„Pepenii sunt ca relațiile, fără garanție”. Cinci semne care îți indică dacă un pepene roșu e suficient de copt și în stare optimă. „Ciocănitul” în coajă este unul din semnele de recunoaștere 17 iunie Redacția 0 comentarii
Leguma care întărește imunitatea, ajută împotriva cancerului și ajută la slăbit / Ceapa verde revine în forță în alimentația sănătoasă 17 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Ce conține, de fapt, salata bulgărească? În România are ou și șuncă, dar rețeta originală e cu totul alta / Cum a fost creată în anii ’50 pentru turiști 17 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Regula celor trei secunde: Află dacă este sigur să mănânci mâncarea căzută pe jos/ Bacteriile, virușii și murdăria se pot transfera în doar câteva milisecunde pe mâncarea scăpată pe jos 17 iunie Daniela Arnăutu 1 comentarii
VIDEO | Andi Cârlan, pacient oncologic: „Am primit recomandări extreme: fără zahăr, fără carne roșie, fără carbohidrați, fără alimente albe. Am ajuns să o iau razna” / „Pentru mine dieta echilibrată nu însemna absolut nimic și asociam cu ceva ce n-aș putea face în viața mea” 17 iunie Tania Fântână 0 comentarii
Ce este indicat să mâncăm ca să ne bucurăm de vară și de soare fără probleme cu inima/ Vara nu înseamnă excese, nici renunțare, ci să găsim echilibrul perfect între nutriție și mișcare 17 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Ciorbă de legume, sfeclă și pui – un borș roșu care se poate găti cu sau fără carne/ Se servește cu o lingură de smântână și un ardei iute 17 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Turism și mere | Ruta mărului de Soria pe cea mai mare plantație din Europa/ Are peste 1000 de ha și 2.340.000 de pomi/ Anual se produc 195 de milioane de mere | FOTO – VIDEO 17 iunie Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | Cum a reușit un agricultor din Spania să aibă recoltă de avocado tot anul/ „Cultivăm avocado tot anul. Avem șapte soiuri diferite, fiecare cu sezonul său propriu, și astfel putem acoperi întregul an” 17 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Vrei să mănânci ceva dulce fără regrete? Alege mango / Oamenii de știință au descoperit că mango reduce glicemia și colesterolul, dar ajută și la slăbit 17 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Atenție la culturile agricole în luna iunie / Este începutul perioadei de hrănire intensă a dăunătorilor – ce trebuie să știe fermierii 17 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Ce să mănânci cu hummus: Șapte idei vegetariene pentru gustări sărace în calorii și bogate în proteine 17 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dieta care îmbunătățește memoria și funcțiile cognitive / Oamenii de știință susțin că dieta mediteraneeană este cea mai recomandată 16 iunie Angela Sabău 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Bucătărie de lux pe roți – Lexus inaugurează la Madrid primul său foodtruck gastronomic, alături de chef Roberto Martínez 16 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Curiozitate agri-food: cea mai veche pâine din lume are aproximativ 14.400 de ani / Descoperirea dovedește că pâinea era preparată cu mii de ani înainte de apariția agriculturii 16 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Tipul de brânză care ar putea fi foarte bun pentru sănătatea inimii tale / Potrivit unui nou studiu, acest tip de brânză scade colesterolul după doar șase săptămâni de consum zilnic 16 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Colina, un compus organic esențial pentru sistemul nervos. Din ce alimente o putem asimila și care sunt riscurile în caz de aport deficitar 16 iunie Redacția 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Salată cu fasole uscată și legume/ Ține de foame și poate fi luată la pachet/ Asezonăm doar înainte de a servi 16 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | „Am plâns în magazin pentru că nu aveam ce să mănânc!” – Andi Cârlan, pacient oncologic 16 iunie Tania Fântână 0 comentarii
Investigație globală: Găini ținute în condiții mizere în fermele industriale din peste 35 de țări, inclusiv în România / „Dacă va apărea o mutație care permite transmiterea de la om la om, riscul unei pandemii reale este foarte mare” 16 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ajvar, un fel de zacuscă balcanică din ardei și vinete. Se poate prepara folosind și o friteuză cu aer cald 16 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
12 fructe care au un conținut scăzut de zahăr / Fructele vin „la pachet” cu zaharuri naturale, fibre, vitamine, minerale și compuși vegetali 16 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Lemon curd: Rețeta cu sau fără ouă / Această cremă fină și delicioasă poate fi folosită la tartine, prăjituri, torturi sau cheescake 16 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Letiția, de la asistent social la cofetar cu laborator propriu realizat din fonduri UE: „Am crezut că e imposibil, dar am reușit” / Punctul forte: un ishler cu o rețetă moștenită din Imperiul Austro-Ungar, veche de peste un secol 16 iunie Ștefan Both 0 comentarii
5 pași ca să scapi de senzația de „picioare grele” în sezonul cald / Tania Fântână (nutriționist): Redu cantitatea carbohidraților din alimentația ta și, mai ales, a zahărului 16 iunie Tania Fântână 0 comentarii
Metode care te ajută să te eliberezi sau să ții la distanță melcii în grădină. Un produs eficient este fosfatul de fier, prietenos cu plantele 16 iunie Redacția 0 comentarii
Guacamole în doar cinci minute! / Rețete simple și ușor de preparat, sănătoase și bogate în proteine 16 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Zece alimente bizare din antichitate care se mai consumă și astăzi / Unele sunt mai mult decât ciudate 15 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Cele mai populare 25 de tipuri de sandviș din lume potrivit CNN. Cu carne, pește sau vegetariene și pline de sosuri atrăgătoare 15 iunie Redacția 0 comentarii
Poate deshidratarea să provoace căderea părului? 7 sfaturi de la dermatolog pentru a-ți salva părul / Consumul de pepene, castraveți, portocale, căpșuni și salată verde ar putea rezolva această problemă 15 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
ABC în bucătărie. Cum se coace un bulb de usturoi întreg și la ce e bun apoi? 15 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Paste pe băț folosind bețișoare pentru frigărui, gratinate în cuptor cu sos de roșii și mozzarella. Ideale ca aperitiv sau prim fel la o masă organizată în grădină. Merge și ca alternativă rapidă la pizza 15 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO / Minirevoluție în lumea înghețatei. Sliceroll, gelato care se taie felii, creat de un patiser italian supercreativ. Luca Montersino ia în calcul să lanseze și o franciză internațională 15 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
De ce dieta anilor ’80 reprezintă un model de sănătate / Specialiști: Revenirea la alimentația din anii 1980, cheia pentru a combate obezitatea și diabetul la generațiile tinere 15 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Slăbește fără înfometare: Plan alimentar de 7 zile fără zahăr adăugat, recomandat de un nutriționist 15 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Frunzele de viță de vie, mai mult decât un înveliș pentru sarmale: 7 idei delicioase de preparate de vară, de la rulouri cu brânză și ierburi aromatice la pesto sau frittata 15 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Latte alla portoghese, o variantă din Toscana, cu arome în plus, a celebrei creme de zahăr ars. Se prepară cu aromă de vanilie, cafea, cardamom, sau combinații ale acestora 15 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Studenția face casă bună cu voluntariatul. Cristina, studentă la Silvicultură, este voluntar de 3 ani la Forumul APPR: „Aici am învățat cum funcționează lumea reală a agriculturii” 15 iunie Aura Alexa Ioan 1 comentarii
VIDEO | Cum se obține titlul de regiune gastronomică/ Cine ia decizia de a nominaliza o candidatură sau alta/ Ce condiții trebuie îndeplinite și care este calendarul de activități în anul în care zona geografică devine regiune gastronomică 15 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
3 alimente pline de calorii deși nu par / Tania Fântână (nutriționist): Icrele amestecate cu ulei devin foarte dense caloric. De fapt, la icre 90% este ulei. Ceea ce înseamnă foarte mult ca și calorii 15 iunie Tania Fântână 0 comentarii
Canadienii au inventat primul ovăz cu ADN editat genetic/ Cercetătorii de la universitatea McGill deschid o nouă eră în agricultură, cu culturi mai sănătoase și rezistente la schimbări climatice 15 iunie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Șase rețete răcoritoare și delicioase pentru un brunch relaxat acasă/ Ideale pentru zilele de weekend călduroase când vin prieteni sau rude în vizită 15 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Consumi prea multă brânză? Un studiu o leagă de cancerul de colon/ Un nutriționist explică riscurile intestinale, hormonale și chiar psihologice ale consumului excesiv de brânză 14 iunie Daniela Arnăutu 1 comentarii
VIDEO | Dacă vrei să pierzi din grăsimea corporală, dar „nu poți trăi” fără fast-food, un antrenor personal îți explică ce ar trebui să comanzi ca să nu-ți compromiți obiectivul 14 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Rubarba, roșiatică, strălucitoare și acrișoară, are beneficii impresionante pentru sănătatea oaselor, a sistemului digestiv și nu numai / Nutriționiștii dezvăluie vitaminele, antioxidanții și alți nutrienți pe care îi oferă această plantă 14 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
ABC în bucătărie | Cinci sosuri simple care pot fi folosite pentru salate, legume, carne și pește/ Dressing-uri cu gusturi mediteraneene perfecte pentru vară 14 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Cocârțău – resturi de mămăligă prăjite cu slană și brânză/ Ceva între o turtă și un bulz la tigaie 14 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Cinci alimente cu mai mult resveratrol decât un pahar de vin / Potrivit nutriționiștilor, strugurii, nucile și afinele, în fruntea listei alimentelor care conțin din belșug acest antioxidant 14 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Băuturile răcoritoare dietetice ar putea crește, de fapt, riscul de diabet / Un studiu recent arată că îndulcitorii artificiali pot avea efect devastator asupra glicemiei, apa fiind cel mai bun înlocuitor 14 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 16-22 iunie 14 iunie Ioana Costescu 0 comentarii