și un strop de brânză. Scaccia ragusana, un preparat din gastronomia siciliană care se servește rece 6 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii 10411 vizualizări
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Cum au influențat românii gusturile oamenilor din Spania: Cremeșul românesc e pe gustul spaniolilor, dar le plac și sărățelele cu cașcaval și semințe 6 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Ce băutură hidratează cel mai bine? Indiciu: nu este apa / Cercetători: Această băutură conține sodiu, care „acționează ca un burete”, reținând apa în organism 6 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii 23978 vizualizări
Rețetele Juanitei | Pește alb cu legume al dente – cel mai fresh și mai simplu prânz de duminică de vară toridă/ Alege totul proaspăt și prepară fără fonfleuri, dar cu gust 6 iulie Ioana Costescu 0 comentarii 5236 vizualizări
Lapte cu colagen – alimentul funcțional care a intrat de curând și pe piața europeană/ Colagenul susține mobilitatea și sănătatea articulațiilor și elasticitatea pielii 6 iulie Ioana Radu 0 comentarii
Marcello Daniliuc (fermier): „Nu mă mai raportez doar la producție, ci la profitul pe hectar” / „Producția medie este de 3 tone/ha la rapiță, pe cele mai slabe parcele” / „Sunt foarte mulțumit că am o cheltuială de doar 1.000 lei/ha” 6 iulie Aura Alexa Ioan 1 comentarii 12787 vizualizări
Pentru a combate diabetul nu e suficient doar controlul carbohidraților în alimentație, indică două studii recente. Dietele vegetale ajută la prevenirea și ținerea sa sub control 6 iulie Laura Soare 0 comentarii
Culturile de acoperire pot deveni și melifere! O practică agricolă cu beneficii multiple pentru albine și pentru protecția solului 6 iulie Grigoriev Alexandru 0 comentarii 1258 vizualizări
Ce este și cum se prepară „banitsa”, plăcinta pe care o mănâncă adesea la micul dejun vecinii noștri bulgari 6 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ce se întâmplă în corp atunci când treci de la dieta tradițională africană la cea occidentală, și invers. Un nou studiu arată impactul negativ al dietei de tip occidental asupra metabolismului și imunității 5 iulie Laura Soare 0 comentarii
Știai că banala ceapă are un posibil efect anticancerigen? / Cu reale proprietăți antibacteriene, ceapa conține și substanțe ce pot ajuta la reglarea glicemiei, dar sprijină și sănătatea inimii și pe cea intestinală dar este de ajutor și în curele de slăbire 5 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Lapte hibrid, o parte de vacă, o parte vegetal. A fost lansat cu un succes peste așteptări de compania daneză Planet Diary, care plănuiește o extindere în Europa 5 iulie Laura Soare 0 comentarii
O salată ca fel unic ce se inspiră de la salata Caesar, cu salată verde și crutoane de pâine. În loc de parmezan prevede carne de pui bine rumenită 5 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Cum ar arăta și ce ar conține o prăjitură româno-spaniolă? Am întrebat o cofetăreasă româncă din Barcelona 5 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Un regim de slăbire extrem de popular poate crește inflamația în organism, atrag atenția specialiștii / Medicii avertizează că dieta bogată în grăsimi, care promite slăbire rapidă, îți poate afecta întreg organismul 5 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
GELERIE FOTO | Ce poți mânca la festivalul Neversea: De la gyros și pljeskavica la înghețată thailandeză, gogoși și churos / Burgerii sunt la mare căutare printre festivalieri / Cât costă o porție de mici 5 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Jambalaya – o rețetă tradițională din Louisiana, care seamănă cu paella spaniolă. O mâncare care se savurează în familie sau într-un grup mai mare 5 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cremă rece de lămâie, desert răcoritor, de vară, în două versiuni fără ouă. De savurat simplu sau cu fursecuri și fructe 5 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum controlează fermierul Dumitru Banea tripsul, lepidopterele și cicadele în viile de la Valul lui Traian: „Cu un plan de tratament bine programat, am reușit să gestionăm eficient populația de dăunători” 5 iulie Grigoriev Alexandru 0 comentarii
Băutura din sâmburi de curmale, alternativă la cafea. Este un preparat tradițional din cultura berberă care seamănă la gust cu cafeaua și câștigă teren ca înlocuitor al ei 5 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii 7143 vizualizări
VIDEO | Dialoguri pe toate gusturile | Ionuț Gheorghe (prezentator TV): „În vacanță mănânc ce-mi face cu ochiul. Apoi văd eu dacă-mi pare rău” / „În Africa, am mâncat cea mai bună masă din viața mea. La început, mi-a fost teamă să nu pățesc ceva” 5 iulie Otilia Serescu 0 comentarii
VIDEO | De ce pofta de dulce lovește seara și ce putem face în loc? / Tania Fântână (nutriționist): „Schimbarea reală nu vine din vină, ci din înțelegere și consecvență” 5 iulie Tania Fântână 0 comentarii
O platformă online globală pentru comerțul cu vin este în lucru, după achiziționarea Wine Suite, o un softwear italian dedicat cramelor, de către fondul de investiții american Performant Capital 5 iulie Laura Soare 0 comentarii
5 rețete de plăcinte la tigaie inspirate din Grecia / Toate aceste plăcinte pot fi adaptate și în variantă vegetariană / Sunt perfecte pentru o masă de vară în familie sau un picnic 5 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cât e de rău să mănânci prea multe portocale?/ Sunt fructe bogate în vitamina C dar, consumate în exces, pot provoca balonare, crampe stomacale, arsuri gastrice și chiar insomnie 4 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Bureții de spălat vase „conțin miliarde de bacterii”, spune un specialist în boli infecțioase. Cât de des trebuie schimbați? 4 iulie Laura Soare 0 comentarii 3570 vizualizări
Curiozități agrifood – 04 iulie: Dacă vă plimbați în vara asta prin Italia, nu luați „mostarda” drept muștar, pentru că e cu totul altceva 4 iulie Laura Soare 0 comentarii
Ce pun pe grătar americanii pe 4 iulie | De Ziua Independenței, oamenii se delectează cu hot-dog, burger, plăcintă cu mere și porumb la grătar 4 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alimentul antiinflamator care protejează organismul în zilele caniculare/ Menține hidratarea și în același timp oferă sățietate, energie și o digestie eficientă 4 iulie Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Amandina – visul dulce al românilor plecați de mulți ani în Spania/ „Mi-e dor de o prăjitură însiropată, cu cremă, așa…cum trebuie” 4 iulie Ioana Costescu 0 comentarii 2550 vizualizări
Funcționează cu adevărat box-urile cu kituri de ingrediente ready to cook? Experiența HelloFresh, cel mai mare brand pe această nișă, creat în 2011 în Germania. „Clienții vin la noi pentru inspirație, varietate și comoditate” 4 iulie Laura Soare 0 comentarii
5 locuri din București unde mănânci burgeri „ca la mama lor acasă”, de Ziua Americii 4 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Gustări inteligente în stil mediteraneean: ce mâncăm între mese / Putem combina rapid o salată de ton cu o cantitate moderată de carbohidrați 4 iulie Redacția 0 comentarii 6554 vizualizări
Record mondial: România, fruntașă la consumul de alcool / Câți litri bea un român într-un an 4 iulie Grigoriev Alexandru 1 comentarii 1575 vizualizări
Ciocolata poate fi benefică pentru organism: reduce stresul și ajută inima/O nutriționistă dezvăluie care este cel mai bun mod de a consuma ciocolata 4 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
America – o țară cu sau fără „bucătărie națională”? De la mâncarea pionierilor Vestului Salbatic și rețetele imigranților – la burgeri gourmet și fine dining/ Portret culinar american, de 4 iulie 4 iulie Ioana Radu 0 comentarii
5 variante sănătoase ca să înlocuiești celebrul covrig / Tania Fântână (nutriționist): „Conțin doar calorii goale” 4 iulie Tania Fântână 0 comentarii 16209 vizualizări
VIDEO | Ce „calități” trebuie să aibă cartoful pentru a fi folosit în restaurant / „Căutăm acei cartofi din care să poată fi tăiate segmentele acelea lungi, consistente, cu gust bun și care să reziste la prăjire” 4 iulie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
4 iulie, Ziua Americii: Cum arată micul dejun clasic american și ce variante există în diferite regiuni din SUA / Cum faci acasă celebrele clătite americane 4 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Patru alimente, delicioase și accesibile, care pot susține sănătatea pielii/ Un dermatolog și un nutriționist ne reomandă să mâncăm arahide, roșii, conopidă și macrou, dacă vrem să avem o piele frumoasă 3 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii